Hoe maak je een ‘gallery wall’?

Gallery wall: Ik weet eigenlijk niet een goed Nederlands woord hiervoor, maar je begrijpt wat ik bedoel: een muur waaraan schilderijen en foto’s (iets anders kan ook) bij elkaar in een bepaalde compositie zijn opgehangen.
Ik heb zo’n muur boven mijn eettafel. De basis blijft in principe hetzelfde maar ik pas hem wel met enige regelmaat aan.

gallery wall

Zo heb ik gisteren een foto op canvas van mijn gezinnetje vervangen door een recentere foto op aluminium. Het is een foto van een leuk weekje weg in de Ardennen met z’n allen: man, hond, dochter & vriend & hond en zoon plus vriendin. De kleuren foto heb ik zwart wit laten afdrukken bij Albelli op 40 x 60 formaat.

gallery wall2

Twee oude prenten van vogels die ik voor 2 euro in de Kringloop kocht, moesten ook een plaatsje krijgen en vervingen twee foto’s die ik destijds opgehangen had omdat ik op dat moment niets anders voor handen had.

IMG_3364

Wat hangt er verder zoal aan de muur? Zwart/wit afdrukken van foto’s van vroeger toen ik nog een klein meisje was, een prachtige foto van Nera, onze hond, gefotografeerd door Renee Klein (zij maakt de mooiste honden portretten), oude lijstjes met opgeprikte vlinders erin, herten geweitjes, een klok, enz.

Gallery Wall
Nera, foto: Renee Klein
gallery wall volendam
Mijn broertje en ik in Volendams kostuum

Het is leuk om verschillende dingen bij elkaar te verzamelen die op de één of andere manier toch een geheel vormen maar eigenlijk kan het een verzameling van alles zijn: foto’s, schilderijen, spiegels of -wat ook erg leuk is- mooie bordjes.

Lifestyle_Hilde.villabayardschikderijen_LowresHet beste kun je al die zaken eerst uitleggen op de vloer, zodat je nog een beetje kunt schuiven voor een mooie compositie. Daarna kun je  alles stuk voor stuk ophangen, in de volgorde zoals het op de grond ligt. Ik heb dat gewoon op het oog gedaan, maar dat is in mijn geval niet zo moeilijk. De muur bestaat nl. uit gipsplaten waar je heel makkelijk een spijkertje in slaat. Als ik niet helemaal tevreden ben, trek ik het spijkertje er gewoon uit en sla die iets hoger of lager weer in de muur. Voor wie griezelt van zoveel nonchalance of een betonnen muur heeft waar gaten in geboord moeten worden, is er een beter systeem.
Knip uit papier of kranten de afmetingen na van de zaken die je op wilt hangen. Die kun je nu met een plakbandje op de muur plakken en nog wat schuiven tot je helemaal tevreden bent. Dan pas ga je timmeren of boren.

Kijk op mijn Pinterest bord voor meer inspiratie

 

Een gedachte over “Hoe maak je een ‘gallery wall’?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.