Inspirerende tips hoe je thuis een (werk)plek voor jezelf kunt maken

Een (werk)plek voor jezelf is volgens mij de redding van menige relatie. Een plekje waar je je even terug kunt trekken en bijvoorbeeld Netflixen op je laptop als je man een tv programma kijkt waar je totaal niet in geïnteresseerd bent, een plek die je zonder enige vorm van overleg helemaal naar eigen smaak kunt inrichten of gewoon een plek waar je kunt werken of je hobby kunt uitoefenen zonder daarna alles gelijk te moeten opruimen.

Een werkplek voor mezelf

werkplek-homeoffice

Zelf heb ik niet alleen een plek maar een hele kamer voor mijzelf: mijn ‘homeoffice’. Dat klinkt heel zakelijk en dat is het aan de ene kant ook, want ik werk vanuit huis, dus het is echt mijn kantoor. Maar aan de andere kant heb ik mij omgeven met allerlei spullen die ik mooi vind (net als in de rest van het huis rukken ook hier de verzamelingen op) dus het is ook een kamer waar ik heel graag ben.

werkplek-homeoffice

Nieuwe werkplek

Toen de kinderen ongeveer tegelijkertijd het huis verlieten, had ik opeens 2 kamers ‘over’. Eén werd een logeerkamer en de ander dus mijn werkkamer. Eerst moesten alle restanten van de kleurrijke jongenskamer verdwijnen, dus alle muren kregen een fris wit kleurtje. Daarna heb ik één van de muren voorzien van brede strepen in een bruin/grijze tint. Dat is een kwestie van banen afmeten en aftekenen van 20 centimeter, afplakband plakken (let op: aan de goede kant van de streep) het band goed aandrukken en banen verven met een roller.

IMG_3097

Een oude, donkere eikenhouten tafel heb ik bij een professioneel bedrijf laten logen zodat die een mooie blanke, matte uitstraling kreeg.
De andere lange muur werd helemaal vol gezet met de onvolprezen Billy boekenkasten van Ikea. Genoeg plek voor m’n boeken, administratie en ook nog voor een verzamelingetje her en der.

homeoffice-Ikea Billy kast
Ook een eigen plek?

Nu realiseer ik mij heel goed dat niet iedereen zomaar een kamer over heeft, maar om een plekje voor jezelf te creëren is een klein hoekje soms voldoende: onder de trap , in de hal of zomaar ergens een verloren hoekje. Bekijk je huis eens met een frisse blik en met een beetje fantasie en wat passen en meten kun je vast ook ergens zo’n eigen plekje maken.


Idee #1 Een (werk)plek onder de trap

Zo’n verloren hoekje onder de trap is soms net groot genoeg voor een werkplek. In dit geval gemaakt met wandplanken van Ikea.

ikea-bureau-onder-trap

Idee #2  Een smalle tafel

Heb je niet zoveel ruimte tot je beschikking dan heb je misschien wel ergens een hoekje waar je een smalle tafel of smal bureautje kunt neerzetten zoals dit leuke bureautje van MOOS.

moos-thijs-bureau

Idee # 3 Plank op schragen

Heb  je eigenlijk helemaal geen extra ruimte, maak dan een tijdelijke werkplek met een blad op losse poten of schragen zodat je de tafel eventueel ook kunt opbergen.

werkplek-ikea-homeoffice

Ik ben benieuwd of jij een (werk)plek voor jezelf hebt? En zo ja, hoe ziet die eruit?
Laat je een berichtje achter?

IMG_E1350

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

 

2 reacties op “Inspirerende tips hoe je thuis een (werk)plek voor jezelf kunt maken”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: