Inspirerende tips hoe je thuis een (werk)plek voor jezelf kunt maken

2 comments

Een plekje om je even terug te trekken is volgens mij de redding van menige relatie. Even ergens anders kunnen zitten en bijvoorbeeld Netflixen op je laptop als je man een tv programma kijkt waar je totaal niet in geïnteresseerd bent, een plek die je zonder enige vorm van overleg helemaal naar eigen smaak kunt inrichten of gewoon een plek waar je je hobby kunt uitoefenen zonder daarna alles gelijk te moeten opruimen.

Mannen hebben vaak een schuurtje waar ze een beetje aanrommelen of (heel Amerikaans) een ‘mancave’.
Een (rommelige) plek in het souterrain of op zolder met zo’n lelijke maar erg comfortabele leunstoel, een televisie en zo nog wat meer dingen waar mannen van houden.

home office
Mijn werkkamer

Zelf heb ik een kamer helemaal voor mijzelf: mijn ‘werkkamer’. Dat klinkt heel zakelijk en dat is het aan de ene kant ook, want ik werk vanuit huis, dus het is mijn kantoor.Maar aan de andere kant heb ik mij omgeven met allerlei spullen die ik mooi vind (net als in de rest van het huis rukken ook hier de verzamelingen op) dus het is ook een kamer waar ik heel graag ben.

Nieuwe werkplek
Toen de kinderen ongeveer tegelijkertijd het huis verlieten, had ik opeens 2 kamers ‘over’. Eén werd een logeerkamer en de ander dus mijn ‘werkkamer’. Eerst moesten alle restanten van de kleurrijke jongenskamer verdwijnen, dus alle muren kregen een fris wit kleurtje. Daarna heb ik één van de muren voorzien van brede strepen in een bruin/grijze tint. Dat is een kwestie van banen afmeten en aftekenen van 20 centimeter, afplakband plakken (let op: aan de goede kant van de streep) het band goed aandrukken en banen verven met een roller.

Werktafel
Werktafel

Een oude, donkere eikenhouten tafel heb ik bij een professioneel bedrijf laten logen zodat die een mooie vergrijsde, verweerde uitstraling kreeg.
De andere lange muur werd helemaal vol gezet met de onvolprezen Billy boekenkasten (Ikea). Genoeg plek voor m’n boeken, administratie en ook nog voor een verzamelingetje her en der.

Billy boekenkast
Muur met Billy boekenkasten

Ook een eigen plek?
Nu realiseer ik mij heel goed dat niet iedereen zomaar een kamer over heeft, maar om een plekje voor jezelf te creëren is een klein hoekje soms voldoende: onder de trap , in de hal of zomaar ergens een verloren hoekje. Bekijk je huis eens met een frisse blik en met een beetje fantasie en wat passen en meten kun je vast ook ergens zo’n eigen plekje maken.

Idee #1 Een plek onder de trap
Zo’n verloren hoekje is vaak net groot genoeg voor een tafeltje voor je laptop en een stoel. Voor extra sfeer kun je de muur verven met bijvoorbeeld Fresco kalkverf (Evening Shadow van Pure-original) wat een mooi ‘wolkerig’ effect geeft. Als je erg weinig plek hebt, kies dan voor een krukje inplaats van een stoel want die schuif je makkelijk weg onder de tafel

Pure-Original en Uashmama
Foto: Pure-Original.nl                                                                                                     Foto: :Uashmama.nl


Idee #2  Een smalle tafel

Heb je niet zoveel ruimte tot je beschikking dan heb je misschien wel ergens een hoekje waar je een smalle tafel kunt neerzetten. Zo’n  superhandig memory frame (Puhlmann) vind ik een geweldige oplossing om je boodschappenlijstjes, kaartjes, foto’s  en andere ‘bewaardingetjes’ aan op te hangen. Verder heb je vast ook nog wel plekje voor wat styling met bijvoorbeeld boeken, kaarsen  en geurstokjes (Riverdale).

Riverdale, Puhlmann
Foto: Riverdale.nl                                                                                                              Foto:Puhlmann.eu

Idee #3 Wandkast
Een wandkast is ook een ideale plek.  Je kunt een wandkast zo inrichten dat je eraan kunt zitten en er heel veel spulletjes in kwijt kan (kast Svalnäs, Ikea). Bovendien kun je deze ook altijd nog uitbreiden als je meer ruimte nodig hebt.

Wandkast Ikea
Foto: Ikea.nl

Idee # 4 Plank op schragen
Heb  je eigenlijk helemaal geen extra ruimte, maak dan een tijdelijke werkplek met een blad op schragen. Dat kun je ook makkelijk weer weg bergen als je klaar bent. Zet ergens in de buurt deze grote papieren zakken neer (ik vind ze supercool!)  voor het opbergen van tijdschriften of andere ‘bewaar dingen’ (Uashmama).

Ikea, Uashmama
Foto: Ikea.nl                                                                                                                       Foto: Uashmama.nl

Vind meer ideeën op Pinterest

Bewaren

2 comments on “Inspirerende tips hoe je thuis een (werk)plek voor jezelf kunt maken”

Geef een reactie