11 ‘dreamy bedrooms’: waar slaap jij het liefst?

Vind je het moelijk om van je slaapkamer iets persoonlijks en gezelligs te maken? Er moet een bed in en een kledingkast maar wat doe je er verder mee? Ik lees geregeld tips om je slaapkamer gezelliger te maken in de trant van: koop mooi beddengoed of leg veel kussens neer op je bed maar volgens mij is de belangrijkste tip: zie je slaapkamer vooral als een volwaardige ruimte waar je net zoveel aandacht aan zou moeten besteden als bijvoorbeeld je woonkamer. Hoe je slaapkamer eruit komt te zien, heeft natuurlijk alles met persoonlijke smaak te maken.

Toile de Jouy
Toile de Jouy

Zelf slaap ik in een soort Franse hotelkamer: Toile de Jouy behang op de muur, dekbedovertrek in hetzelfde dessin, volants langs het bed, kroonluchter (gevonden in de kringloopwinkel), hemeltje boven het bed, oud hoogglanzend turquoise geverfd nachtkastje , kortom ik heb me helemaal uitgeleefd.

collage(56)

Franse hotelkamer
Mijn ‘Franse hotelkamer’

Ik ben heel blij met mijn slaapkamer maar soms zou ik willen dat ik een huis had met heel veel kamers zodat ik elke kamer anders kan inrichten. Hier mijn favoriete stijlen:

Romantischcollage(88)Pasteltinten, gebloemd beddengoed en natuurlijk het liefst een ijzeren bed met stijlen. Foto links:ย Gebloemd beddegoed met aan de keerzijde een ruitje van Pipstudio. Foto rechts : Beddengoed en gordijnen, Next.

Scandinavisch, stoer en simpel
Ikea, H&M HomeWit als basis,aangevuld met natuurlijke kleurenย  en zwart als accentkleur. Natuurlijke materialen. Foto links: Erg leuk idee om de muur achter je bed te verven met schoolbordenverf. Beddengoed, Ikea. Foto rechts: Beddengoed: H&M home.

Landelijk
pure-original, NextGedempte kleuren,ย  houten vloeren (naturel of wit geverfd). Robuuste, natuurlijke materialen. Foto links: houten vloer geverfd met speciale vloerverf met een matte uitstraling , Pure & Original. Een muskietennet boven het bed zorgt voor extra sfeer en een vachtje op de vloer voor warme voeten bij het opstaan. shop_behangsloopzwart_06Foto rechts: Fris wit beddengoed en sprei, Next. Als je het effect van houten muren wilt zonder timmerwerk kun je ook kiezen voor behang met sloophout dessin, Studioditte.

 

Retro & vintagecollage(74)Kleurrijk, vintage en retro meubels en accessoires. Beddengoed met retrodessin of strepen.ย  Foto links: muurverf in de kleur Citron van Amazona. Leuk die ouderwetse dekens op het bed! Foto rechts: Beddengoed, Next.

Bohemian
collage(73).jpgKleurrijk. Combinatie van dessins en stijlen. Extravagant met invloeden van ‘all over the world’ Foto links: Beddengoed en diverse woonaccessoires, Debenhams .Foto rechts: privefoto (foto: Harold Pereira) ter inspiratie.

Ik ben benieuwd welke stijl jou het meeste aanspreekt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate ยป

Ontdek meer van ANITA HOME BLOG

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder