5 x wauw factor voor je interieur

Mijn 5 leukste tips om je huis die speciale wauw factor te geven! Herken je het gevoel? Je hebt je best gedaan qua styling van je interieur, je bent best tevreden met je inrichting, alles fris geverfd, misschien wel een nieuwe bank of stoel maar toch…Je mist nog iets. Je wilt van: ‘Wat een leuk huis heb je ’ naar: ‘ WAUW, WAT EEN SUPERCOOL HUIS IS DIT!’

WAUW FACTOR #1 Spiegel, spiegel aan de wand
wauw factor chaplinsfurniture_
Foto: chaplins.co.uk

Een spiegel geeft letterlijk en figuurlijk een extra dimensie aan je kamer, het geeft diepte en weerkaatst het licht.

wauw factor spiegel 2

Ik kreeg jaren geleden een oude, donkerbruine spiegel die ik mat wit geverfd heb en die nu boven de schoorsteen hangt. Dit is toevallig ook het donkerste plekje in de kamer dat nu dankzij de spiegel extra licht  krijgt. Denk eraan dat  alles  wat voor de spiegel staat, ook weerspiegelt wordt, dus zorg dat dat het aanzien waard is. Ga vooral voor een lekker grote spiegel, hoe groter, hoe beter!

WAUW FACTOR #2 Maak een statement met behang

Ik vind dit geweldig: zo’n muur met opvallend behang. Helaas heb ik geen muur meer vrij in mijn eigen huis maar als je nog overal maagdelijk witte muren hebt, kies dan één muur om bijvoorbeeld dit fotobehang met een bloemenpatroon uit de Gouden Eeuw  te plakken.

KEK-Amsterdam
Fotobehang Golden Age Flowers van KEK Amsterdam

Voor een meer industriële look kun je bijvoorbeeld kiezen voor dit ‘warehouse’behang  voor een mooie verweerde uitstraling.

fotobehang VT Wonen
Warehouse fotobehang van VT Wonen
WAUW FACTOR # 3 Urban jungle
wauw factor pl
Foto: Ikea.nl

Planten zijn de ultieme sfeermaker in huis en dan bedoel ik dus niet wat potjes op de vensterbank maar meer het tropische jungle gevoel. Combineer grote en kleine planten, hang ze op zet ze neer, het liefst in groepen bij elkaar.

wauw factor planten

Als je niet echt groene vingers hebt, kies dan voor makkelijke planten zoals cactussen en vetplanten. Leef je uit, het effect is grootst en de kosten vallen mee.

WAUW FACTOR # 4 Maak verzamelingen

wauw factor verzameling

Zoek eens alle spulletjes bij elkaar die belangrijk zijn voor je, dingen die herinneringen oproepen, gekregen zijn van een geliefde, zelf gevonden of zelf gemaakt zijn of meegenomen van vakantie en zet dat allemaal bij elkaar. Dicht bij elkaar, vooral niet verspreid door het hele huis. Combineer er lustig op los, wees vooral niet bang en met wat schuiven, passen en meten, kunnen de meest uiteenlopende spullen toch een soort samenhang krijgen en voeg je een heel persoonlijke  en unieke eyecatcher toe aan je huis.

wauw factor vintage vazen

Je kunt natuurlijk ook een mooie verzameling van het één of ander een opvallende plaats in je huis geven

WAUW FACTOR # 5 Kunst aan de muur
Wanddecoratie-IXXI
Flamingo wandsysteem van IXXI

Dat kan Kunst met een grote K zijn (gekocht in een gallery of geleend via een Kunstuitleen), een oud schilderij van de rommelmarkt of een erfstuk van je oma. Maar er is ook niets mis mee om te kiezen voor een mooie poster. Ik houd erg van het combineren van verschillende posters, prenten en/of schilderijen tot een gallery wall , zoals je in een eerdere blog kunt lezen.

IMG_3115
P.S. Meer weten over de geverfde traploper? KLIK HIER

Zelf hebben wij een ‘echt’ schilderij in de gang hangen, maar ja de schilder daarvan is dan ook een broer van mijn vriend.

Welke tip vind jij het meest ‘WAUW’?😉 Of heb jij zelf ook een super tip? Ik hoor graag van je!

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.