5 x wauw factor voor je interieur

No comments

Herken je dit gevoel? Je hebt je best gedaan qua styling van je interieur, je bent best tevreden met je inrichting, alles fris geverfd, misschien wel een nieuwe bank of stoel maar toch…Je mist nog iets. Ik deel graag mijn 5 tips om van : ‘Wat een leuk huis heb je ’ naar: ‘ WAUW, WAT EEN SUPERCOOL HUIS IS DIT!’  te gaan.

Spiegel, spiegel aan de wand

Caplins Furnitue
Foto: Chaplins.co.uk

Een spiegel geeft letterlijk en figuurlijk een extra dimensie aan je kamer, het geeft diepte en weerkaatst het licht. Ik kreeg jaren geleden een oude, donkerbruine spiegel die ik mat wit geverfd heb en die nu boven de schoorsteen hangt. Dit is toevallig ook het donkerste plekje in de kamer dat nu dankzij de spiegel extra licht  krijgt. Denk eraan dat  alles  wat voor de spiegel staat, ook weerspiegelt wordt, dus zorg dat dat het aanzien waard is (ook de achterkant!). Ga vooral voor een lekker grote spiegel, hoe groter, hoe beter!

Maak een statement met behang

Kekamsterdam, studioditte
Foto: Kekamsterdam.nl                                                                                                  Foto: Studioditte.nl

Ik vind dit geweldig: zo’n muur met opvallend behang. Helaas heb ik geen muur meer vrij in mijn eigen huis maar als je nog overal maagdelijk witte muren hebt, kies dan één muur om bijvoorbeeld dit fotobehang met een landschap uit de Gouden Eeuw  te plakken of voor een meer industriële look kun je kiezen voor behang met stapels containers, gesierd door roest en verval voor een mooie verweerde uitstraling.

Jungle look

Next, Ikea
Foto:Next.co.uk                                                                                                                       Foto:Ikea.nl

Planten zijn de ultieme sfeermaker in huis en dan bedoel ik dus niet wat potjes op de vensterbank maar meer het tropische jungle gevoel. Combineer grote en kleine planten, hang ze op zet ze neer, het liefst in groepen bij elkaar. Als je niet echt groene vingers hebt, kies dan voor makkelijke planten zoals cactussen en vetplanten. Leef je uit, het effect is grootst en de kosten vallen mee.

Zet het bij elkaar

Ikea
                                                                                                                                                           Foto: Ikea.nl

Zoek eens alle spulletjes bij elkaar die belangrijk zijn voor je, dingen die herinneringen oproepen, gekregen zijn van een geliefde, zelf gevonden of zelf gemaakt zijn of meegenomen van vakantie en zet dat allemaal bij elkaar. Dicht bij elkaar, vooral niet verspreid door het hele huis. Combineer er lustig op los, wees vooral niet bang en met wat schuiven, passen en meten, kunnen de meest uiteenlopende spullen toch een soort samenhang krijgen en voeg je een heel persoonlijke  en unieke eyecather toe aan je huis.

Kunst aan de muur

Desinio
                                                                                                                                                    Foto: Desenio.nl

Dat kan Kunst met een grote K zijn (gekocht in een gallery of geleend via een Kunstuitleen), een oud schilderij van de rommelmarkt of een erfstuk van je oma. Maar er is ook niets mis mee om te kiezen voor een mooie poster. Ik houd erg van het combineren van verschillende posters, prenten en/of schilderijen tot een gallery wall , zoals je in een eerdere blog kunt lezen. Zelf hebben wij een ‘echt’ schilderij in de gang hangen, maar ja de schilder daarvan is dan ook een broer van mijn vriend.

Geef een reactie