Waar haal ik inspiratie vandaan?

No comments

Ik word geïnspireerd door van alles: tijdschriften, televisieprogramma’s, Pinterest, tentoonstellingen en huizen waar ik op bezoek ben. Maar met grote regelmaat overvalt mij  een enorme drang om (woon)winkels te bezoeken. Daar doe ik echt niet moeilijk over, of het nu Ikea is, of dat ik met mijn vriend meega naar de Gamma, echt overal haal ik inspiratie vandaan. Vanmiddag bracht ik een bezoekje aan Loods 5 (Zaandam). Dat is voor mij een soort Walhalla. Al die verschillende woonstijlen, van knus tot design, maken dat ik vol ideeën het pand weer verlaat.

collage(8)

collage(10)

Ik ben ook helemaal weg van de houten poppen colllectie die in de 50e jaren zijn ontworpen door Alexander Girard. De oorspronkelijke poppen staan in het Vitra Design museum. De collectie Wooden Dolls bestaat uit 22 verschillende, ik vind ze allemaal even leuk, ik kan niet kiezen, dus laat ik ze nog maar even voor wat ze zijn.

IMG_4366

En… hoewel ik helemaal niet van plan was iets te kopen, heb ik mij toch een lampenkapje aangeschaft met een dessin van bladeren om een lamp naast de televisie met saai wit kapje een ander ‘hoedje’ te geven.

collage(9)

Op weg naar huis moest ik -het kan niet anders- ook nog even stoppen bij kringloopwinkel het Goed. Daar vond ik echt iets geweldigs waar ik al een tijdje naar op zoek ben, nl. een soort porceleinen bijzettafeltje dat een plekje in de tuin gekregen heeft.

IMG_x4394

Na mijn middagje weg zit ik ook vol ideeën om weer iets te verven in huis. Dus binnenkort moet er iets (waarschijnlijk een meubelstuk) aan geloven. Ik houd je op de hoogte!

Geef een reactie