Val jij ook als een blok voor een bakstenen muur?

No comments

Onlangs heb ik een leuk, jong stel geassisteerd bij de aankoop van een appartement in Amsterdam (zoals je hebt kunnen lezen ben ik makelaar). Hij wil graag zo’n ruwe bakstenen muur in huis, dus bij de eerste bezichtiging werd een keurig gestuukte wand in de kamer al beklopt om te horen wat er achter zou zitten. Maar om erachter te komen hoe de stenen onder het stuukwerk eruit zien, zal toch het stuukwerk moeten worden weg gebikt met als onzekerheid dat je nooit weet hoe de stenen daarachter eruit zien. Misschien valt dat vies tegen en moet de boel weer opnieuw gestuukt worden. Speciaal met dit geval in mijn hoofd ben ik me wat meer gaan verdiepen in de bakstenen muur.

brickwall
Bron: Ricebyrice.com

In de 70e jaren was er ook al een trend om in huis een bakstenen muur te hebben. ‘Schoon metselwerk’ heette dat en dat was een erg ‘nette’ muur met keurige stenen en voegen, eigenlijk heel tuttig en totaal anders dan de industriële, rauwe look die tegenwoordig zo gewild is.
Als je geluk hebt, heb je wellicht een huis (misschien een vroegere werkplaats ofzo) waar gewoon al zo’n mooie, ruwe muur inzit. Of, je wilt een schoorsteen weghalen en komt erachter dat er onder de schoorsteenmantel en het stuukwerk prachtige oude stenen zitten, dus je laat het zo.

woonkamer2

Vind je bakstenen toch iets te aanwezig of te donker voor je ruimte, kun je ook kiezen de stenen wit te verven. Zo houd je het licht en creeër je toch dat loft gevoel.

Brick wall
Bron: Uashmama.nl

Maar in het geval dat je dus niet in het gelukkige bezit bent van een bakstenen muur , zijn er nog andere mogelijkheden dan op goed geluk maar wat gaan hakken en breken in je mooi gestuukte wanden zonder te weten wat erachter het stuukwerk te voorschijn komt.

Je kunt zo’n verweerde, industriële muur ook ‘nieuw’ laten aanbrengen op de bestaande wand. Ik kwam terecht op de website van Stonepress.nl en zag daar fantastische voorbeelden van oude bakstenen muren. Die zijn niet dikker dan 0,5 cm dus er wordt niet zomaar een extra muur gemetseld in je kamer maar zij maken die wand ter plekke met een door henzelf ontwikkelde techniek.

brick wall
Foto: Stonepress.nl

Die muren zijn mogelijk in allerlei soorten afwerking:

brick wall
Foto’s: Stonepress.nl

Tenslotte is er nog een mogelijkheid voor het geval je niet zoveel geld te besteden hebt of in een huurhuis woont: nl. behang. Van dichtbij zie je natuurlijk wel dat het niet ‘echt’ is maar ik vind het een geweldige optie! De eerste indruk is toch supercool, zeg nou zelf.

Brick wall
Foto: VTwonen.nl

Dit behang van Graham & Brown is online te bestellen, dus makkelijker kan het niet en behangen is niet het allermoeilijkste klusje dus in een middag kun je zo’n muur voor elkaar hebben.

brick wall
Foto:VTwonen.nl

Of je kunt kiezen voor deze ook echt geweldige, lichtere variant van  VT-wonen.
Ik vind het in ieder geval een erg leuke trend die dus voor iedereen op de één of andere manier bereikbaar is!

Wil je graag op de hoogte blijven van mijn laatste blogs? meld je hier aan

Deze post bevat affiliate links

 

Geef een reactie