House tour: Ik laat je graag mijn werkkamer zien!

No comments

Ik heb niet alleen een plek voor mezelf, ik heb een hele kamer voor mijzelf. Ik laat je graag mijn werkkamer zien,: deze is alweer een beetje veranderd (en een beetje voller geworden) sinds mijn laatste blog hierover. Mijn huis is nooit echt af en er zijn altijd wel dingen die aangepakt, verbeterd of veranderd moeten worden. Maar net zoals in ‘real life’ gasten altijd welkom zijn bij mij, zijn mijn virtuele gasten ook van harte welkom!

werkkamerDe vintage lamp kocht ik bij de IJ-hallen, de bureaustoel van Ikea  heb ik lekker ingepakt in warme vachtjes!

werkkamer kastEen tamelijk lelijke houten kast heb ik opgeleukt met krijtverf. De doorzichtige kunststof stoelen zijn van Kartell, links de Louis Ghost, rechts de la Marie. Deze stoelen zorgen voor wat luchtigheid in mijn steeds voller wordende kamer 🙂

werkkamer open kastDeze kast is mijn ‘rariteiten’  kabinet en staat vol met spullen die deels gekregen zijn of gevonden op rommelmarkten, in kringloopwinkels of meegenomen zijn van vakantie.
Ik kan me niet meer voostellen dat een paar jaar geleden ik bijna nog niets had om erin te zettten!

IMG_7589 kopieDe eikenhouten tafel heb ik al ontzettend lang. Hij was heel donkerbruin,  ik heb hem een paar jaar geleden laten logen. De gestreepte muur is geen behang maar heb ik eigenhadig geverfd!

werkkamer, vignetteDe grote houten pop is een ontwerp van Alexander Girard, het indianen poppetje heb ik meegenomen uit de USA

werkkamer, notebook.jpgPrachtig leren schrijfblok van MontBlanc, zomaar cadeau gekregen van mijn dochter.

werkkamer koffieEn toen was er koffie!  De houten tekenpoppen op de achtergrond heb ik allemaal gevonden op antiek- en rommelmarkten

werkamer kast en stoelDe donkere boekenkasten (de onvolprezen Billy van Ikea) staat o.a. vol boeken, wel twee rijen dik.

werkkamer boekenkast closeNiet alleen boeken maar ook verzamelingen (what else? Op de kast een hele verzameling vintage wit persglas.

werkkamer roze stoelEn tenslotte nog een lekker kleurtje in de vorm van een kunststof knalroze stoel die ik online heb gekocht

Dat ‘less is more’ totaal niet op mij van toepassing is, is wel duidelijk. Ik word er juist heel blij van om  mij te omringen met allerlei spullen die ik mooi vind:  Ik weet bijna van alle dingen nog precies hoe ik eraan kom en waar ik het gekocht heb of van wie ik het gekregen heb.

Ik ben benieuwd hoe dat bij jou zit? Houd je van een minimalistisch interieur of vind jij ook ‘more is better?’

Geef een reactie