Kersthuis: 5 verschillende sferen om uit te kiezen (+ bonus)

Voor iedereen die eens lekker uit wil pakken en een sfeervol kersthuis wil maken zet ik 5 verschillende sferen op een rijtje. 🎄🎄🎄 Als je niet weet waar je moet beginnen (er is zoveel keus) kan het handig zijn om eerst te bedenken welke sfeer je aanspreekt.

Traditioneel Kersthuis
kersthuis traditioneel
Foto: H&M Home
kershuis traditioneel
Wij hebben vrienden die er elk jaar helemaal los gaan met kerst. De boom reikt tot aan het plafond en behalve allerlei ballen en andere ornamenten is de boom versierd met kettingen, slingers en engelenhaar. Geweldig!

Dit is een stijl met veel rood en wit en natuurlijk het groen van een echte kerstboom, het liefst zo groot mogelijk. Denk een beetje ‘Engels landhuis’

Scandinavisch simpel Kersthuis

kersthuis scandinavisch 1

kersthuis scandinavisch

kersthuis scandinavisch 2
Deze foto’s: Ikea

Simpel en strak met veel wit en een klein beetje (grijs)groen. Haal een tak uit de tuin of het bos, hang er papieren sterren in en je hebt een eenvoudige sfeermaker die prima in een minimalistisch huis prima past.

Glamoreus Kersthuis

kersthuis, glam boom

Kersthuis, goud

Kersthuis Glam
Foto’s: House of Fraser

Als je dol bent op ‘bling’ is dit jouw stijl! Veel goud, goud en nog eens goud. Combineer het met zwart voor een glamoreus en stijlvol kersthuis.

Landelijk Kersthuis
kersthuis landelijk 1
Foto: H&M Home
Riviera Maison
Foto: Riviera Maison
Kersthuis, plaids
Foto: House of Fraser

Bij landelijk denk ik aan een stoere, houten vloer, ruwhouten meubeltjes en warme, wollen plaids om in weg te kruipen op de bank. Is dat jouw stijl? Kies dan bijvoorbeeld voor een donkergroen katoenen tafelkleed, decoreer je tafel verder met groene dennentakken of klimop takken (mijn favoriet) en hang niet glimmende, natuurlijke decoratie in je boom, bijvoorbeeld van hout of riet.

Kleurrijk en vrolijk Kersthuis
kersthuis kleur
Foto: Debenhams

kersthuis versiering

Dit is echt een stijl waar kleine kinderen ook blij van worden! Lekker felle kleurtjes, cadeautjes onder de boom en het liefst ook nog snoep in de boom zoals kerstkransjes en zuurstokken! Het hoeft allemaal niet zo verantwoord dus je kunt gewoon alle kerstboomballen van zolder halen en alles wat een kleurtje heeft lekker door elkaar heen hangen!💙💜💚

Bonus

kersthuis, miniboompje

kersthuis, krans

Mijn bonus sfeer is misschien een beetje een anticlimax, want het is eigenlijk maar een minimale sfeer. Zo ziet mijn ‘kersthuis’ er dus uit.😊 Ik ben namelijk veel weg die dagen en wilde eerst helemaal niets bijzonders doen. Dat lukte niet (haha) maar ik heb het echt super, super eenvoudig gehouden. Dus als jij al totaal in de stress schiet  bij het idee van kerstversiering, dan kan het ook zo: een mini, mini boompje in de kamer en een royale krans op de voordeur, alleen groen en verder geen poespas.

Hoe gaat jouw huis eruit zien? Ik ben zo benieuwd! Laat je een berichtje achter?

xxx Anita

 

2 gedachten over “Kersthuis: 5 verschillende sferen om uit te kiezen (+ bonus)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.