Hoe mijn ‘huis zonder planten’ langzaam veranderde in een Urban Jungle

Toen ik ruim 5 jaar geleden heel voorzichtig begon met 3 mini vetplantjes in een verzilverde juskom kon je echt nog niet spreken van een Urban Jungle. Ik heb heel lang planten in huis tuttig gevonden maar langzamerhand ging ik steeds meer plezier krijgen in groen in huis.

urban jungle
Het aarzelende begin

Op verschillende plekken heb ik nu super sfeervolle plantenverzamelingen. ‘Jungle’ is misschien lichtelijk overdreven maar Urban Jungle klinkt zo leuk, dus we houden het maar zo.

Urban jungle in de kamer

urban jungle woonkamer

Vlak bij de deuren naar de tuin pal op het Zuiden staat dit groene groepje van twee Emerald palmen. Die kunnen tegen zon en de grond moet het liefst een paar dagen droog staan voor die opnieuw water krijgt. Ik wist dat eerlijk gezegd niet voor ik die planten deze plek gaf, ik vond ze gewoon erg mooi staan hier. Dus een kwestie van meer geluk dan wijsheid 😀 De hand beschilderde (tuin) kruk van keramiek vond ik bij een kringloopwinkel (mijn beste vondsten uit de kringloopwinkel) en staat zomers buiten op het terras.

urban jungle cose-up

Op het zinken tafeltje naast de Emerald palmen staat een verzameling mini plantjes in verschillende potjes. Eigenlijk kun je van alles en nog wat als bloempot gebruiken. De zwaan vond ik op een rommelmarkt, de bekers zijn onderdeel van een oud servies en alleen het grappige ‘brillemans’ potje kocht ik nieuw bij Karwei.

Urban Jungle in mijn ‘Home office’

urban jungle -home office

In een hoekje van mijn werkkamer heb ik dit prachtige stilleven staan. De houten kist kocht ik ruim 25 jaar geleden op een veiling, het houten vogeltje komt van Loods 5 en het rieten mandje kocht ik voor € 1,- in de kringloop. Maar het gaat natuurlijk om de planten.

Van links naar rechts
Aloe Vera: een   vetplant die over medicinale eigenschappen beschikt met een kalmerende werking op de huid.  De Aloë Vera heeft maar weinig water nodig.

Pannenkoekenplant: een leuke retroplant (erg populair in de 70e jaren) met ronde bladeren. Deze plant hoeft maar een klein beetje water per week te krijgen.

Olifantsoor: een bijzondere plant met pijlstaart-vormige bladeren en stelen met supergave zebra-print. Hij is ook nog eens goed in het zuiveren van de lucht.

Op de grond nog een vetplantje. Al deze planten hebben maar weinig verzorging nodig met uitzondering van de Olifantsoor die van licht vochtige grond houdt.

Mini jungle op de vensterbank

mini urban jungle
Een kleurrijke verzameling met een mini cactus en vetplantjes, makkelijker kan het echt niet. De oranje vintage vazen kocht ik bij de kringloop en het leuke potje op poten kocht ik on-line bij FonQ.

Urban jungle aan de wand

urban jungle achtergevel

Dit is nog wel een ‘jungle’ in wording. Hier staan voornamelijk stekjes, behalve dan de royale Dieffenbachia. Deze plant met z’n prachtige bladeren heeft een lucht zuiverende werking maar pas wel op voor het sap van deze plant, dat is namelijk erg giftig.

Urban jungle in de badkamer

urban jungle badkamer

Dit is bij mijn dochter Sophie in huis. Zij heeft veel fantastische eigenschappen maar groene vingers is daar niet één van (haha). In de warme, vochtige omgeving van de badkamer overleven haar planten het meestal wel een tijdje. Enfin, zo lang ze leven is en blijft het een plaatje en brengen ze veel sfeer in de witte badkamer.

Nog meer Urban Jungle inspiratie?

Urban-Jungle
Als je op zoek bent naar nog meer inspiratie is ‘Urban Jungle’ een erg leuk boek. Aan de hand van binnenkijkers ‘all over Europe’ krijg je veel praktische informatie en inspirerende ideeën waarmee je zelf aan de slag kunt.

urban jungle groen in glas.jpg

Een ander inspirerend boek ligt mij al een poosje aan te kijken. In ‘Groen in Glas’ staan veel geweldig leuke ideeën hoe je met planten in een glazen fles  groene blikvangers in huis kan maken. Het meest intrigerende vind ik planten in een gesloten fles. Hier ontstaat een micro-ecosysteem met een natuurlijk evenwicht tussen lucht, water en vocht. Het enige wat de plant nog nodig heeft is licht. Als ik tijd heb (dat is het enige nog wat mij tegenhoudt) ga ik er zeker één maken. Lijkt me een perfect cadeau voor mijn dochter die moeite heeft planten in leven te houden 😀

En jij? Hou jij van (veel)planten in huis? Of is dit een interieurtrend die je een beetje aan je voorbij laat gaan. Laat je een berichtje achter?

urban jungle kruk

De site bevat enkele affiliate links. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel k alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

4 reacties op “Hoe mijn ‘huis zonder planten’ langzaam veranderde in een Urban Jungle”

  1. Hey wat een super gave blog en wat een super mooi ingericht en knus huisje. leuk ook dat je erbij vermeld waar de planten goed voor zijn.k heb ook een blog in december geschreven over botanisch( veelplanten dus ook

    https://hotthingsforladies.wordpress.com/2017/12/30/botanisch-industrieel-is-nog-zeker-hot/

    en heb ook wat cactus plantjes ook de aloë vera en ook 2 jungle survival planten die goed zijn voor de gezondheid hihihi en wat een toffe kist ook zeg.
    volg je mijn ook liefs Willemien fijne avond

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: