Wonderlijke mix van woonideeën

Ik waarschuw maar vast: deze woonideeën hebben weinig of niets met elkaar te maken. Ik heb een boekje vol ideeën en onderwerpen om een blog over te schrijven. Maar er zijn gewoon ook ideeën en projecten waar je niet een uitgebreid verhaal over kan maken. Dus ik heb er gewoon een aantal verzameld voor een ‘voor-elk-wat-wils’ blog 😀

# 1 Perzisch kleed

Na lang het toppunt van tuttig geweest te zijn (althans in mijn ogen), iets wat je alleen bij oudere mensen op de vloer zag liggen, is het Perzisch kleed weer helemaal hip. Als je alleen al op Pinterest kijkt, zie je de meest inspirerende voorbeelden. Behalve in de woonkamer kun je zo’n kleed ook in de gang, de keuken of zelfs de badkamer leggen!

woonideeën Perzisch kleed
Dit mooie, handgeknoopte exemplaar komt uit het huis van mijn moeder die onlangs naar een verzorgingshuis is verhuisd. Ik kon het natuurlijk niet laten er nog iets eigens aan toe te voegen dus ik heb er nog een geitenvel overheen gelegd.

‘Get it’

 

Ook als je geen ouderlijk huis hebt waar je zo’n kleed vandaan kan halen dan zijn er nog mogelijkheden genoeg om deze look te creëren.

geitenvel
Geitenvel van Kwantum
#2 Rooster voor de convector put

Als je niet weet wat een convector put is dan ben je jonger dan ik (haha). Zo’n 25 jaar geleden was vloerverwarming nog niet zo normaal als nu en als je geen radiator wilde (bijvoorbeeld voor openslaande deuren) dan verdween die in een put in de vloer: de convectorput. Ik heb er dus één voor mijn tuindeuren en die put was afgedekt met een houten rooster. Ik vond dit vanaf het begin al een lelijk rooster in een suffige, verkeerde bruine kleur en in de loop van de tijd was het er niet beter op geworden. Er verdwenen onderdeeltjes in de put en er braken latjes doormidden.
Maar lang leve het internet. Ik vond on-line een industrieel rooster van zwart aluminium: de perfecte match met mijn aluminium achtergevel.

woonideeën convectorput

‘Get it’

Ik vond dit rooster bij de Roostercentrale. Het is echt simpel: opmeten, bestellen en betalen doe je achteraf.

# 3 Gepimpte butlertray

De butlertray die als bijzet tafel gebruikt werd bij de BBQ was nadat hij te dicht bij het vuur had gestaan, zo lelijk geworden (hij was om te beginnen al niet echt mooi) dat die rijp was voor het grofvuil. Maar mijn ‘Handige vriend’ zag hier een leuk projectje in. Hij is er weken mee bezig geweest, is diverse malen opnieuw begonnen en heeft hem vaak gefrustreerd in een hoek gegooid maar uiteindelijk is dit het geweldige resultaat.

woonideeën gele butlertray
De saaie witte butlertray is een knalgeel object geworden met een zwart/witte blokband zoals je ook ziet bij taxi’s in New York. Al die blokjes zijn geverfd, dus een kwestie van heel veel geduld en met heel veel precisie elke keer weer een stukje afplakken. Ik zelf ben best wel handig met een verfkwast maar hier heb ik het geduld niet voor.
Hij past qua stijl perfect in de ‘jukeboxroom’ maar aangezien die kamer niet zo groot is heb ik hem aan de muur gehangen als een kunstwerk. Dat is het tenslotte ook. Je snapt dat ie nooit meer in de buurt van de BBQ gaat komen!

woonideeën jukeboxroom
 ‘Get it’

Ja wat moet ik hier nou van zeggen. Als je ook zoiets wilt, moet je of zelf super geduldig en handig zijn of zoals ik een ‘Handige vriend’ hebben.

# 4 Gratis sfeermakers

Dit is eigenlijk zo voor de hand liggend dat ik even twijfelde om dit bij mijn woonideeën te noemen. Maar ik wil wel graag deze sfeervolle foto’s met je delen en ik merk dat niet zoveel mensen de moeite hiervoor nemen. Ik heb het over het plukken van wilde bloemen uit de berm.

woonideeën gratis bloemen
Dit is het allereerste bosje dat ik dit voorjaar plukte en het kreeg een plekje in de keuken.
woonideeën veldboeket
De tulp kom uit de tuin en de rest uit de berm
woonideeën voorjaar
Nee, niet uit de berm maar gekregen van mijn lieve buurvrouw toen daar een struik werd gesnoeid.
‘Get it’

Als je geregeld wandelt of fietst kom je, als je er oplet, zoveel mooie bloemen tegen langs de weg. Nou moeten we niet massaal alle bermen van Nederland gaan kaalplukken maar met een paar bloemtakken kom je al een heel eind.

Welk idee vond jij nuttig, leuk of inspirerend? Ik hoor het natuurlijk weer graag!

De site kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

2 gedachten over “Wonderlijke mix van woonideeën

  1. Mijn handen beginnen te jeuken , wanneer ik al deze leuke ideeën zie. Bedankt voor de inspiratie. Ik ga mijn regenjas aandoen en trek met hond en kind erop uit naar het bos. Wij gaan “jagen en schatgraven” 😉
    Wat leuk dat ik jou hier weer vind.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.