Metamorfose van ‘mancave’

Metamorfose van ‘mancave’

De zolder is de plek waar mijn lieve vriend Tony zijn ‘mancave’ heeft. De enige plek in huis waar gerookt mag worden (ik heb mijn strijd tegen een algeheel rookverbod verloren). Verder staat hier zijn computer, een luie stoel en verder wat een man al zo om zich heen verzamelt. Allemaal heel handig maar niet echt stylish verantwoord (haha).

mancave before x

Je begrijpt dat na verloop van tijd mijn handen jeukten om hier iets aan te doen. Ik moest dat wel een beetje tactisch aanpakken: het is tenslotte zijn toevluchtsoord maar ik kreeg uiteindelijk groen licht!  Als eerste bedacht ik dat er een muur geverfd moest worden (what else?) om die hele witte bedoening een beetje te doorbreken. Ik wilde de muur achter het bureau een donkere kleur geven om wat meer diepte aan te brengen. Bij Karwei vond ik een prachtige matzwarte kleur.

mancave Noir et blanc

Aan de slag in mancave

Ik was er afgelopen zaterdag helemaal klaar voor om aan de slag te gaan met die muur maar ging eerst nog een rondje hardlopen in het bos met Nera. Bij terugkomst had tot mijn verbazing en vreugde Tony het klusje al geklaard! De muur was zwart en de verf had in één keer gedekt.
Nu hadden we nog even een discussie over wat te doen met al die spierwitte stopcontacten op de muur. Mee verven met muurverf ziet er nogal amateuristisch uit en wit laten vond ik geen optie. De oplossing was eenvoudig: de hele boel spuiten met een bij de Action gekochte spuitbus matzwarte verf.

mancave stopcontact

stopcontact

Voordat een ruimte leuker wordt moet die eerst erger worden, zo is het nu eenmaal. Alles was van de muur gehaald en er moest echt wel rigoureus opgeruimd worden. Het was een kwestie van uitzoeken wat naar de kringloop kon, wat echt weg kon en wat opgeborgen kon worden achter de knieschotten. Daar had ik als voorbereiding op deze actie al het één en ander weggehaald en opgeruimd om wat extra ruimte te creëren.

mancave opruimen
Styling van de mancave

Eindelijk kon het leuke werk beginnen: Tony hing nog een Ikea plank op boven het bureau, de stopcontacten werden gemonteerd en nu kon ik met mijn ‘toverstokje zwaaien’. Nou zo makkelijk was dat nou ook weer niet: eerst met een emmer sop en stofzuiger aan de gang en toen kon ik de boel een beetje leuk gaan stylen. In een verloren hoekje stonden spullen die Tony geërfd had van zijn vader die vroeger jaren in Indonesië had gewoond. Het is echt bijzonder om te zien hoe mooi die spullen waar we niet goed raad mee wisten, uitkomen tegen die donkere muur.

mancave 2

mancave 3

mancave4

Alleen het feit dat die muur een donkere kleur heeft gekregen heeft zoveel veranderd aan deze ruimte! Behalve dat de ruimte hierdoor meer diepte heeft gekregen is de muur ook de ideale plek voor dingen die nergens leuk stonden en nu tegen die donkere muur opeens: Pats dat is het!

mancave computer x

mancave closeup.jpg

mancave white filter 1

Relaxen in mancave

De oude stoel die er stond is na jaren trouwe dienst toch echt afgevoerd. De chaise longue die beneden in de woonkamer stond is naar boven verhuisd toen hij plaats moest maken voor een leren sixties stoel (blij met sixties stoel die niemand wilde).

mancave bank 2

mancave bank

mancave coca cola

De Coca Cola kist was een grenenhouten kist die Tony (een groot liefhebber van fifties spullen) een nieuw ‘jasje’ heeft gegeven evenals een oud grenenhouten krukje.

mancave krukje

mancave gitaar

Blij met resultaat

Na een ochtend flink doorwerken was ik echt superblij met het resultaat maar de grote vraag was natuurlijk: is Tony blij? Het is tenslotte zijn mancave. Gelukkig vond hij het ook een groot succes! (volgens mij ook omdat alles zo lekker schoon en opgeruimd was😀 ).

mancave totaal

Tot slot

Nu was er nog één hoekje op zolder dat om aandacht schreeuwde. Ik durf het je amper te laten zien maar dat is het strijkhoekje. Het is duidelijk dat ik niet van strijken hou. Er is geen huishoudelijk karweitje waar ik echt een hekel aan heb, behalve dan aan strijken. Tony strijkt dan ook zijn eigen kleren dus die strijkplank staat wel goed daar. Maar al dat wasgoed wat zich opstapelt tot één van ons eens dat strijkijzer aanzet, is echt geen gezicht.

strijkhoek voor

Nu ik eenmaal in die opruim en styling flow zat ben ik begonnen met de wasmand die bedolven werd onder wasgoed eens goed uit te mesten. Onderin lag daar van alles wat weg kon (ik ga toch het boek ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo maar eens kopen)).  Verder heb ik een tweede wasmand met deksel gekocht, dan is tenminste alles uit zicht.

mancave strijken

De moraal van dit verhaal: met opruimen en het verven van één muur kun je een suffige, rommelige kamer omtoveren tot een super plek! Heb jij ergens in huis ook zo’n kamer? Ik hoop dat dit je inspireert om ermee aan de slag te gaan. Ik hoor het graag 😀

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

 

 

4 reacties op “Metamorfose van ‘mancave’”

  1. Ha ha, al die raakvlakken die wij hebben!- Ik had zelfs een kamer speciaal voor al die te strijken dingen- De Himalaya-kamer noemden mijn kinderen die kamer!!!!

  2. Heel goed gedaan, Anita. Wat een heerlijk idee om de zolder zó netjes te hebben …..zal ik toch een keer aan de slag moeten 🤪

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: