Mijn allerbeste styling tip

‘Wat is je beste styling tip?’ vragen mensen mij wel eens. Iedereen die mij kent, weet dat alles wat met wonen te maken heeft mijn interesse heeft (en dat is nog zacht uitgedrukt) dus ik ben voor familie & vrienden vaak een vraagbaak op dat gebied.

Mijn allerbeste, allerbelangrijkste en  absolute numero uno styling tip

Voeg persoonlijkheid toe aan je interieur met een verzameling van het één of ander. In ieder geval iets waar jij heel blij van wordt en wat bij jou past.

styling tip IKea
Deze foto uit de nieuwe collectie van Ikea  laat een super sfeervol hoekje zien. De drie grijze lijstjes zijn van Ikea, de rest zijn gewoon oude spulletjes en dan natuurlijk die prachtige ‘distressed’ muur waar ik een tikje jaloers op ben

Zet de dingen die je verzamelt vooral bij elkaar en absoluut niet verspreid door het hele huis. Kies er bijvoorbeeld voor om je collectie in een vitrinekast te zetten.

werkkamer kast
Deze vitrinekast staat in mijn werkkamer
beste styling tip schelpen
Dit is een plank in mijn vitrinekast. Zet alles lekker dicht bij elkaar
IKEA_BEKANT stylingtip
Kasten van metaal en hout uit de nieuwe collectie van Ikea (oktober) waarin je je mooiste spullen kan uitstallen en wat je niet wilt zien stop je in de lades

Of hang dingen aan de muur (Hoe doe je dat: een gallery wall maken).
Wat niet meer op de muur past kun je nonchalant tegen een muur zetten en maak je zo ook weer tot een mooi gestyled hoekje.

styligtip 2
Vergelijkbare goudkleurige bloempotten vind je o.a bij H&M Home

Een donkere muur laat je spullen nog mooier uitkomen. Nu hoef je niet gelijk je hele huis zwart te verven maar één zwarte of donkergrijze muur of een donkere kast kunnen ook dat effect hebben.

beste styling tip- verzameling
Een donkere muur doet je verzameling nog mooier uitkomen

stylingtip zwarte muur

styling tip zwarte muur 2

Als je heel veel kleine spulletjes hebt, kun je die bijvoorbeeld in een glazen weckpot bewaren. Ik heb er allerlei kleine zilveren dingetjes in zitten maar ook kurken van wijnflessen, klosjes garen of knopen zien er opeens als een bijzonder verzameling uit als je in een mooie glazen fles stopt.

IMG_6224
Allerlei zilveren dingetjes zoals servetringen en kleine doosjes bewaar ik in een glazen weckpot

Je kunt ook planten verzamelen ( hoe mijn ‘huis zonder planten’ in een Urban Jungle veranderde). Zet die vooral in groepen bij elkaar en maak van kleine plantjes en stekjes een mooi hoekje met verschillende bloempotjes en (vintage) vazen.

styling tip planten

Tenslotte ben ik ook een groot liefhebber van glazen stolpen: ooit bedacht om bepaalde items stofvrij te houden. De grote stolp is echt oud en vond ik op een antiekmarkt, de rest heb ik her en der nieuw gekocht.

stylingtip glazen stolp.
Op zoek naar een glazen stolp? Een ruim aanbod van glazen stolpen vind je hier. Hoe je dat doet: een fles met planten maken, kun je hier lezen

Ik hoop dat mijn voorbeelden je inspireren. Kijk eens om je heen, je hebt vast al de nodige spulletjes die nu nog misschien her en der door het huis staan maar waarmee je met een beetje moeite een mooi persoonlijk styling statement kunt maken. Laat je mij weten wat jij verzamelt en hoe jij dat ‘ten toon stelt’?

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

 

 

2 gedachten over “Mijn allerbeste styling tip

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.