Hoe ik Ikea moeiteloos combineer met de rest van mijn interieur!

 

Ik heb niet echt een Ikea huis als je begrijpt wat ik bedoel. Mijn interieur is een mengelmoes van van alles en nog wat. Ik koop met plezier een bank van € 3000,- bij Loods 5 maar word (bijna) net zo blij van iets van € 3,- wat ik bij de kringloop vind. Dat alles combineer ik moeiteloos met Ikea spulletjes. Het resultaat is een uniek interieur  in die zin dat het helemaal mijn persoonlijke stijl is vol bijzondere vondsten.

IMG_8298
Deze boxspring van Ikea is Nera’s lievelingsplek

Ikea wordt vaak geassocieerd met goedkoop, middle of the road qua stijl en niet uniek want in grote oplage gefabriceerd. Toch ben ik best wel fan van Ikea.  Ik ben eens nagegaan wat er in mijn huis allemaal aan Ikea spullen staat. In de loop van de tijd zijn er ook heel veel Ikea meubels weer verdwenen maar dat is het voordeel van meubels die niet zo duur zijn, als je ze zat bent doe je ze toch iets makkelijker weg.

Wat is er Ikea in mijn huis?

Om te beginnen een  25 jaar oude kledingkast in de slaapkamer, en verder o.a. boxsprings in slaap-en logeerkamer (slapen heerlijk), een ruim drie meter lange Billykast in mijn werkkamer en de bekende Lackplanken onder het raam in diezelfde kamer.

ikea kledingkasr
De kast was oorspronkelijk houtkleurig maar ik heb hem witgeverfd en andere greepjes erop gezet.
ikea kledingkast 2
Ik vind die halve harmonicadeurtjes heel handig!
Ikea Billy
De overbekende Billy kast. In die donkere kleur ziet ie er best wel cool uit.
Ikea Lackplanken
Het mooie van de Lack planken is het onzichtbare ophangsysteem

Een poosje geleden kwam Ikea met een limited edition van accessoires van de Zweedse designer Per B Sundberg. Deze Pelle, zoals hij ook wel wordt genoemd, voert graag discussies over waarom iets als mooi of juist als lelijk wordt gezien. Dit vond ik zo intrigerend dat ik gelijk een aantal items heb gekocht. Ik werd er zelfs een beetje zenuwachtig van omdat ik bang was dat het snel zou uitverkopen. Ik weet niet of dat gebeurd is. In mijn omgeving vindt iedereen het namelijk eerder lelijk dan mooi  Mooi of lelijk; bijzonder is deze collectie in ieder geval wel. En juist omdat het zo absoluut niet ‘Ikea-achtig’ is, vind ik het dus zo leuk.

Ikea- FÖREMÅL 2
Schattige kleine vaasjes in combinatie met een Oosters mannetje (niet meer voorradig)
Ikea-FÖREMÅL
Dit is een hele rare maar ik vind hem superleuk: een paddenstoel, een soort zeerover en een halve banaan: hoe gek wil je het hebben? (niet meer voorradig)
Een nieuwe Ikea aanwinst

In één van mijn eerdere blogs liet ik kastjes van Ikea zien die toen nog niet in de winkel waren. Deze vielen wel in de smaak van een aantal lezeressen want ik kreeg er gelijk vragen over.

IKEA_BEKANT

Toen ik na de kleine verbouwing die groter en groter werd, besloot dat het houten roltafeltje in de keuken wel aan vernieuwing toe was, leek me dit een prima kast voor op die plek. Vol goede moed naar Ikea maar dat hele kastje was in de winkel niet te vinden. Uiteindelijk met hulp van een aardige medewerker werd de kast in het computersysteem gevonden onder het kopje archiefkasten.

bekant-opberger-JPG
Als archiefkast ziet ie er niet erg spannend uit!
Ikea bekant 2
Ik ben superblij met deze aanwinst in mijn keuken. Ik de lade zitten pastaborden en verder is er plaats voor allerlei schalen en een mooi plekje voor een kookboek
Ikea bamboe houder
By the way: de gesloten fles met planten heb ik zelf gemaakt. Lees hier hoe

IMG_8393Ikea bekant zwart

IMG_8478 kopie
Voor mijn kookboeken vond ik ook bij Ikea een handige bamboe standaard
anita x
Ik bedenk nu dat de lamp die boven mijn hoofd hangt ook van Ikea is, maar al zeker 12 jaar oud

En dan last but not least natuurlijk mijn Ikea hack. Twee metalen kastjes die ik met Annie Sloan chalkpaint een nieuwe look gaf. Deze blog viel erg in de smaak, bijna 16.000 mensen lazen hem!

ikea-hack-kastje-1

De moraal van dit verhaal? Voor een persoonlijk & stylish interieur hoef je niet altijd veel geld uit te geven. Besteed je geld aan één of meer mooie meubels van goede kwaliteit en combineer er verder lustig op los met goedkopere spullen en accessoires. Herken jij je hierin of doe jij het helemaal anders? Ik ben benieuwd!

Voor alle duidelijkheid: deze ‘lofzang’ op Ikea is op geen enkele manier gesponsord.

Sommige links zijn affiliate links. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt).

2 gedachten over “Hoe ik Ikea moeiteloos combineer met de rest van mijn interieur!

  1. Ik vind Uw site erg leuk en knap in elkaar gezet, voor elk budget
    Krijg echt inspiratie !
    Leuk dat U zegt dat je paar mooie duurzame spullen moet kopen en daarbij eindeloos kunt variëren ! Dat klopt en maakt een persoonlijk geheel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.