Home office: de beste tips om dit je favoriete plek in huis te maken

Home office klinkt heel zakelijk maar wat mij betreft moet je werkplek thuis juist de meest inspirerende, leuke, mooie (give it a name) plek in huis zijn. Of je nu vanuit huis werkt omdat je een eigen bedrijf hebt of omdat je thuiswerkdagen hebt terwijl je in vaste dienst bent of omdat je gewoon een plek wilt hebben voor je hobby’s, het maakt niet uit: ik noem het gewoon een home office.

home office x

Ik ben iemand die super gevoelig is voor sfeer: werken in een saaie kantoortuin, logeren in een zielloos ketenhotel of op bezoek in een steriele ziekenhuiszaal, het zijn allemaal dingen waar ik diep, diep ongelukkig van word. Het is best lastig als je zo in elkaar zit en gelukkig heeft niet iedereen dat in zo’n sterke mate als ik maar ik neem aan dat jij je toch ook het lekkerste voelt op een prettige, sfeervolle plek. Dus heb jij thuis je eigen home office, of het nu een hele kamer is of gewoon een hoekje onder de trap of in de slaapkamer, hierbij mijn tips om dit je ultieme ‘happy place’ te maken

home office bureau

Tip # 1. Omring je met dingen die een betekenis voor je hebben

Dat kan van alles zijn : een Moederdag cadeautje dat je kinderen gemaakt hebben, een souvenir van een leuke vakantie of een mooie schelp die je op het strand gevonden hebt: enfin je begrijpt wat ik bedoel.

edelstenee in my home office
De wooden doll heb ik mezelf ooit cadeau gedaan, de houten indiaan kocht ik tijdens een Amerika reis in een Navajo reservaat en de verschillende edelstenen en kristallen (gekocht bij de Warmtesteen) hebben allemaal een speciale betekenis voor mij. Tja ik heb een misschien onverwachte spirituele kant
Tip # 2. Geef één of meerdere planten een plek in je home office

Behalve dat groene planten voor instant sfeer zorgen is het ook wetenschappelijk bewezen dat planten de kwaliteit van de lucht verbeteren. Ze kunnen het zuurstofgehalte in de lucht verhogen door zuurstof te produceren en ze verhogen de luchtvochtigheid (Hoe mijn ‘huis zonder planten’ langzaam veranderde in een Urban Jungle

planten in home office

planten in home office 2

Tip 3: Gebruik lekkere luchtjes in je home office

Ik brand vaak ‘s morgens eerst wat Palo Santo: Dit is een eeuwenoude traditie die al door Sjamanen in Zuid Amerika werd gebruikt bij reinigingsrituelen. Ik vind het vooral een heerlijke en rustgevend geur.

Palo santo-home office
Ik gebruik deze abalone schelp om Palo Santo in te branden Leg Palo Santo (en/of witte Salie)in de abalone schelp. Steek de Palo Santo aan en laat het even branden. Blaas vervolgens zodat het hout gaat gloeien. Het hout gloeit eventjes, maar dat is al voldoende voor de lekkere geur en reinigende werking.

Verder heb ik altijd geurstokjes op mijn bureau staan en op sombere, druilerige dagen steek ik ook geurkaarsen aan.

Rituals-home office
Precious amber is mijn favoriete geur van Rituals
riverdale home fragrance
Riverdale heeft ook een heel fijne collectie geurkaarsen en geurstokjes
Tip 4. ruim rommel op

Als ik druk bezig ben, heb ik gewoon een bureau vol papieren, mappen en tijdschriften liggen maar dat zijn dan dingen waar ik op dat moment mee bezig ben. Ik heb een speciale bak voor papieren die nog aandacht nodig hebben en één voor papieren die gearchiveerd moeten worden, de rest van de papieren kan weg.

gouden draadmand-home office

Mappen en tijdschriften krijgen een plek in de boekenkast en aan het eind van de dag is mijn bureau opgeruimd!

ikea Billy

home office radiator
Kleine spulletjes (meest kleurstaaltjes enzo) gaan in deze zak die ik verleden jaar bij Kwantum kocht
Tip 5. zorg dat je lekker zit
buro stoel-home office
Na ruim 15 jaar trouwe dienst werd mijn oude bureaustoel vervangen door deze leren stoel waar ik echt prinsheerlijk in zit!
Home office Ikea
Deze bureau stoel van Ikea is ook van echt leer: zacht en comfortabel. Bovendien zijn de zitting en de rugleuning in hoogte en neiging verstelbaar om maximale steun te bieden
home office VLUV
Deze VLUV zitbal is een goed alternatief voor een stoel als je last van je rug hebt. Dankzij het ergonomische ontwerp kun je er rechtop en comfortabel op zitten.
home office vluv geel
Ziehier mijn gele VLUV zitbal
En last but not least: maak een moodboard

Ik heb voor mijn neus een moodboard hangen waarop ik plaatjes verzamel van dingen die op mijn bucketlist staan (bezoek aan New York) en inspirerende interieurs en woonideeën. Elk jaar maak ik aan het begin van het jaar een nieuw moodboard (Met een moodboard maak ik mijn (woon)wensen waar!) en door op die manier mijn ideeën en wensen tastbaar te maken is de eerste stap naar het verwezenlijken daarvan al gezet!

IMG_9781
Mijn moodboard voor 2019 is nog redelijk overzichtelijk: daar zal vast nog wel wat bijkomen!

Heb jij een plek voor jezelf (of je het nu een home office noemt of wat anders)? En waar voel jij je het lekkerst bij? Laat je een berichtje achter?

Sommige links (niet allemaal) zijn affiliate links. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

 

2 reacties op “Home office: de beste tips om dit je favoriete plek in huis te maken”

  1. Ik werk zelf ook van huis uit en mijn home office zag er lange tijd heel kaal, zakelijk en saai uit. Het duurde lang voordat ik doorhad dat dit ook impact had op mijn humeur en zodoende ook mijn productiviteit. Nu heb ik veel planten en wat kleur en decoratie aan de kamer toegevoegd wat mijn werkhouding zeer positief heeft beïnvloed. https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/meister/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: