Fake planten & bloemen: like/don’t like?

Wat vind jij van fake planten & bloemen, namaak planten& bloemen, kunst planten & bloemen of hoe je het ook wilt noemen? Zelf heb ik er niet een heel uitgesproken mening over, in ieder geval heb ik er niet veel in huis. Ik heb best groene vingers, dus echte planten doen het gewoon goed bij mij (Hoe mijn ‘huis zonder planten’ langzaam veranderde in een Urban Jungle). Verder heb ik verleden jaar een paar ‘bottle gardens’ gemaakt en nadat ik die heb dichtgemaakt, heb ik er niet meer naar om gekeken en ze doen het nog steeds fantastisch (Mijn ‘bottle garden’ een jaar later). Ik heb dus groen genoeg in huis. De enige reden waarom ik fake planten zou kopen, is om een donker hoekje op te vrolijken. Dat is dus precies wat ik gedaan heb: een plukje fake groen hier en daar op een donkere plek.

'fake' plant in badkamer
In mijn badkamer staat een toefje fake groen. Het bloemetje is echt.
Fake plantentak in de keuken
Een beetje groen in de keuken.
fake plant in kooi
Een fake plantje (Loods 5) in een kooitje op een super donker plekje onder de trap.
mix van fake planten & echte planten
Het varentakje is fake. Niet omdat dit een donker plekje is maar omdat die onder een stolp staat.

Verder heb ik zegge en schrijven één fake bloem in huis. Die zorgt voor een vrolijke noot op mijn schilderijenplank.

fake planten en bloemen- 1 fake bloem voor een kleurrijk accentDit is dus niet bepaald een representatief voorbeeld van wat je kunt doen met fake planten en bloemen.

Fake bloemen bij Sophie

Op dus naar Sophie (mijn dochter) die zich op dit gebied helemaal uitgeleefd heeft. Zij heeft een indrukwekkende bos namaak hortensia’s en orchideeën in de kamer. Dat brengt mij gelijk op de eerste tip : kies voor bloemen die ook als ze echt zijn er al bijna fake uitzien (als je begrijpt wat ik bedoel). Vooral de orchidee vind ik zo’n bloem waaraan ik altijd moet voelen of ie wel echt is of niet. Persoonlijk vind ik een nadeel van zo’n bos dat ie altijd hetzelfde blijft. Ik hou van verandering en dat is bijvoorbeeld ook de reden dat ik een superhekel heb aan coniferen. Dat zijn van die bomen die altijd, zomer of winter, precies hetzelfde blijven (maar dat even terzijde). Het nadeel  van zo’n ‘altijd hetzelfde’ bos bloemen zou je kunnen ondervangen door verschillende bloemen te kopen en zo nu en dan te wisselen van boeket, al naar gelang het seizoen. Ook zou je kunnen kiezen om je fake bloemen aan te vullen met echte bloemen.

Zijden bloemen

Zijden bloemen

Fake planten bij Sophie

Sophie heeft op zolder een redelijk donker hoekje wat ze een beetje op wilde leuken en dan is de keuze voor een fake plant snel gemaakt. Wat betreft fake planten zou ik kiezen voor planten die ook in het echt wasachtige bladeren hebben, zoals in dit geval de tabaksplant. Sophie heeft hem wel gecombineerd met een echte plant (de palm) die net wat meer licht vangt waardoor je helemaal niet in de gaten hebt dat je hier een beetje in de maling genomen wordt.

Combinatie van fake & echte planten

Combinatie van fake & echte planten

Alle tips op een rijtje

Op weg naar huis reed ik langs tuincentrum het Oosten waar Sophie haar mooie zijden bloemen gekocht had en ik kon het niet laten er toch even binnen te lopen. Ik ben niet voor een grote bos gegaan, de reden waarom niet heb ik al verteld: ik weet gewoon dat me dat gaat vervelen. Wel heb ik een paar lekker fel gekleurde fake bloemen gekocht die op de juiste plek in huis net wat leven in de brouwerij brengen.

Kleurrijke fake bloem

Fake bloem- vintage vazen
Behalve de bloem is ook het raam fake😀 . Dit is namelijk behang.

Ik hoop dat je een beetje idee hebt gekregen over hoe je fake planten en bloemen kunt toepassen in je huis. Het blijft uiteindelijk altijd een kwestie van persoonlijke smaak maar hierbij mijn tips nog even op een rijtje:

*Kies bij bloemen voor soorten die ook als ze wel echt zijn er bijna onecht uitzien 😀 zoals orchideeën, hortensia’s, gerbera’s, pioenrozen enz. Kies voor zijden bloemen in plaats van plastic.
*Wissel je boeket regelmatig af al naar gelang het seizoen. Dus bijvoorbeeld pioenrozen in het voorjaar, bessen in het najaar.
*Je kunt je fake boeket ook aanvullen met echte bloemen voor de nodige variatie.
*Kies bij planten voor soorten die ook in het echt wasachtige bladeren hebben zoals de Tabaksplant of Vingerplant.
*Zet echte en fake planten door elkaar (met de namaak exemplaren in de donkere hoeken).

Hierbij wat voorbeelden van mijn favorieten als het over fake planten gaat.

Wat vind jij? Heb je niets tegen het gebruik van fake planten en bloemen, vind je het zelfs mooi (kan natuurlijk ook) of moet je er niet aan denken? Ik ben zo benieuwd! Laat je een berichtje achter?

Sommige links zijn affiliate links. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt).

 

4 reacties op “Fake planten & bloemen: like/don’t like?”

  1. helaas heb ik niet echt “groene” vingers. Dus ik meng dan echt en nep door elkaar.
    Ik koop ze nooit on-line, want ik wil ze “life” zien en voelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: