Vintage vondsten voor mijn huis: laat je inspireren!

Vintage vondsten voor mijn huis: laat je inspireren!
Ik ben een kringloopjunkie!

Mijn huis staat vol met vintage vondsten. Je zou denken dat ik er op een gegeven moment wel klaar mee ben: dat schatzoeken in kringloopwinkels en rommelmarkten. Maar, hoewel ik over het algemeen niet verslavingsgevoelig ben, ben ik bang dat je dit wel een verslaving kan noemen. Ik kan geen kringloopwinkel zien of ik moet er even naar binnen. Ik ben een kringloopjunkie!

Vintage vondsten in Kringloopwinkel de Boemerang
Kringloopwinkel de Boemerang begrijpt dat een goede presentatie belangrijk is voor de verkoop. Kijk nou toch eens: dat leuke behangetje en die keurig geordende glazen!
 Vintage vondsten in de kringloop

Dat rondneuzen in kringloopwinkels is een hobby of verslaving (hoe je het ook wil noemen) die ik altijd alleen uitoefen. Maar afgelopen week had ik een ‘partner in crime’ en ben ik samen met Anja van Tablejoy een aantal kringloopwinkels afgegaan. Dit was echt superleuk en het leek wel of onze gezamenlijke energie ervoor zorgde dat er -meer dan normaal- heel veel mooie dingen te vinden waren. Als je zelf een geroutineerd kringloop bezoekster bent, weet je dat je 9 van de 10 keer niets bijzonders vindt.
Not this time! Het was ook dubbel zo leuk omdat Anja echt met een missie op pad gaat. Waar ik alleen zo nu en dan iets koop als aanvulling op mijn toch al uitgebreide verzameling vintage vondsten, is Anja echt op inkoop voor haar webshop. Die moet je echt eens bezoeken: naast eigentijds strak servies verkoopt zij prachtig vintage serviesgoed en glaswerk.

vintage glas en servies van Tablejoy
Vintage vondsten. Foto: Anja Bas Bakker van Tablejoy.
Kringloopwinkels zijn hip

Ik zie dat steeds meer kringloopwinkels bezig zijn met upgraden en het sfeervol en creatief presenteren van hun spulletjes. Kringloopwinkels worden steeds hipper wat helaas vaak ook betekent dat ze duurder worden. Niet zo leuk voor geroutineerde kringloopbezoekers maar wel goed nieuws voor beginners op dit gebied. Het wordt op deze manier wel makkelijker om leuke dingen te ontdekken en niet overweldigd te worden door de hoeveelheid oude meuk die er natuurlijk ook altijd te vinden is.

Vintage vondsten in de kringloop
Omgekeerde glazen vazen als stolp: wat een cool idee!
Mijn nieuwste vintage vondsten

Benieuwd naar mijn laatste vintage vondsten? Ik laat ze met veel plezier zien en ik hoop dat je dit inspireert en je een idee geeft wat je zo al kunt zoeken en vinden in een kringloopwinkel of op een rommelmarkt.

Vintage vaas West Germany
Deze vintage West Germany vaas is 50 cm. hoog en ik vond hem voor € 15,- op een rommelmarkt.
vintage vaasje Gouda Holland
Kleine vaasjes zoals dit Gouda vaasje kan ik nooit laten staan. Daar vind ik altijd wel een plekje voor.
Kringloop vondst: wijnkoeler op standaard
Ik viel meteen voor deze wijnkoeler op standaard maar twijfelde wel even omdat ik niet goed wist wat ik ermee moest. Hij vond uiteindelijk een mooi plekje in deze plantenhoek.
Kringloop vondst: schaal
Vintage schaal: leuk voor fruit of een salade.
vintage vondsten
Ik realiseer me dat alles op deze tafel vintage is: de schaal, het servies, het glas en het bestek. Alleen het linnen tafelkleed van H&M Home is nieuw😀
marmeren boekensteunen uit de kringloop
Ik hou heel erg van marmeren objecten (Marmer: like/don’t like?) dus kon deze boekensteunen niet laten staan!
bruin glaswerk uit de kringloop
Bruin glaswerk van een paar euro per stuk staat nu te pronken op mijn tuintafel.

Ik ben benieuwd of jij ook zo’n snuffelaar bent en dol op kringloopwinkels en rommelmarkten. Misschien is het helemaal niets voor jou en heeft deze blog je toch een beetje enthousiast gemaakt. Laat het me weten!

2 reacties op “Vintage vondsten voor mijn huis: laat je inspireren!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: