Dingen wegdoen: waarom ik het moeilijk vind maar toch doe!

Dingen wegdoen: waarom ik het moeilijk vind maar toch doe!

Dingen wegdoen: ik vind het moeilijk, tenminste als het dingen in huis betreft. Als ik bepaalde kleding niet meer draag, breng ik die na verloop van tijd moeiteloos naar de kringloop maar met woonspullen ligt dat veel moeilijker. Het zal je niet ontgaan zijn als je mijn blogs geregeld leest dat ik echt een verzamelaar ben en ik weet van bijna alle dingen nog waar en wanneer ik het gekocht heb of van wie ik het gekregen heb. Bij kleding denk ik heel makkelijk: ‘dat vind ik niet leuk meer of is uit de mode’ maar als het woonspullen betreft lijkt het wel of ik het moeilijker vind toe te geven dat mijn smaak veranderd is en dat ik echt niet alles eeuwig mooi hoef blijven te vinden. Dit gezegd hebbende kreeg ik opeens een enorme aandrang mijn keukenkastjes aan te pakken.

dingen wegdoen
Dingen wegdoen, te beginnen met servies

Eén van mijn keukenkastjes stond vol met servies van Regout en Johnson Brothers in roze /wit dessin. Het Regout servies kreeg ik van mijn (destijds) schoonmoeder toen ik een jaar of twintig was. Als je al mijn blogs leest en goed oplet kun je uitrekenen hoe lang ik dat al heb (lees anders Hoe een vastgelopen DIY project mij inspireerde! er maar even op na 😀). Het gebloemde servies verzamelde ik zelf bij elkaar toen ik in Amstelveen kwam wonen en dat is ook al 27 jaar geleden. Alle reden dus om grote sentimentele waarde te hechten aan deze serviezen. Ik vind ze ook niet lelijk maar ik gebruik deze serviezen nooit meer. Ik ben tegenwoordig meer van het simpele witte serviesgoed of (nog leuker) van het 70e jaren servies. Het werd allemaal te rommelig en vol in mijn keukenkasten en ik merkte opeens een enorme behoefte om niet alleen op te ruimen maar ook echt dingen weg te doen. Dat zal alles te maken hebben met zaken die op dit moment in mijn leven spelen zoals o.a. het opgeven van mijn werk als makelaar. Dat werk heb ik met plezier gedaan maar ik ben er klaar mee. Als ik dat kan ‘wegdoen’ kan ik ook wel servies wegdoen toch?

dingen wegdoen

Om te beginnen heb ik alle losse spullen en enkele stuks in een doos gestopt en naar de kringloop gebracht. De serviezen heb ik ook in dozen gestopt maar hier denk ik nog even over na wat ik daarmee ga doen. Misschien kan ik het op de één of andere manier nog verkopen, enfin dat ga ik nog even uitzoeken.

Opnieuw inruimen

Het leuke werk kan nu beginnen: mijn kasten (twee in dit geval) opnieuw inruimen. Eén kast met wit (en een beetje zwart) servies en één met vintage servies.

keukenkast
De leuke theekoppen kocht ik destijds bij H&M Home. Vergelijkbare koppen verkopen ze nog steeds
keukenkast
Hier kan nog best wat bij😀😀😀

Als je soms denkt dat dit alles is wat ik aan servies heb, vergis je je. In mijn kamer staat ook nog een kast vol met van alles en nog wat. Van het blauw/witte serviesgoed kan ik nog geen afscheid nemen en de rest is servies van mijn ouders. Mijn moeder is pas verleden jaar overleden (mijn vader al een paar jaar eerder) en dat servies koester ik voorlopig nog even. Dingen wegdoen is hier (nog) niet aan de orde!

collage- dingen wegdoen

vintage servies-ontbijt
Tot slot nog even een foto van mijn lievelingsontbijt (havermout, fruit & noten) op een bord dat ik moeiteloos uit mijn opgeruimde kast te voorschijn heb getrokken!

 P.S. Dit hele verhaal kwam (eigenlijk niet gepland) tot stand na aanleiding van een vraag op Facebook van Amber die zich afvroeg hoe mijn kastje er nu uitzag.

dingen wegdoen

Kan jij makkelijk dingen wegdoen? Of juist helemaal niet? Ik ben benieuwd, laat je een berichtje achter?

8 reacties op “Dingen wegdoen: waarom ik het moeilijk vind maar toch doe!”

 1. Hoi Anita,

  Wij vonden jou als makelaar geweldig en ook je blogs lees ik met veel plezier. Mocht je het gebloemde servies willen verkopen, dan zou ik het heel graag van je overnemen.

  Succes met alle veranderingen en bijbehorende opruim-acties 😉

  Groetjes van Iris Carty
  (Destijds Frederik Hendrikstraat 123, Amsterdam)

 2. Hallo Iris, zo herkenbaar jouw verhaal. Van dingen afscheid nemen vind ik ook zo moeilijk. Maar zoals je beschrijft, soms zijn er momenten in je leven waar je verandering in wilt brengen. Jij was klaar met het makelaar zijn, en wilde op een bepaalde manier “rust” In je leven. Ook ik heb dat ervaren, vond mijn werk superleuk maar door een intensief leven wilde ik ook “rust”. Door mijn verhuizing van het Westen naar het Oosten vh land kon ik dit waarmaken. Maar moest daardoor afscheid nemen van mijn werk. Ook bepaalde spullentjes werden daardoor opgeruimd en naar de kringloopwinkel gebracht. Ik denk dat het ook te maken heeft met ouder worden. Ik ben inmiddels de 50 voorbij. Nu ben ik aan de beurt die aan zichzelf gaat denken moet ik hebben gedacht. Hier heb ik nog geen dag spijt van!. Lieve groet Sandra

  • Hallo Sandra,
   Dank je voor het delen van jouw ervaring en fijn om te horen dat je geen spijt hebt van je beslissing. Dat geeft mij ook een bevestiging (voor zover ik die nodig heb) dat ik op de goede weg ben😀.xxx Anita

 3. Hoi Anita ik volg je blog met veel plezier! Ik was verrast dat je het servies van Johson Brothers wilt opruimen. Als je het eventueel wilt verkopen heb ik wel interesse. Heb het servies al jaren!!! Groetjes Wil

  • Hallo Wil,
   Leuk om te horen dat je mijn blog met plezier leest. Wat betreft het servies: er is al iemand die dat eerder gevraagd heeft maar als dat niet doorgaat zal ik bij jou terugkomen. Maar eerst ga ik een weekje naar New York 😀😀x anita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: