Hoe ik de herfst in huis haal & extra tips

Hoe graag ik ook de herfst in huis haal, ik geniet even goed van de herfst buiten, in de natuur. Elke ochtend wandel (of ren) ik met mijn hond in het bos, het Amsterdamse Bos wel te verstaan. Ik ben absoluut fan van dit bos en voel me gezegend dat dat maar een paar minuten bij mij vandaan is. Als jij ook in de buurt van Amsterdam woont, ken jij het bos waarschijnlijk en indien niet, dan wordt het hoog tijd. Ik denk dat ik zo verwend ben met dit bos dat ik, heel chauvinistisch, ook niet super, super onder de indruk was van Central Park toen ik pasgeleden in New York was. Maar goed, ik dwaal een beetje af, ik zou je gaan vertellen hoe ik de herfst in huis haal.

herfst in het Amsterdamse Bos

Herfst is weer tijd voor kaarsen

Natuurlijk gaan er weer kaarsen aan, nu het vroeger donker wordt. Ik hou erg van geurkaarsen in glas. Ten eerste omdat ik dol ben op lekkere luchtjes en ten tweede omdat dat veiliger is dan kaarsen in een kandelaar. Ik ben (soms) te nonchalant, loop de kamer uit (blijf langer weg dan gepland) en vergeet helemaal ik kaarsen heb branden 🙈.

Hoe ik de herfst in huis haal-geurkaars Rituals
Geurkaars The Ritual of Happy Buddha van Rituals
# 1 tip

Een goede tip voor het gelijkmatig laten opbranden van zo’n kaars in glas is deze de eerste keer zeker 3 à 4 uur te laten branden zodat het waslaagje mooi gelijkmatig smelt. Als je de kaars maar heel eventjes aan doet, smelt er alleen maar een klein gedeelte om te lont heen en ontstaat er een soort tunneltje waar elke keer dat je de kaars aansteekt, de lont verder in wegzakt. Houd de lont ook lekker kort door hem regelmatig bij te knippen.

‘Herfst’ bordjes

Ik vond ooit op een rommelmarkt diepe borden met een afbeelding van wild & gevogelte. Ik gebruik ze niet vaak maar in de herfst vind ik het wel grappig om zo’n bordje gewoon ergens neer te zetten of om de tafel ermee te dekken.

#2 tip

Om de tafel extra ‘aan te kleden’, leg ik hier en daar takken klimop neer (m’n tuin staat er vol mee)

IMG_1975

IMG_1977

Herfst aan de muur

In de kringloopwinkel viel mijn oog op een ‘kunstwerkje’ in warme herfstkleuren. De bloemen zelf zijn helemaal geen herfstbloemen maar de uitstraling vond ik echt herfstachtig. En ja… het is een borduurwerk wat je het toppunt van tuttigheid zou kunnen vinden maar ik vind hem geweldig uitkomen tegen mijn pas geverfde muur. Deze muur was een maand geleden nog wit maar in een opwelling heb ik hem de kleur Factory Green van Flexa gegeven en dat is super sfeervol. Verder heb ik mijn schilderijplank nog aangekleed met een paar andere herfstachtige dingen et voila!

# 3 tip

Schilder je schilderijplank mee in de kleur van de muur

Hoe ik de herfst in huis haal
Het voordeel van een schilderijplank (Ikea) is dat je moeiteloos kunt wisselen van wand decoratie zonder gaten in de muur te hoeven maken.

Ben jij niet zo’n kringloopwinkel bezoeker maar zou je wel zo’n donker, sfeervol ‘boeket’ aan de muur willen? Ik heb er een paar voor je gevonden:

stilleven met bloemen
Festoen van Vruchten en Bloemen – Jan Davidsz de Heem – Rijksmuseum – Schilderij op Canvas
canvas schilderij met bloemen
Stilleven met Bloemen – Jan Davidsz de Heem – Schilderij op Canvas
hoe ik de herfst in huis haal- stilleven met bloemen
Stilleven met bloemen – Hans Bollongier – Rijksmuseum Collectie – geprint op MDF paneel
Herfst takken

Ik heb altijd wel bloemen in huis, vaak uit eigen tuin of in het wild geplukt. Hoewel ik bij de bloemenman ook al een kleurrijk aanbod tulpen zag (één van mijn favoriete bloemen voor in huis) ben ik in de herfst toch meer van de takken. Het allerleukste vind ik die knal paarse bessen (Schoonvrucht schijnt de Nederlandse naam te zijn)) maar ik heb heel wat bloemenstallen moeten aflopen voor ik ze vond. Ik heb er gelijk maar wat Eucalyptus bij gezet want dat vind ik ook van die typische herfsttakken hoewel die volgens mij altijd wel verkrijgbaar zijn.

hoe ik de herfst in huis haal.
De paarse bessen combineren prachtig met de grijsgroene Eucalyptus.
# 4 tip

Hang eens wat Eucalyptus in de badkamer. De eerste paar dagen ruikt het dan lekker een beetje naar sauna. Als ze wat langer hangen is die lucht wel verdwenen jammer genoeg maar decoratief blijft het wel.

Haal herfst in huis-eucalyptus in badkamer

Vondsten uit het bos

Toen de kinderen nog klein waren trokken we er zondagmiddag op uit om in het bos kastanjes en dennenappels te zoeken. Daarna gingen we bij de manege in het bos iets drinken (Fristi voor de kids) en bitterballen eten. Ik heb daar hele warme herinneringen aan hoewel ik niet meer zo goed weet wat we met onze ‘vondsten’ deden (ik geloof dat de dennenappels in het houtkacheltje verdwenen). Ik heb nog steeds twee enorme dennenappels thuis die we niet bij ons in het bos maar op Vlieland gevonden hebben. De kinderen waren toen nog super klein (ze zijn nu 34 en 32) dus je kunt nagaan hoe lang ik die al heb. Ik heb ze maar weer eens opgediept uit een kast en de grootste onder een glazen stolp gezet: een plaatje, vind ik zelf!

Dennnenappel onder glazen stolp
In plaats van zo’n grote dennenappel kun je natuurlijk ook een paar kleinere op elkaar stapelen.

Hoe haal jij de herfst in huis? Of laat je dit seizoen (en de winter) het liefst aan je voorbij gaan? Laat een berichtje achter in de comments, ik ben benieuwd 🍂

Herfst in Amsterdamse Bos

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

4 reacties op “Hoe ik de herfst in huis haal & extra tips”

  1. Anita ik heb hetzelfde gevoel met de herfst als jij. Lekker gezellig maken in huis warme kleuren en leuke herfststukken maken. Ook buiten kransen maken en herfststukken neerzetten. Genieten!!!!!!

      • Hi Anita, ik zie op veel van je foto’s zo’n leuk kussen voorbij komen…Het is net mijn hond. Heb je dat zelfgemaakt of is het een kringloop vondst…ik vind hem geweldig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: