Restyle je badkamer met deze snelle & makkelijke tips

Restyle je badkamer zonder direct een gigantische verbouwing te ondernemen. Je kunt van je badkamer met een paar tips een relaxte, ‘happy place’ maken waar je blij van wordt. Ook als je een heel kleine badkamer hebt, zoals ik zelf. Mijn badkamer is niet alleen klein maar ik verfde hem ook nog eens in een donkere (groene) kleur (Onthulling van de groene badkamer!)

Restyle je badkamer: Declutter

‘Declutter’ of wel; weg met lege doosjes, flesjes, oude tandenborstels etc. Probeer zoveel mogelijk tubes en potjes op te bergen in een kastje. De rest orden je netjes in manden of mandjes. Flesje e.d in kleinere mandjes, handdoeken en wasgoed in grote manden of leuke  (papieren) waszakken.

restyle badkamer
Manden H&M Home.
uashmama-laundry-bag-grey
Papieren waszakken van Uashmama
Restyle je badkamer met nieuwe handdoeken

Investeer in nieuwe, zachte handdoeken voor het ultieme luxe gevoel. Gebruik je oude handdoeken voor het afdrogen van de hond of als poetsdoek en verwen jezelf met een paar heerlijk nieuwe handdoeken.

Restyle badkamer gebloemde handdoeken
Effen en gedessineerde handdoeken van Pip Studio.
Restyle badkamer -witte handdoeken
Prachtige dikke handdoeken in maagdelijk wit van de Witte Lietaer.
restyle badkamer handdoeken
De zwarte rand geeft deze handdoeken een chique tintje. H&M Home.
Restyle je badkamer met geurkaarsen en -stokjes

Zorg voor een lekker luchtje en geef zo je badkamer een wellness gevoel. Je kunt  geurstokjes in een hoekje van de badkamer zetten of tijdens een heerlijk bad (als je dat hebt) geurkaarsjes branden. Ik ben zelf heel dol op de geurstokjes van Rituals.

debenhams kopie
Foto: Debenhams
Rituals geurstokjes
Precious amber is één van mijn favoriete geuren van Rituals.
Restyle je badkamer met houten elementen

Voeg wat onbewerkt hout toe aan je badkamer voor een welkom, warm contrast met de koude, harde tegels van de badkamer. Dat kun je doen in de vorm van een krukje, een houten bankje of met bijvoorbeeld een houten badkuiprekje.

Restyle badkamer
Dit ruw houten bankje is de perfecte tegenhanger van het chique, strakke marmer. (Amsterdams grachtenpand met vleugje Parijs: binnenkijken bij….)
badkamer koperen bad
De meesten van ons zullen het met een ingebouwd bad moeten doen i.p.v. zo’n stijlvol, koperen bad. Heel mooi maar waarschijnlijk niet super comfortabel. Let wel op het houten krukje en het handige rekje aan de muur: een heel leuk idee als je niet veel ruimte hebt in je badkamer!
houten krukje badkamer
Ik kreeg dit superkleine, schattige krukje van mijn zoon.
Restyle je badkamer met planten

Ik droom van een badkamer vol planten. Helaas is mijn badkamer daar echt te klein voor. Maar als je er de ruimte voor hebt, dan zijn planten de ultieme sfeermaker. Over het algemeen zullen planten het in zo’n vochtige ruimte goed doen mits je ook een raam in de badkamer hebt.  Weinig licht? Dan kun je echt wel een paar cactusjes neerzetten, die overleven alles of je zou kunnen kiezen voor een fake plant. Weinig ruimte? Dan kun je ook een plant ophangen aan het plafond of zoals ik gedaan heb aan de stang van het douchegordijn.

badkamer planten
Voor een hangplant heb ik net plek en verder nog een plant op water, weggemoffeld in een hoekje. Zo nu en dan hang ik ook eucalyptus takken aan de douchestang.
DobbiesA-Place-for-Plants-and-Plants-in-Their-Place-4
Dit kan je doen als je meer ruimte hebt (bron:Dobbies)
Restyle je badkamer met een bijzonder spiegel

Over het algemeen zijn badkamers uitgerust met een rechttoe rechtaan spiegel. Een oude verweerde spiegel geeft al gelijk heel veel sfeer en doorbreekt de strakheid en hardheid van tegels en glimmend sanitair. Je kunt ook een aantal spiegels bij elkaar hangen voor een bijzonder resultaat.

Restyle badkamer -antieke spiegel
Deze prachtige, verweerde spiegel kocht ik ooit, jaren geleden, op een rommelmarkt in Brussel.
spiegels in badkamer
Leuk, zo’n verzameling spiegels. De zwarte tegels vind ik ook heel gaaf!
Restyle je badkamer met mooie flacons & zeep

Koop mooie flacons voor op de wastafel of bij je bad voor zeep, douchegel, tandenborstels enz. Kies wat het beste bij je past: glas, hout, porselein of metaal. Er is keuze genoeg!

Restyle badkamer-H&M Home
Mooie marmeren badkamer accessoires van H&M Home.
Restyle badkamer
Mijn heel ‘gewone’ beker en zeepbakje krijgen toch een bijzonder tintje door de combinatie met het antieke, verzilverde bekertje.
Restyle je badkamer-zeep aan touw
Zeep aan touw: te leuk om echt te gebruiken!

Helemaal leuk is het om wat badkamerspulletjes onder een glazen stolp te zetten. Je moet daar wel ruimte voor hebben en het puur decoratief gebruiken want je gaat natuurlijk niet elke keer je potje crème onder de stolp vandaan halen.

Glazen stolp


Welke tip spreekt jou het meeste aan? Ik ben benieuw! Laat je een berichtje achter?

IMG_2614

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.