5 Makkelijke mini make-over tips voor je interieur

5 Makkelijke mini make-over tips voor je interieur

In het voorjaar krijg ik altijd extra zin om iets aan mijn interieur te veranderen, zeker nu ik zoveel thuis zit. Ik zal daar niet de enige in zijn dus leek me dit het juiste moment om 5 ideeën op een rijtje te zetten voor een mini make-over. Geen ingewikkelde verbouwingen of kostbare aankopen maar gewoon lekker snelle, makkelijke & goedkope aanpassingen.

Verander je indeling

Het kan heel verrassend zijn om je meubels eens een ander plekje te geven of anders neer te zetten. Ik draaide mijn eettafel een kwartslag (na 15 jaar, what took me so long?). Nou niet bepaald een ingrijpende handeling maar het voelt echt anders. Dit is wel de allersnelste & makkelijkste tip en nog gratis ook (haha).

mini make-over tips
Dit was meer dan 15 jaar de positie van de eettafel. Op zichzelf niets mis mee maar het kan ook anders.
mini make-over tips
Zo staat de tafel nu. Het geeft een ruimtelijker effect en het is prettig om om de tafel heen te kunnen lopen.
collage(200)
 

Verf een muur

Dit is een tip die je wel van mij gewend bent want het lijkt soms of ik niet anders doe dan muren verven. Maar voor sommigen is dit best een ingrijpende beslissing. Als inspiratie deel ik graag de radicale verandering die het verven van een muur teweeg bracht bij mijn zoon en zijn vriendin. Vind je het moeilijk om de juiste kleur te kiezen, schaf dan eerst wat verf testers aan of bekijk het virtuele resultaat via een speciale app.

mini make-over tips
Deze hoek in het huis van Daan & Cha (mijn zoon en zijn vriendin) was eerst wit en niet erg sfeervol. Met een mooie donkere kleur (Oldtimer Rally van Flexa) is dat totaal veranderd ( Mijn leukste verfklussen van 2019)
collage-kleur(4)

Maak van je ‘spulletjes’ een verzameling

Eigenlijk zijn dit 2 tips in één. Ruim eerst alle spulletjes & prulletjes op die overal verspreid door je kamer staan. Kijk eens kritisch welke dingen echt leuk zijn en/of iets voor je betekenen en maak daar een mooie verzameling van. Dat kan door ze te groeperen op bijvoorbeeld een tafel of een plank of ze in een mooi kastje te stoppen of onder een glazen stolp.

mini make-over tips
Door kleine spulletjes die een speciale betekenis voor je hebben bij elkaar te zetten in bijvoorbeeld een glazen kistje zoals hier, wordt zo’n verzameling nog waardevoller ( Huis vol goede energie: binnenkijken bij Feng Shui styliste Inge)
verzamelingen

Pimp een saai meubel

Nog een tip waar een verfkwast aan te pas komt. Een saai kastje of oude stoel hoef je niet meteen weg te doen. Sterker nog je kunt zelfs op zoek gaan naar een oud meubelstuk (kringloop of Marktplaats) en daar met verf iets moois van maken. Meestal (niet altijd) vind ik matte verf het mooist, denk daarbij bijvoorbeeld aan krijtverf. Ik ben zelf fan van Chalkpaint van Annie Sloan maar ook veel bouwmarkten hebben een eigen merk krijtverf.

mini make-over tips
Dit kastje gaf ik juist een hoogglans verfje. Dat vond ik mooi passen bij zo’n levendige kleur!
meubels verven

Groene hoekjes

mini make-over tips
Dit sfeervolle hoekje fotografeerde ik bij groenarchitect Judith Baehner.

Ik kan het niet laten: daar kom ik weer met mijn planten. Het zou eentonig kunnen worden maar ik vind planten nu eenmaal één van de meest dankbare manieren om je huis extra sfeer te geven.  Zet planten van verschillende soorten en omvang bij elkaar en varieer ook in hoogte. Dus sommige planten op de grond, andere op een krukje of tafeltje en je kan zelfs planten ophangen. Is zo’n groene hoek om de één of andere reden niet handig (weinig ruimte, kleine kinderen met grijpgrage handjes) dan kun je ook een mooie verzameling op een tafel maken.

planten

Ik hoop dat je hier inspiratie in vindt als je opeens voorjaarskriebels krijgt en iets leukers wilt doen dan een grote voorjaarsschoonmaak 😀.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: