Interieurkeuzes maken: love it/hate it?

Toen ik begin december in mijn nieuwe huis trok, had ik heel wat interieurkeuzes te maken. Laat ik vooropstellen dat dat voor mij een kwestie is van LOVE IT! Ik heb gelukkig weinig last van keuzestress en ik had mij goed voorbereid. Ik kwam van een dertiger jaren huis met overal kleur op de muur in een (bijna) nieuwbouwhuis waar alles wit was. Nu had ik natuurlijk de kleuren van mijn oude huis ook kunnen toepassen in mijn nieuwe huis maar ik vind juist het mooie van zo’n nieuw avontuur dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Toen mijn droomhuis nog precies dat was: een droom, had ik al een moodboard gemaakt van een nieuw kleurpalet. Hoe leuk is het om te zien dat een moodboard dat ik ruim een half jaar geleden maakte, nu werkelijkheid geworden is!

moodboard interieurkeuzes
Dit moodboard maakte ik toen ik alleen nog maar droomde over een nieuw huis.

Het is niet zo dat ik (on-line) verf heb gekocht met het moodboard voor mijn neus, ik was het eerlijk gezegd al een beetje vergeten. Maar blijkbaar had die sfeer zich zo in mijn hoofd vastgezet dat ik op gevoel toch dat soort kleuren uitzocht.

Hoekjes in mijn nieuwe huis.

Interieurkeuzes

Een muurtje verven, daar draai ik mijn hand niet voor om zoals je weet en ik heb al heel wat muren aangepakt. Maar mijn interieurkeuzes beperkten zich niet tot het kiezen van de juiste kleur voor de muren. Mijn nieuwe huis was namelijk niet alleen heel wit maar ook ‘gordijnloos’ en ‘lamploos’. Wat het gebrek aan lampen betreft: de enige lichtbron die was achtergebleven (een saaie plafonnière) heb ik pas geleden al vervangen (Kleine klussen week: wat deed ik in huis? ) en voor de rest heb ik genoeg staande lampen. Ik wil nog wel graag een mooie lamp boven de tafel maar ik vind zoiets makkelijker kiezen als ik het in het ‘echt’ zie dus daarmee wacht ik tot de winkels weer open gaan. Wat ik wel echt meteen wilde kiezen was de juiste raamdecoratie. In mijn vorige huis had ik houten jaloezieën die ik erg mooi vond maar zoals gezegd ga ik het nu anders doen. Dat is zo heerlijk van opnieuw beginnen!

interieurkeuzes
Deze lamp kocht ik jaren geleden bij de IJhallen en hij sluit nu naadloos aan bij de kleur van de muren! Kleuren: Brave Ground & Stylish Pink.

Raamdecoratie kiezen

Ik heb een hoekhuis met veel ramen en nergens inkijk van buurhuizen maar wel mensen die langs het huis lopen. Ik hoef dus eigenlijk alleen maar het onderste gedeelte van de ramen te bedekken als ik privacy wil of het bovenste gedeelte als ik de zon wil tegenhouden. Om daarmee te kunnen ‘spelen’ leken top down bottom up plisségordijnen mij de ideale raamdecoratie.

Top down bottom up plissé gordijn

Toen ik die beslissing eenmaal gemaakt had, was ik er nog niet. Er zijn namelijk ontzettend veel kleuren om uit te kiezen. Ik besloot voor één en dezelfde kleur te gaan voor alle ramen. Ik hou ervan als de ramen ook aan de buitenkant een eenheid vormen en er niet overal iets anders voor de ramen hangt. Nu hebben niet alle muren met ramen dezelfde kleur dus ik wilde een kleur kiezen die met alles goed combineert. Ik bestelde de plisségordijnen bij Veneta.com waar ik eerst gratis kleurstaaltjes aanvroeg (zo’n stuk of 10) en na het kiezen van de juiste kleur en het meten van de ramen bestelde ik de op maat gemaakte plisségordijnen.

interieurkeuzes
Ik koos de kleur Dove voor de semi transparante plisségordijnen. Een goede combinatie met de kleur Brave Ground van de muur.
top down bottom up plissé gordijn
Het raam in de keuken met de donkere muur in de kleur Fading Horizon.

What else?

Het project raamdecoratie kan ik dus afvinken maar er zijn nog genoeg projecten te gaan. Keuzes heb ik vaak al gemaakt maar als je afhankelijk bent van derden moet je geduld hebben. Zo wacht ik al maanden op mijn houtkachel en een nieuwe bad kraan om maar iets te noemen. Ik moet wel zeggen dat ik mijn raambekleding verbazend snel in huis had. Gelukkig wel want een huis zonder gordijnen voelt erg ‘bloot’.

Interieur keuzes
Alle kleuren in mijn werkkamer zijn mooi ton-sur-ton: de vloer. de muren en de raamdecoratie. Maar ja: nu nog een oplossing voor de witte radiator.

Het volgende op mijn lijstje is iets doen met de radiatoren op de eerste verdieping (beneden heb ik vloerverwarming). Als je de foto bekijkt, snap je waarom. Maar dat is weer een volgend verhaal. To be continued…

P.S. Hoe ga jij om met het maken van interieurkeuzes? Zie je daar tegen op, weet je niet waar je moet beginnen of ga je vol enthousiasme aan de slag? Ik ben benieuwd!

Deze blog is een samenwerking met Veneta.com maar zoals gebruikelijk: all photo’s & words are my own!

6 gedachten over “Interieurkeuzes maken: love it/hate it?

  1. Weer allemaal geslaagd zoals we u kennen! Voor wat lichtere kleuren gekozen wat ook mooi oogt. Alsook de plissegordijnen super. Ik wist niet dat deze zo bestonden dat je ze op verschillende manieren kan zetten. Heel fijn.
    Voor de chauffage zal ik voor de kleur van de muur gaan.
    Veel succes nog! 😘

    1. Hallo Morena
      Ik heb precies hetzelfde gedacht over de verwarming, die krijgt inderdaad de kleur van de muur. Ik heb een radiatorbekleding besteld maar daarover later meer. 😘

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.