Mijn witte badkamer pimpen: zo deed ik dat!

In mijn zoektocht naar een nieuw huis, werd het huis waar ik nu woon, in de aanbiedingstekst omschreven als: spullen oppakken en verhuizen maar. Het huis was inderdaad turn key: goed onderhouden (pas 5 jaar oud), strak en netjes afgewerkt. Het is helemaal niet mijn bedoeling iets ten nadele van de vorige bewoners te zeggen, integendeel, maar vooral de witte keuken en witte badkamer waren mij te wit. Om nog maar niet te spreken van alle witte muren! Ondertussen is er bijna geen witte muur meer te vinden in mijn huis en de witte keuken heeft een mega metamorfose ondergaan (Mega keuken metamorfose: van hoogglans wit naar mat zwart). Het volgende project was de witte badkamer. De badkamer is ruim, heeft een bad en aparte douche, een zwarte tegelvloer en is helemaal tot aan het plafond betegeld met witte tegels. Groot pluspunt is het raam in de badkamer.

witte badkamer

Wat deed ik niet in de witte badkamer?

Eén ding ging ik zeker niet doen en dat was het verwijderen van de witte tegels. Als ik zou beginnen met een casco badkamer had ik voor een andere afwerking gekozen maar het ging mij echt te ver om een badkamer te slopen die in de basis helemaal goed is. Ik koos voor een aantal aanpassingen: gedeeltelijk betaalbaar & super simpel en gedeeltelijk wat kostbaarder & wat meer (professioneel) werk.

Planten in de badkamer

Dankzij het raam kon ik mijn witte badkamer op dag 1 al een stuk minder steriel maken. Ik zette gewoon een flink aantal planten neer. Hoe makkelijk kan iets zijn? De planten doen het trouwens buitengewoon goed in de badkamer, valt mij op.

witte badkamer met planten
witte badkamer met planten
witte badkamer met planten
De bloempot en het beeldje zijn kringloopvondsten. Oorspronkelijk heel kitscherig en veelkleurig maar met behulp van een spuitbus kregen ze een matzwarte afwerking (Makkelijk verven met een spuitbus & mijn favoriete voorbeelden).

Zwart metalen badkamer accessoires

De volgende stap was het (laten) plaatsen van een douche wand van zwart staal met glas. Om helemaal in stijl te blijven werd de r.v.s douche vervangen door een zwarte regendouche. Verder kwam er een zwart stalen rekje aan de muur voor mijn douchespulletjes en tenslotte kocht ik ook een zwarte vloertrekker.

witte badkamer pimpen
Douchewand, regendouche en rekje van Sanitairkamer.nl, zwarte vloertrekker van Tegeldepot.nl
witte badkamer
Ook de rvs badkraan werd vervangen door een zwart exemplaar van Sanitairkamer.nl

Nieuw wastafelmeubel

De simpele witte wasbak moest er ook aan geloven. Na heel wat uurtjes online te hebben doorgebracht op zoek naar een wastafelmeubel dat mij aansprak, kwam ik uiteindelijk ‘gewoon’ bij Ikea uit. In hun nieuwe badkamerserie Enhet vond ik een simpel wastafelmeubel met zwart metalen frame en witte wasbak. De meegeleverde rvs kraan en wit plastic sifon heb ik vervangen. Daarvoor in de plaats kwam een zwarte kraan en een zwart stalen sifon waardoor dit Ikea meubel net iets stijlvoller werd. Dit was helemaal wat ik voor ogen had en uiteraard zoals alle Ikea spullen zeer betaalbaar!

witte badkamer pimpen
Metalen open kast met witte wastafel van Ikea.nl
witte badkamer pimpen
Zwarte kraan en afvoer van Sanitairkamer.nl, mijn favoriete handzeep Precious Amber van Rituals.com

Vintage vondsten

Als tegenhanger van het steriele wit en het industriële zwarte staal koos ik hier en daar voor antiek- en rommelmarkt vondsten zoals de verweerde spiegel die ik bijna 30 jaar geleden op een markt in Brussel kocht.

Opbergen

Ik heb even getwijfeld over zo’n ‘open ‘ kastje want in mijn vorige badkamer had een een wastafelmeubel met 2 lades die helemaal vol zaten. Maar ik heb nu (heel luxe) een aparte kleedkamer en daar heb ik mijn make-up spulletjes en voorraad douchegel, shampoo en noem maar op. Ik kon dus volstaan met één opbergbox, maar wel een heel leuke! Het is een soort groot Lego blok met lade.

witte badkamer pimpen
Legodoos met lade van Fonq.nl

Mijn witte badkamer nu

Zonder ingrijpende verbouwing is mijn badkamer een sfeervolle plek geworden. Toen mijn zusje mijn badkamer zag tijdens haar eerste bezoek aan mijn huis, riep ze meteen: je badkamer is al helemaal ‘Anita proof’. En zo is het maar net (haha)

witte badkamer pimpen
witte badkamer

In één van mijn volgende blogs zal ik mijn ‘kleedkamer’ laten zien (blijf me dus volgen). Zonder die ruimte zou ik meer opbergruimte in mijn badkamer nodig gehad hebben. Dat had gekund qua ruimte maar ik ben helemaal blij zoals hij nu is. Vergelijk hem nog maar eens met de voorfoto!

7 reacties op “Mijn witte badkamer pimpen: zo deed ik dat!”

  1. Super mooi geworden! Wat heerlijk, een raam op de badkamer. Dat geeft wel wat mogelijkheden voor planten. Meteen meer sfeer.
    Ik heb dezelfde tegels en vloer als jij, maar toen wij de badkamer zo’n 9 jaar geleden gingen verbouwen zag je dat industriële nog helemaal niet. Ik heb toen, om al dat wit te doorbreken de zijkant van het bad met zwarte kleine tegeltjes bekleed. Wat planten betreft moet ik me, bij gebrek aan een raam, behelpen met een paar neppers 😉
    Jouw badkamer is echt heel erg mooi geworden! Ik ga denk ik eens bij mijn moeder op zolder
    “winkelen” voor een paar aparte potten. Heel gaaf om die zwart te spuiten.

    • Dank je Marjan. Ja een raam is inderdaad heel fijn in de badkamer maar (goede) nepplanten kan ook natuurlijk. Goed idee om een paar oude potten te gaan zoeken, met een spuitbus kun je (bijna) van alles iets leuks maken 😀

  2. […] Als je een nieuwbouwhuis koopt, kun je voor de standaard afwerking gaan of een eigen, luxueuzere keuze maken. Ik ben niet de eerste bewoner van dit huis (bouwjaar 2016) en heb dus de keuzes ‘geërfd’ van de vorige bewoners. Over het algemeen ben ik erg tevreden, zeker na een aantal aanpassingen ( Mega keuken metamorfose: van hoogglans wit naar mat zwart) maar de standaard badkamer was wel een dingetje. Spierwit betegeld van vloer tot plafond en basic wastafel en douche. Het ging mij te ver om een paar jaar oude badkamer helemaal te slopen (en te kostbaar ook) dus ik heb hem met niet al te ingrijpende middelen gepimpt. Naast het industriële zwarte metaal en de vele planten koos ik ook voor oude, doorleefde accessoires zoals een verweerde spiegel en een kristallen kroonluchter ( Mijn witte badkamer pimpen: zo deed ik dat!) […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: