Gebruik boeken voor de styling van je huis: simpel, snel & supercool

Gebruik boeken voor de styling van je huis: simpel, snel & supercool

Boeken heb je nooit genoeg: tenminste dat vind ik als echte boekenwurm. Ondanks dat in dit digitale tijdperk alles on-line voorhanden is wil ik als ik lees echt een boek in mijn handen hebben. Ik heb dan ook een rijk gevulde boekenkast en over styling gesproken: ik vind zo’n wand vol boeken ook echt een eyecatcher in mijn werkkamer.

boeken voor de styling van je huis

Maar het vullen van je boekenkast met boeken kan moeilijk als supercoole styling tip worden aangemerkt, daar ga ik het dus verder niet over hebben.

Bouw een ‘voetstuk’ van boeken

Ik gebruik een stapel boeken graag als ondergrond voor een verzameling om of een mooi object op een soort ‘voetstuk’ te plaatsen. Daardoor krijgt je verzameling of je object veel meer body en je kunt de boeken uitzoeken op kleur om het allemaal nog meer aandacht te geven.

boeken voor de styling van je huis

 Zet een mooi boek in een standaard

De bamboe standaard die ik bij Ikea kocht voor kookboeken gebruik ik niet alleen als ik aan het koken ben en het recept voor mijn neus wil hebben. De rest van de tijd leg ik een bepaald kookboek open op een mooi gekleurde pagina. Hetzelfde kun je ook doen met interieurboeken die je bijvoorbeeld op tafel legt of in een standaard zet. Kies een mooie pagina al naar gelang je stemming.

kookboeken

Boeken op de koffietafel

Dit is een absoluut inkoppertje: mooie koffietafelboeken leg je natuurlijk op de koffietafel. Om het niet te druk te maken is het goed om de kleuren op elkaar af te stemmen en rechte stapels te maken (geen pyramides).

boeken voor de styling van je huis

Zet je boeken op de grond

Dit is wel een heel makkelijke manier om te stylen met boeken. Ik zet boeken vaak gewoon op de grond. Ik hou van die nonchalante look en het zorgt voor een ongedwongen sfeer

boeken voor de styling van je huis

Zwevende boeken

Voor wie die boeken op de grond te ver gaat, heb ik nog een leuk idee gevonden. Je kunt boeken ‘zwevend’ aan de muur hangen met deze leuke boekenplank in de vorm van een boek.

Deze Self Shelf is een plankje met het uiterlijk en de afmetingen van een boek. Het wordt op simpele wijze – onzichtbaar – aan de wand bevestigd als drager van een stapeltje boeken. Het effect is verbazingwekkend: de boekenstapel lijkt op geheimzinnige wijze aan de muur te kleven!
IMG_8949

Zo… ik ga maar eens lekker een boekje lezen. En jij? Lezen of een leuk hoekje maken met boeken? Zo gedaan tenslotte 😀

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

2 reacties op “Gebruik boeken voor de styling van je huis: simpel, snel & supercool”

  1. wat een prachtig idee met boeken. We hebben zes boekenkasten vol en boven ook twee kasten. maar die “zwevende boekenplank”is echt mooi! Ook de boeken in een standaard is een leuk idee.
    Dank je wel voor de inspiratie. Groetjes Harda

    • Hallo Harda, Dank je voor je berichtje. Ik vind het leuk om te lezen dat je zoveel boekenkasten hebt en dat je mijn ideeën leuk vindt! xxx Anita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: