Wat is een leuk alternatief voor een ‘echte’ kerstboom?

Ik moet iets bekennen: ik hou helemaal niet van een kerstboom. Ik heb al zoveel planten in huis dat ik zo’n groen gevaarte gewoon teveel vind. Vroeger toen de kinderen nog thuis woonden, zette ik wel altijd een boom op. Maar ik was altijd zo blij als het weer 1 januari was want het eerste wat ik dan deed was de kerstboom wegdoen. Op een gegeven moment heb ik bedacht: waarom nog een boom nemen als ik vooral blij word van de boom wegdoen? Het is best mogelijk een alternatief voor een ‘echte’ kerstboom te bedenken. Maar trek je niets van mij aan. Als jij heel blij wordt van een kerstboom, lees dan deze blog : Kersthuis: 5 verschillende sferen om uit te kiezen (+ bonus). Maar als jij ook wel eens iets anders wilt zijn er leuke alternatieven te vinden.

Tiny Tree als alternatief voor een ‘echte’ kerstboom

Deze kerstboom aan de muur is een fantastisch leuk alternatief voor een kerstboom. De Tiny Tree is geprint op stof en de bijgeleverde ledlampjes speld je er eenvoudig op.

Alternatief voor een 'echte' kerstboom
Duurzame kerstboom op stof

Kerstboom van metaal

Alternatief voor een 'echte' kerstboom
Deze metalen miniboom van kwilleminhuis.nl is net als de andere woonobjecten van dit merk ontworpen en handgemaakt door vader (bijna 82 jaar) en dochter, hoe leuk is dat!

Het voordeel van deze ‘boom’ van metaal is dat je hem het hele jaar door kunt gebruiken. Met kerst hang je er ballen en lampjes in maar de rest van het jaar kun je er ook andere leuke objecten in hangen. Oh, ja en met Pasen natuurlijk al of niet gekleurde paaseieren.

Er zijn ook metalen ‘boompjes’ die echt een kerst uitstraling hebben.

metalen kerstboompje Ikea
Kerstboom van groen metaal (85 cm. hoog) van Ikea. Hang kaarten en kleine cadeaus in deze metalen kerstboom, of versier hem met ballen en glitter.
Metalen alternatief voor een 'echte' kerstboom
Dit zwart metalen boompje is slechts 45 cm. hoog maar ziet er stoer uit. Het heeft handige haakjes om er kerstversiering in te hangen.
alternatief voor een 'echte' kerstboom
Metalen muurornament van VT Wonen in de vorm van een kerstboom. Je kunt hem gewoon ‘kaal’ aan de muur hangen of er een paar dennentakken of takjes klimop in steken.
Spiral tree als alternatief voor een 'echte' kerstboom
Deze Spiral Tree van VT Wonen leent zich heel goed om verlichting omheen te draaien. Je kunt hem ook aan het plafond hangen.

Mooie tak als alternatief voor ‘echte’ kerstboom

Zoek een mooie tak in de natuur of in je eigen tuin en versier die als ‘kerstboom’. Dit is zeker een goede optie als je kleinbehuisd bent.

Kerst tak
Kerst tak met versiering Ikea
Met deze stervormige kerstversiering, gemaakt van gedroogde plantdelen, blijft de tak helemaal puur natuur!

Kerstboom kaars

Een heel subtiel maar gezellig alternatief voor een ‘echte’ kerstboom zijn deze leuke kerstboom kaarsen.

Wat vind jij? Word je helemaal blij van een kerstboom en heb je hem misschien al in huis? Of vind je zo’n alternatief voor een ‘echte’ kerstboom ook wel aantrekkelijk? Je kunt natuurlijk ook voor allebei kiezen. gezelligheid kent geen tijd, toch?

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link bestelt ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

VT Wonen FonqBol.comHemaBlokkerPraxisWoonexpressSanitairkamerPlantje.nlKees Smit.nl Riverdalenl.com Catawiki

2 reacties op “Wat is een leuk alternatief voor een ‘echte’ kerstboom?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: