Van standaard badkamer naar Royal bathroom!

Als je een nieuwbouwhuis koopt, kun je voor de standaard afwerking gaan of een eigen, luxueuzere keuze maken. Ik ben niet de eerste bewoner van dit huis (bouwjaar 2016) en heb dus de keuzes ‘geërfd’ van de vorige bewoners. Over het algemeen ben ik erg tevreden, zeker na een aantal aanpassingen ( Mega keuken metamorfose: van hoogglans wit naar mat zwart) maar de standaard badkamer was wel een dingetje. Spierwit betegeld van vloer tot plafond en basic wastafel en douche. Het ging mij te ver om een paar jaar oude badkamer helemaal te slopen (en te kostbaar ook) dus ik heb hem met niet al te ingrijpende middelen gepimpt. Naast het industriële zwarte metaal en de vele planten koos ik ook voor oude, doorleefde accessoires zoals een verweerde spiegel en een kristallen kroonluchter ( Mijn witte badkamer pimpen: zo deed ik dat!)

Standaard badkamer kreeg planten

Standaard badkamer kreeg koninklijk tintje

Mijn standaard badkamer leek al helemaal niet meer op de soort witte vriescel van het begin maar ik kreeg opeens behoefte aan een echt statement! Ik weet eigenlijk niet hoe ideeën in mijn hoofd springen maar misschien werd ik (onbewust) getriggerd door de oude prent die ik ooit op een rommelmarkt vond. Die kreeg al meteen samen met de kroonluchter en verweerde spiegel een plaatsje in mijn badkamer.

Oude prent in standaard badkamer

Om in deze stijl te blijven ging ik op zoek naar een schilderij van oude meesters en ik vond bij Werk aan de muur een afbeelding van Koningin Elizabeth die helemaal aan mijn wensen voldeed ook omdat het zo’n sfeervol donker schilderij is. Dat zou in één klap mijn witte standaard badkamer een stuk minder wit & standaard maken.

Koningin Elizabeth op canvas

Materiaal keuze

De afbeelding is in verschillende afmetingen te bestellen dus ik heb eerst opgemeten hoe groot ik Koningin Elizabeth aan de muur wilde hebben. Behalve een ruime keuze in afmetingen kun je ook kiezen voor verschillende materialen: onder andere canvas, acrylglas, staal en zelfs behang. Ik wilde graag canvas omdat ik glas of staal te ‘koud’ vind tegen de witte, glimmende tegels. Ik maakte me wel wat zorgen over de vochtigheid in de badkamer maar zag gelukkig dat er ook een keuze was voor canvas voor buiten. Als dat soort canvas een regenbui kan trotseren zal het zeker tegen de vochtige atmosfeer van mijn badkamer kunnen.

van Standaard badkamer naar Royal bathroom

Royal bathroom

Met Koningin Elizabet boven mijn bad kan ik met recht zeggen dat ik een ‘Royal bathroom’ heb. Het ophangen van dit canvas doek was niet erg moeilijk behalve dat ik wel een klopboor nodig had om in de betonnen muur te boren. Ik heb precies in de voeg geboord zodat ik geen tegels kapot hoefde te maken.

Van standaard badkamer naar Royal bathroom
Verweerde spiegel in standaard badkamer

Zoals je misschien weet als je mij al langer volgt: ik ben dol op voor- en na foto’s. Zeker in dit geval. Wat een sfeervolle badkamer is dit geworden zonder dat er een sloophamer aan te pas is gekomen! Ik sta nu met nog meer plezier onder de douche 😀

Volg je mij al op Instagram?

2 reacties op “Van standaard badkamer naar Royal bathroom!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: