Verloren hoekje werd mini werkplaats

Toevallig kwam ik een blog tegen van een aantal jaar geleden, maart 2019 om precies te zijn, die ik schreef naar aanleiding van de volgende vraag die in mijn mailbox belandde. Sophie wilde graag een oplossing voor een verloren hoekje op haar zolder.

Hi Anita

Wij gebruiken de zolder als slaapkamer. Naast de trap, onder het schuine dak is er een ruimte waarvan ik niet weet wat ik ermee kan doen. Ik wil het een sfeervol hoekje maken maar ik heb geen idee wat ik kan doen met zo’n verloren plekje naast de trap. Heb jij ideeën?

Alvast bedankt 🙏

Sophie

Terwijl ik de voorbeelden bekeek die ik in die blog gaf (Wat kan ik doen met een verloren hoekje op zolder? Q&A) realiseerde ik mij dat ik op dit moment ook zo’n verloren hoekje op zolder heb. Mijn zolder is onlangs van donker rommelhoek veranderd in een heerlijk lichte ruimte die als logeerkamer dienst doet en waar mijn strijkplank staat ( Sombere zolder opknappen: zo pakte ik dat aan!). Allemaal prima in orde!

Logeerkamer op zolder

Verloren hoekje

Aan de andere kant van de zolder echter, naast de deur, bevindt zich nog een ruimte die niet echt optimaal benut wordt. Er staat alleen een stellingkast met potten verf en dat is het. Het is een hoekje van niks wat de styliste in mij natuurlijk niet kan aanzien.

Verloren hoekje

De eerste logische stap was het aanschaffen van een soort werktafel. Al die potten verf staan daar keurig op een rij maar verfblikken moeten geopend worden, de verf moet geroerd worden en in een verfbak gegoten, enzovoort. Toen er nog geen vloerbedekking lag deed ik dat gewoon op de vloer wat niet echt comfortabel was en nu met mijn mooie PVC vloer natuurlijk niet meer de bedoeling is. Bij ‘good old Ikea’ vond ik de perfecte werkbank. Van zwart metaal en hout en verrijdbaar. Dat leek mij superhandig.

Ikea werkbank

Werkbank monteren

Zoals alle Ikea meubels moest ik de werkbank zelf monteren. De gebruiksaanwijzing laat er geen onduidelijkheid over bestaan dat dit met twee personen moet gebeuren. Hoewel ik geen tweede persoon voorhanden had, is het mij met kunst en vliegwerk toch gelukt hem in mijn eentje in elkaar te zetten!

Muurtje verven

De volgende stap was het verven van de achterste muur zodat er wat meer diepte in deze ruime zou komen. Ik had nog een restje Brave Ground (Flexa) dus dit was in no time gebeurd. In de hoek zette ik een oude kist die ik nog had: de perfecte opbergplek voor beddengoed en plaids.

Verloren hoekje werd nuttig hoekje

De muur leek mij verder een goede plek om mijn moodboard op te hangen (kan ik inspiratie opdoen terwijl ik in mijn potten verf sta te roeren). Nu hang je niet een-twee-drie iets op in deze harde betonnen buitenmuren. Als ik dan toch met de klopboor aan de gang moet, hang ik liever een schilderijplank op dan kan ik ook nog eens wisselen met dingen aan de muur. Ik had nog 2 schilderijplankjes liggen die ik mee verfde in de kleur van de muur.

schilderijplank

Make-over verloren hoekje compleet

Zo heb ik in no time van een verloren hoekje een nuttig hoekje gemaakt. Het meeste werk was nog het monteren van de werktafel maar voor een muurtje verven en een paar plankjes ophangen draai ik mijn hand niet om!

weg met het verloren hoekje
Als ik iets kleins wil verven kan ik de werktafel makkelijk naar het midden van mijn zolder rijden waar ik ruimte & licht heb.
Verloren hoekje werd mini werkplaats

Heb jij ook ergens een verloren hoekje? Laat je fantasie de vrije loop en kijk wat je ermee kunt doen.

Mini werkplaats

Volg je mij al op Instagram?

Eén reactie op “Verloren hoekje werd mini werkplaats”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: