Mijn sfeerloze, witte badkamer pimpen: zo deed ik dat!

Als je een nieuwbouwhuis koopt, kun je voor de standaard afwerking gaan of een eigen, luxueuzere keuze maken. Aangezien ik niet de eerste bewoner ben van mijn huis (bouwjaar 2016) heb ik dus de keuzes ‘geërfd’ van de vorige bewoners. Over het algemeen ben ik erg tevreden, zeker na een aantal aanpassingen ( Mega keuken metamorfose: van hoogglans wit naar mat zwart) maar de standaard witte badkamer was wel een dingetje. Spierwit betegeld van vloer tot plafond en basic wastafel en douche.

Wat ik niet deed in de witte badkamer!

Het ging mij te ver om een paar jaar oude badkamer helemaal te slopen (en te kostbaar ook) dus ik heb hem met niet al te ingrijpende middelen gepimpt. Ik koos voor een aantal aanpassingen: gedeeltelijk betaalbaar & super simpel en gedeeltelijk wat kostbaarder & wat meer (professioneel) werk.

Planten in de badkamer

Dankzij het raam kon ik mijn witte badkamer op dag 1 al een stuk minder steriel maken. Ik zette gewoon een flink aantal planten neer. Hoe makkelijk kan iets zijn? De planten doen het trouwens buitengewoon goed in de badkamer, valt mij op.

planten in mijn witte badkamer

Zwart metalen badkamer accessoires

De volgende stap was het (laten) plaatsen van een douche wand van zwart staal met glas. Om helemaal in stijl te blijven werd de r.v.s douche vervangen door een zwarte regendouche. Verder kwam er een zwart stalen rekje aan de muur voor mijn douchespulletjes en tenslotte kocht ik ook een zwarte vloertrekker.

witte badkamer met zwart staal

Nieuw wastafelmeubel

De simpele witte wasbak moest er ook aan geloven. Na heel wat uurtjes online te hebben doorgebracht op zoek naar een wastafelmeubel dat mij aansprak, kwam ik uiteindelijk ‘gewoon’ bij Ikea uit. In hun nieuwe badkamerserie Enhet vond ik een simpel wastafelmeubel met zwart metalen frame en witte wasbak. De meegeleverde rvs kraan en wit plastic sifon heb ik vervangen. Daarvoor in de plaats kwam een zwarte kraan en een zwart stalen sifon waardoor dit Ikea meubel net iets stijlvoller werd. Dit was helemaal wat ik voor ogen had en uiteraard zoals alle Ikea spullen zeer betaalbaar!

witte badkamer pimpen

Vintage vondsten

Als tegenhanger van het steriele wit en het industriële zwarte staal koos ik hier en daar voor antiek- en rommelmarkt vondsten zoals de verweerde spiegel die ik bijna 30 jaar geleden op een markt in Brussel kocht, een oude prent en een kroonluchter uit de kringloop.

vintage vondsten in witte badkamer
oude prent

Witte badkamer kreeg koninklijk tintje

Om in deze stijl te blijven kwam er tenslotte, als kers op de taart een groot ‘schilderij’ van een oude meester boven het bad. Het donkere, sfeervolle schilderij met de afbeelding van Koningin Elizabeth van Bourbon zou in één klap mijn standaard witte badkamer een ‘koninklijk’ tintje geven!

Queen Elizabeth op canvas

De afbeelding is in verschillende afmetingen te bestellen dus ik heb eerst opgemeten hoe groot ik Koningin Elizabeth aan de muur wilde hebben. Behalve een ruime keuze in afmetingen kun je ook kiezen voor verschillende materialen: onder andere canvas, acrylglas, staal en zelfs behang. Ik wilde graag canvas omdat ik glas of staal te ‘koud’ vind tegen de witte, glimmende tegels. Ik maakte me wel wat zorgen over de vochtigheid in de badkamer maar zag gelukkig dat er ook een keuze was voor canvas voor buiten. Als dat soort canvas een regenbui kan trotseren zal het zeker tegen de vochtige atmosfeer van mijn badkamer kunnen.

Schilderij in badkamer

Zo veranderde mijn witte badkamer in een sfeervolle ruimte zonder dat er een sloophamer aan te pas is gekomen. Ik ben er blij mee!

zo pimpte ik mijn witte badkamer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: