Vazen zijn mijn favoriete styling items, met of zonder bloemen

Vazen zijn mijn favoriete styling items: je kunt er niet genoeg hebben. Ik gebruik ze natuurlijk om bloemen in te zetten maar vooral als decoratie. Als rasechte verzamelaar heb ik een flinke collectie vazen, vooral vintage vazen. Die kocht ik jaren geleden nog voor een appel en een ei in kringloopwinkels en op rommelmarkten. Maar tegenwoordig worden daar ook flinke prijzen gevraagd nu vintage helemaal ‘in’ is.

Bloemen vazen

Het is handig om een collectie vazen (nieuw of vintage) in verschillende soorten en maten te hebben. Op die manier ben je nooit onthand als je een bos bloemen koopt of krijgt van welk formaat dan ook.

Stylen met vazen
Deze rechte (vintage) vaas heeft precies de juiste vorm voor deze bos.
vintage vaas met takken
De mooie blauwe kleur van de vaas past perfect bij de groene takken.
bollenvaas met tulpen
Klein glazen vaasje met een paar tulpjes.

Stylen met vazen

Ik heb zoveel vazen dat ik ze niet allemaal een plek in huis kan geven. Een gedeelte staat in een kast maar zo nu en dan pik ik er een uit om een ander stylinghoekje te maken of wat extra kleur aan mijn interieur toe te voegen. Vazen zijn niet voor niets mijn favoriete styling items.

vazen zijn mij favoriete styling item
Dit gele vaasje waarvan ik niet meer wist dat ik het had, geeft het donkere, ronde tafeltje extra kleur.
Ik wissel regelmatig met mijn vaasjes en heb zo elke keer weer een ‘nieuw’ hoekje.

Collectie vintage vazen

Ik maak ook graag een combinatie van vazen die ofwel dezelfde kleur hebben of juist een contrasterend kleur. Een soort ongeschreven regel is dat je hier oneven aantallen voor gebruikt. Dus niet 2 vazen maar 3 of 5.

vazen zijn mijn favoriete styling items
Combinatie van vintage vazen in verschillende kleuren.
vintage vazen zijn mijn favoriete styling items
Een verzameling vazen bij elkaar in dezelfde kleur. Soms zet ik er een tak in als ik die toevallig heb maar echt nodig is het niet.

Alternatieve vazen

Een vaas hoeft niet altijd een vaas te zijn, als je snapt wat ik bedoel. Ik gebruik ook graag kannen of flesjes als vaas.

mini flesjes als vaasjes

In de mini flesjes (ze zijn maar een paar centimeter) passen alleen superkleine stekjes of bloemetjes. In de verzilverde kan staan gedroogde hortensia’s en berenklauw.

Nieuwe vazen

Ik koop heel soms een nieuwe vaas in plaats van een vintage exemplaar. Zo kocht ik een vaas met een bijzonder vorm die ik leuk vond. Deze vaas is echter louter decoratie want hij is niet waterdicht. Daar kwam ik pas achter nadat er een grote kring op mijn houten tafel kwam die ik er gelukkig wel uit kreeg.

bollenvaasjes met avocadopitten

De vaas kreeg droogbloemen en staat tussen mijn zelf opgekweekte avocadopitten in glazen bollenvaasjes op een zwarte houten plank.

Vazen in de kast

Het is duidelijk dat vazen mijn favoriete styling items zijn: ik hoef maar een kast open te trekken als ik de behoefte voel om een ander stylinghoekje te maken of een onverwacht kleurtje tevoorschijn te toveren!

Vintage vazen zijn mijn favoriete styling items

Wil je geen woonblog missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (als je dat nog niet gedaan hebt) zodat je altijd een berichtje krijgt als er weer een nieuwe blog online is! En… je ontvangt direct een gidsje met 5 makkelijke & leuke manieren om je huis geweldig op te leuken! 🎁

Pimp-je-interieur-gids

met 5 makkelijke en betaalbare tips & tricks

En… wekelijkse update van mijn nieuwste blogs!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: