Decoreren met borden op de muur: mijn leukste voorbeelden!

Bij borden op de muur denk je misschien aan dat ene Delfts blauwe bord bij je oma op de muur, vaak ook nog met een stichtelijke spreuk. Dat bedoel ik dus niet: wat ik voor ogen heb, is een super leuke en trendy manier om je muur te decoreren. Als trouwe kringloop bezoeker heb ik een aardige verzameling bordjes maar er zijn ook enorm veel nieuwe borden te koop die het goed doen als wandbord.

Verzameling wandborden

Een voor de hand liggende manier is een compositie maken van allerlei verschillende borden op de muur. Je kunt kiezen voor borden die qua kleur bij elkaar passen, of alle borden in dezelfde kleur (effen wit bijvoorbeeld) of juist een willekeurige verzameling van borden in verschillende kleuren, afmetingen en met verschillende dessins.

borden op de muur
In mijn vorige huis had ik deze verzameling in de slaapkamer hangen. Dit is trouwens geen gestreept behang maar de strepen heb ik op de muur geverfd.

Het hoeven niet per se veel borden te zijn. Een paar bordjes is vaak al genoeg zoals de 2 gebloemde bordjes in mijn slaapkamer als ‘aanvulling’ op mijn gebloemde behang.

clarice cliff bordjes
Deze bordjes van de Engelse keramiste Clarice Cliff (1899-1972) vond ik voor € 0,50 per stuk in de kringloop.

Oud & nieuw

Ik vind het echt een sport om in een kringloopwinkel op jacht te gaan naar bordjes. Als je goed zoekt (en geluk hebt) kun je heel leuke borden vinden voor weinig geld. Ik vul mijn vintage bordjes soms aan met een nieuw bord, dat kan een spannend contrast geven.

wilhelmina borden op de muur
De zogenaamde Wilhelmina bordjes kreeg elk kind in Amsterdam bij de inhuldiging van Wilhelmina in 1898. Het nieuwe bordje is van Pip Studio.

Mix & match

Bordjes doen het ook prima in een totaal andere verzameling. In mijn keuken bijvoorbeeld heb ik een plank vol vintage vondsten, een oude spiegel, een kippenschilderijtje (ooit gevonden op een veiling) en als kersjes op de taart: een paar wandborden.

keuken styling
borden op de muur
blikken bord
Ook de afzuigkap ontkomt niet aan mijn ‘stylingdrift’. Dit is een blikken bord met het dessin van een Worcester soepbord uit 1780.

In een lijstje

Tussen mijn verzameling bloemen schilderijen heb ik ook een paar gebloemde borden hangen. Een van die bordjes deed ik in een lijstje om hem wat meer ‘body’ te geven.

bord in een lijst

Waar vind ik decoratieve borden?

Zoals gezegd, vind ik de meeste borden in de kringloopwinkel. Als jij niet zo’n kringloopliefhebber bent, zijn er ook genoeg mogelijkheden om nieuwe, decoratieve borden te vinden. De Heritage collectie van Pip Studio vind ik superleuk en ook bij Heinen Delftsblauw vind je mooie wandborden (niet alleen Delftsblauw zoals de naam misschien doet vermoeden).

Bedrieglijk alternatief

Wil je het jezelf heel makkelijk maken dan kun je ook behang met een dessin van wandborden kopen. Hoewel ik niet weet of behang plakken veel makkelijker is dan een paar spijkers in de muur slaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: