Zo maakte ik de hal het visitekaartje van mijn huis

Als je mijn huis binnenkomt, krijg je onmiddellijk een idee van het soort interieur dat je te wachten staat. Met de donkere muren en het knalgroene (rommelmarkt) halmeubel is mijn hal het visitekaartje van mijn huis. De muren donkergrijs verven, was één van de eerste dingen die ik deed maar telkens komt er weer een nieuw idee omhoog borrelen.

hal het visitekaartje van mijn huis
Kleur op de muur Industrial Grey, meubel geverfd met chalkpaint in de kleur Antibes Green.

Hoe het begon

Al bladerend door oude foto’s kwam ik de enige (nogal ongelukkige) foto van mijn hal tegen die genomen is toen ik verhuisde. Alles wit, heel wit! Om van de hal het visitekaartje van mijn huis te maken, kregen net als overal elders in huis, de muren een kleur.

De hal bekent kleur

Nadat de muren geverfd waren en het halmeubel dat oorspronkelijk donkergroen was, een fris groen jasje gekregen had, bleef de hal lange tijd hetzelfde. Ik was er blij mee en ik had nog ontzettend veel andere projecten in huis en tuin die mijn aandacht vroegen.

hal het visitekaartje van mijn huis

Next steps

Tot een paar maanden geleden ik weer ‘de geest’ kreeg en in een enorme vlaag van enthousiasme plafonds in een kleur ging verven. Niet alleen alle kamers op de eerste verdieping maar ook het plafond in de hal en de w.c. Toen ik daar mee klaar was, stoorde de witte plinten mij enorm dus dat werd het volgende project (Plinten verven). Het plafond en de plinten in de hal kregen dezelfde kleur als de muren en na deze klus zou iemand anders misschien denken: het is wel goed zo.!

Weg met de witte deuren

Ik heb dat ook even gedacht maar niet voor lang. Elke keer als ik de gang in keek, vond ik de witte deuren meer en meer uit de toon vallen. Die deuren moesten een kleur krijgen maar zeker geen donkere kleur, dat zou veel te somber worden. Ik had al lange tijd een idee in mijn hoofd over roze deuren en had zelfs verleden jaar al een pot roze verf gekocht. Maar ik ‘voelde’ het nog niet helemaal en ik heb de stelregel dat ik pas aan iets begin als ik het plaatje al helemaal in mijn hoofd heb. Ik heb die pot wel gebruikt om een eetkamerstoel roze te verven.

Roze eetkamerstoel
Van een strook behang maakte ik met knip- en plakwerk een creatieve scheiding tussen de twee kleuren op de muur.

Testers

Terug naar de hal. In mijn zoektocht naar de juiste kleur roze (de kleur van de stoel vond ik te fel voor de hal) schafte ik een paar testers aan. Ik probeerde een paar verschillende roze kleuren uit en de winnaar was … oudroze.

Spannende onderneming

Ik begon met het verven van de deurposten in de donkergrijze kleur van de muren. Ten eerste is dat makkelijk verven: hoewel de muur geverfd is met muurverf en de deurposten met matte lak is de kleur hetzelfde dus ik plakte niks af. Ten tweede zou dat grijs een mooie rustige omlijsting van de roze deuren zijn. De deuren vond ik wel een beetje spannend. Dit zijn namelijk van die echte nieuwbouwdeuren van een soort heel glad gelamineerd materiaal. Ik heb de deuren eerst goed ontvet en zo goed en kwaad als het kon een beetje opgeschuurd. Ik doe niet aan grondverf dus ben meteen met een rollertje zo gelijkmatig mogelijk de verf (zijdeglans lak) gaan aanbrengen na eerst de scharnieren en andere ‘hardware’ te hebben afgeplakt.

deuren verven
Work in progress

Kers op de taart

Twee lagen verder had ik super gladde, zacht glanzende roze deuren. Ik blijf er naar kijken zo blij ben ik met het resultaat. Nu werd het tijd voor nog wat extra wauw- factor in de vorm van een super coole deurmat. De saaie, grijze, enigszins versleten droogloopmat die nog van de vorige bewoners was, ging plaats maken voor een echte design mat in een uniek en kleurrijk dessin.

De op maat gemaakte deurmat hoefde ik alleen nog maar in de hoeken bij te snijden
de hal als visitekaartje van mijn huis

Elke keer als ik binnenkom, ben ik weer blij verrast met het resultaat van mijn inspanningen. Ik kan nu met recht zeggen dat mijn hal het visitekaartje van mijn huis is!

LXmatten in mijn entree

2 reacties op “Zo maakte ik de hal het visitekaartje van mijn huis”

  1. Anita de hal is super mooi geworden. Mooi contrast met de roze deuren. En de deurmat maakt het geheel af!!!!!! Wat een ideeen heb je. Mag ik vragen waar je deurmat hebt gekocht? Ben heel benieuwd wat er nog gaat gebeuren in je huis! Volgens mij is het helemaal af . Vr. Gr. Wil

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: