Ikea in de mix in mijn interieur

Voor mij betekent een interessant en persoonlijk interieur een mix van (nieuw) design, kringloopvondsten en… Ikea. Er wordt soms wat laatdunkend gedaan over Ikea. Het zou goedkoop en voor de grote massa zijn. Nou daar is niets mis mee, als je het maar op de goede manier toepast. Als je mijn interieur ziet, denk je niet meteen: wat een ‘Ikea huis’ maar mijn interieur heeft aardig wat Ikea in de mix.

Ook leuk om te lezen: Zo combineer ik Ikea met de rest van mijn interieur (2021)

Ikea in de mix in de werkkamer

Een wand in mijn werkkamer wordt in beslag genomen door de bekende Billy boekenkast. Deze mega populaire boekenkast, ontworpen door Gillis Lundgren, werd in 1979 gelanceerd. Elke 5 seconde wordt er ergens ter wereld een Billy verkocht. Ik zou dit met recht een design klassieker willen noemen! De Billy die ik meenam uit mijn vorige huis puilde echter uit van de boeken (ik lees erg graag) maar gelukkig heeft mijn huidige huis hogere plafonds dus ik besloot er nog een ‘verdiepinkje’ op te zetten.

Billy kast

Bibliotheek gevoel

Een standaard Billy boekenkast is 80x28x202 cm. Het plafond in mijn werkkamer is 260 cm. dus er is ruimte genoeg voor een bovendeel.

Je moet bij Ikea natuurlijk wel alles zelf in elkaar zetten maar dat was in dit geval erg goed te doen. Ik heb nu meer ruimte voor boeken en ik vind zo’n hoge boekenkast echt een chique bibliotheek gevoel geven.

Aan het plafond hangt een lamp van Ikea die erg gezellig licht geeft. Deze favoriet uit het verleden is groter dan het oorspronkelijke ontwerp uit 1978 en is gemaakt van gerecycled kunststof

hanglamp Ikea

Extraatje

Terwijl ik bij Ikea rondliep om de Billy bovendelen te kopen kwam ik een geweldig leuk kussen tegen dat ik absoluut niet kon laten liggen.

kussen Ikea

Nu heb ik net een periode van minimaliseren achter de rug, dus ik paste meteen mijn steltegel toe van ‘iets nieuws erin, iets anders eruit’. Een paar oude kussens verdwenen naar de kringloop.

vloerkleed Lohals Ikea
Het kleed dat hier ligt is trouwens ook van Ikea.

Smalle latjes

Na jaren lang twee metalen kastjes als tv meubel te hebben gebruikt, vond ik het tijd voor een nieuw meubel. Ik stelde een lange kast samen met een hoger gedeelte waar de tv boven hangt en een lager gedeelte onder het raam. De trendy deurtjes met het effect van smalle latjes zijn echt de eyecatcher van dit meubelstuk.

Ikea in de mix
Ikea in de mix
Deze spiksplinter nieuwe kast is de perfecte plek voor al mijn vintage accessoires.

Het lijkt mij duidelijk dat een uniek en persoonlijk interieur niet zozeer met budget te maken heeft maar vooral met creativiteit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: