Rommelen in en rond het huis: dit zijn de voordelen

Rommelen in en rond het huis is een favoriete bezigheid voor mij. Zonder vooropgesteld plan of zelf opgelegde druk dat iets af moet, ga ik op mijn gemak klusjes doen waar ik op dat moment zin in heb. Het kan van alles zijn: een kast opruimen, de heg snoeien of wat stylinghoekjes veranderen. Er zijn een aantal goede redenen waarom rommelen in en rond het huis zo leuk en ontspannend is. Kies een dag dat er niets op het programma staat en ga gewoon doen wat er in je opkomt op dat moment.

rommelen in en rond het huis

Ontspanning

Ik zei het al: een beetje aanrommelen kan heel ontspannend werken. Je kunt je gedachten verzetten door met iets concreets bezig te zijn: een mooie manier om stress te verminderen. Zeker als je een druk bestaan hebt en een volle agenda, zou je jezelf de tijd moeten gunnen om iets te doen waar je op dat moment zin in hebt en niet omdat het moet.

Creatieve uitlaatklep

Het kan ook een manier zijn om je creativiteit de vrije hand te geven en dingetjes in je interieur te veranderen. Je snapt dat dit mij het meest aanspreekt. Ik vind niets leuker dan weer eens iets uit een kast te halen, een nieuw plekje te geven en zo zonder veel moeite of geld uit te geven toch het idee te hebben dat ik mijn interieur een boost gegeven heb. Het geeft echt een gevoel van voldoening als ik het resultaat zie van mijn inspanningen.

stylinghoekje
De gedroogde zaaddoosjes plukte ik uit de tuin, het vintage vaasje komt uit de kast.
kleed in keuken
Met een kleed dat nog op zolder lag, gaf ik mijn keuken een nieuwe aankleding.

Ook leuk om te lezen: de styling van mijn keuken.

Productiviteit

Productief rommelen, zoals het opruimen van je huis of tuin, kan je een dubbel gevoel van voldoening geven. Terwijl je lekker een beetje gedachteloos bezig bent, maak je tegelijkertijd je omgeving georganiseerder. Voor mij betekent een opgeruimd huis een opgeruimd hoofd.

kast opruimen: rommelen in en rond het huis
Zo u en dan moet ik de spullen in mijn kast een beetje reorganiseren.

Fysieke activiteit

Tuinieren of klussen valt voor mij ook onder het kopje ‘rommelen’. Behalve dat je tuin of huis er van op knapt is de fysieke bezigheid ook goed voor je gezondheid en welzijn. Met alle plezier ga ik een ruim 20 meter lange heg snoeien in plaats van een rondje rennen of naar de sportschool gaan.

rommelen in en rond het huis
Even koffiepauze tijdens het klussen.

Rommelen geeft je de vrijheid om dingen op je eigen tempo te doen, zonder de druk van deadlines of verplichtingen: hoe heerlijk is dat?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: