Gangkast opruimen, reorganiseren en opleuken!

Sinds ik in een nieuwbouwhuis woon, ben ik de gelukkige bezitter van een gangkast. Bijna alle nieuwe woningen hebben zo’n kast onder de trap. Woon je in een huis waar je geen gangkast hebt, kun je toch je voordeel doen met deze blog want je hebt vast wel een andere kast waar je spullen opbergt. Zo’n gangkast opruimen en reorganiseren is niet bepaald een sexy maar wel een heel nuttig onderwerp.

Allegaartje

Ik ben een geordend persoon. In mijn rapport van de derde klas (groep 5 tegenwoordig) schreef mijn meester al de historische woorden: “Anita houdt, net als meester, van orde en netheid”. Toch was mijn gangkast niet zo heel erg geordend aangezien ik steeds meer spullen waar ik geen raad mee wist, in die kast gooide. Ik weet: het kan nog veel erger maar deze kast schreeuwde om mijn aandacht!

Waar begin je?

Om te beginnen heb ik de hele kast leeggehaald en alles in de kamer uitgestald. Ik kwam dingen tegen waarvan ik niet wist dat ik ze had en die gewoon weg konden. Als je wilt opruimen is dat een eerste belangrijke stap: dingen wegdoen!

Vervolgens kwam ik spullen tegen die helemaal niet thuishoren in de gangkast. De meeste schoonmaakspullen kon ik kwijt in mijn diepe keukenlades, bloempotten verhuisden naar de schuur en verfkwasten en -blikken horen op zolder waar ik een speciale ‘verfhoek’ heb.

zolder
Mijn ‘verfhoek’ op zolder

Gangkast opleuken

Terwijl alles nog in de kamer uitgestald stond kon ik het niet laten om de muur een vrolijk kleurtje te geven. Ik had verf over van de oranje muur in mijn kledingkamer (Oranje in het interieur: ik durfde het aan!) en in contrast met die oranje muur gaf ik de witte binnenkant van de deur nog 2 lagen roze zijdeglans lak.

De saaie gangkast werd het meest kleurrijke plekje in huis!
Het grappige is dat als de deur dicht is, niets je voorbereidt wat je voor kleurexplosie te wachten staat als je deur opent!

Opbergdozen

De volgende stap was een bezoek aan de Action waar ik een aantal plastic opbergboxen kocht met een klepdeksel: 5 middelgrote en 3 iets grotere dozen. Daar kon ik makkelijk alles in kwijt. Het nadeel van doorzichtige dozen vind ik dat het iets rommeliger oogt, het voordeel is dat je gelijk ziet wat erin zit.

Geordende gangkast

Dit was een klusje dat mij ontzettend veel voldoening gaf. Nu de gangkast zo geordend en kleurrijk oogt, doe ik wel een paar keer per dag de deur open om er even naar te kijken (haha).

4 reacties op “Gangkast opruimen, reorganiseren en opleuken!”

  1. Misschien een rare vraag, maar waar komen jouw haarbanden vandaan.? Als iedere week geniet ik van je rubriek en je kleurige haarbanden.

    • Hallo Doreth, Leuke vraag: Op de laatste foto draag ik een haarband van Gucci. belachelijk duur maar ooit cadeau gekregen van mijn dochter voor mijn verjaardag. Vaak knoop ik ook gewoon een mooie sjaal in mijn haar. xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Ontdek meer van ANITA HOME BLOG

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder