Zo maak je van de tuin een extra woonkamer

Hoera het is mooi weer, dus gaan de tuindeuren open. En opeens is mijn woonkamer dubbel zo groot. Vanuit de kamer loop ik zo het terras op dat ingeklemd ligt tussen de aanbouw aan mijn huis en de schutting van de buren, dus bijna windstil en ook nog eens op het Zuiden gelegen. Dit voelt echt als een woonkamer erbij en met een beetje mooi weer kan ik hier in maart al zitten.

woonkamer in het groen
‘Woonkamer’ in het groen

Het is ook ingericht als een kamer: een royale 3 zitsbank van steigerhout aan de ene kant met lekker dikke kussens en daar tegenover twee rotan stoeltjes. Verder een overvloed aan potten met allerlei kleurige eenjarige planten: leuk om te zien maar het betekent wel elke avond water geven met dit warme weer. Zo’n haspel met tuinslang vind ik eerlijk gezegd een onding om te zien dus doe ik dat altijd met een gieter. Ja je moet wat overhebben voor het creëren van het ‘ideale plaatje’!

planten in potten
Planten in potten hebben bij warm weer elke dag water nodig

Om de hoek, achter de uitbouw van het huis, verbreedt de tuin zich en hebben we verleden jaar nog een terras aangelegd omdat hier de avondzon het langst schijnt. Hier staat een zinken eettafel met teakhouten stoelen die ondertussen mooi vergrijsd zijn. Onder de tafel ligt een superleuk tuinkleed (plasticbuitenkleed) en op tafel een (plastic) tafelkleed met kantpatroon. De ideale plek voor etentjes met vrienden of kinderen. De BBQ rijden we hier na toe, ik dek de tafel, een paar glaasjes wijn erbij en ik ben de gelukkigste mens op aarde!

Eettafel in de tuin
Bij mooi weer eten we altijd buiten

Helaas staat hier ook zo’n grote plastic opbergbox voor de tuinkussens maar gelukkig helpt de natuur mij een handje: een bodembedekker met paarse bloemetjes is druk bezig de box te overwoekeren. Een paar kussens erop en (bijna) weg is de lelijke plastic box.

opbergbox tuinkussens
Extra zitplek op de opbergbox voor de tuinkussens

Verder doe ik in de tuin precies wat ik binnen ook doe: overal verzamelingen van het één of ander. In dit geval natuurlijk veel met planten en potten. Het leuke daarvan is dat het steeds een beetje anders is.

Stylinghoekjes in de tuin
Stylinghoekjes in de tuin
tuin als extra woonkamer
Vanuit al mijn zitjes heb ik dit uitzicht. Hoe gelukkig kan een mens zijn!

Hou jij van tuinieren en heb jij een tuin of een balkon? Ik ben benieuwd! Laat je een berichtje achter?

5 reacties op “Zo maak je van de tuin een extra woonkamer”

    • Hallo Diny Dat is een Geranium endressii. Een geweldige plant die het altijd goed doet. Leuk trouwens dat je op deze blog terecht gekomen bent. Ik schreef die ongeveer 3 jaar geleden. Ik ben intussen verhuisd en ga in mijn nieuwe (saaie) tuin weer opnieuw beginnen! Blijf me volgen! xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d