Geef je kastje een nieuw jasje

Als je behoefte hebt aan iets nieuws in huis zijn er een paar dingen die je kunt doen: je kunt iets nieuws kopen of iets bestaands veranderen. Ik kies erg vaak voor dat laatste. Een andere lampenkap of een ander bloempotje kopen: dat is zo gebeurd maar ik koop niet zo snel een nieuw meubel. In dat geval pak ik vaak de verfkwast en geef op die manier een stoel of kastje een nieuw jasje.

De retro lampenkap en de leuke oranje kan vond ik bij Kwantum.

Ook leuk om te lezen: Nieuwe eetkamerstoelen kiezen: klussen en/of kopen?

Slaapkamerkastje

Ik was uitgekeken op de ladekast in mijn slaapkamer. Die was al zo’n 30 jaar in mijn bezit en was al een paar keer van kleur veranderd. Tijdens de laatste verandering was de ladenkast geverfd met Chalkpaint in de kleur Giverny met een distressed look.

Harlekijn motief

Als eerste gaf ik het kastje een nieuw effen laagje met dezelfde blauwe verf. Ik haalde de knoppen eraf en begon met het aftekenen van diagonale lijnen om een zgn. harlekijn motief te maken. Nadat ik met wat passen en meten het juiste motief had afgetekend en met schilderstape had afgeplakt kon ik beginnen met het inkleuren van de ‘wiebertjes’.

Ik gebruikte daarvoor Chalkpaint in de kleur Antibes Green die ik nog overhad van een vorig project. Het voordeel van restjes gebruiken is natuurlijk dat het niets kost maar wat ik vooral heel prettig vind, is dat ik gelijk kan beginnen zonder eerst verf te hoeven kopen. Als ik iets bedenk, wil ik het liefst zo snel mogelijk aan de slag.

kastje in harlekijn motief

Verven met Chalkpaint

Chalkpaint werkt erg makkelijk, je hoeft niet eerst te schuren (wel eventueel ontvetten) en het droogt supersnel. Als de verf droog is, breng je een laag Clearwax aan om te kleur te verdiepen en de verflaag te beschermen.

Gouden randje

Om het geheel letterlijk en figuurlijk nog wat extra glans te geven, plakte ik langs de randen goudkleurig tape. Dit verbergt meteen eventuele minder strakke lijnen. Ik wilde daarvoor zelfklevend tape hebben en heb net zo lang online gezocht tot ik vond wat ik in mijn hoofd had.

geef je kastje een nieuw jasje

Op de kruispunten van de tape sloeg ik bronskleurige stoffeernagels in het hout. De leuke antieke knoppen vond ik in een doos op zolder. Ik vermoed dat dit de oorspronkelijke knoppen van het kastje zijn die ik ooit heb verwisseld voor iets anders.

Finishing touch

Nu ik zo lekker bezig was, besloot ik ook de witte spiegel een andere kleur te geven.

spiegel verven
De spiegel verfde ik met zijdeglans lak in de kleur oudroze.
Geef je kastje een nieuw jasje

Door dit kastje een nieuw jasje te geven raakte ik niet alleen geïnspireerd om de spiegel een andere kleur te geven maar ook om een nieuwe lampenkap te kopen. Het fleurige klokstel vond ik een poosje geleden bij de kringloop. Met een beetje moeite en weinig kosten creëerde ik een heel nieuw hoekje!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Ontdek meer van ANITA HOME BLOG

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder