Hoe maak je van een saai meubel een eyecatcher?

Ik vond het weer eens tijd om een saai meubel op te ‘leuken’ en de verfkwast te voorschijn te halen! Ik ergerde mij al een poosje aan een houten bank die wat verloren en onopvallend in een hoek van de kamer stond. Een witte bank, nog uit mijn witte periode (haha) die meer dienst deed als verzamelplek van boeken, telefoons en brillenkokers dan dat hij als zitplaats werd gebruikt. Ik had er ook wel wat leuke spulletjes neergezet maar het bleef een dooie boel vond ik.

witte bank
Zo stond de bank erbij in 2007 en in 2017 dus nog steeds

Het kan ook dat je nu denkt, wat is daar nu mis mee, met die witte bank? Nou ten eerste staat die er dus al meer dan 10 jaar en ten tweede ben ik de laatste tijd helemaal ‘into colour’.

Krijtverf voor muur & meubel
krijtverf
Voor de hoekjes gebruik ik een kwast, voor de rechte stukken een rollertje (speciaal voor watergedragen verf)

Dat werd zondag een bezoekje aan de Gamma om Wood & Wall verf te kopen, dat is een super matte krijtverf die je behalve op de muur ook op hout kunt gebruiken en die je in elke gewenste kleur kan laten mengen.
Het prettige van krijtverf is dat je niet eerst hoeft te schuren of gronden, je kunt gewoon gelijk met het ‘leuke’ werk beginnen!

Kleur kiezen

blauwe vaas

Na al dat wit koos ik voor een heel donker blauw, geïnspireerd door een blauw vaasje. Ik denk daar verder niet te lang over na want als het tegenvalt, kun je het altijd weer in een ander kleur  verven tenslotte. Dus verfkleren aan en aan de slag!

IMG_4431 kopie

Het werd wel 3 x verven voor het helemaal goed gedekt was, maar gelukkig droogt de verf heel snel dus ‘s maandags was de bank klaar.

 

blauwe bank.x

Ik gebruik hem nog steeds om van alles en nog wat op te zetten maar tegen die donkere kleur komt alles veel beter tot zijn recht.

 

verzameling

Ik zit nu helemaal in een soort flow om meer kleur aan te brengen in huis, dus binnenkort gaat er ook meer kleur komen in mijn werkkamer.
Ben je benieuwd? En wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs? Schrijf je dan nu in voor mijn NIEUWSBRIEF!

collage(18)

xxx Anita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d