Keuken binnenkijker # 1

Wat is er leuker dan binnenkijken bij andere mensen? Ik vind het in ieder geval geweldig (misschien ben ik daarom makelaar geworden, haha). Ik ben de afgelopen tijd heel wat bijzondere keukens tegengekomen die ik graag met je deel. Maar eerst kun je een kijkje in mijn eigen keuken nemen.

keuken-4

Binnenkijken in mijn keuken

De keuken is alweer 10 jaar geleden geplaatst in een tijd dat ik erg van wit hield. Ik zou nu voor wat meer kleur kiezen maar een keuken is niet iets wat je om de paar jaar vernieuwt. Het klinkt misschien of ik niet tevreden ben met de keuken maar dat ben ik wel. Vooral met het grote Smeg gasfornuis. In de vorige keuken had ik alleen maar een 4 pits kookplaat en mijn wens was een 5 pits gasfornuis met grote oven. Dat ging wel ten koste van 1,5 keukenkastje. Vandaar dat ik die bovenkastjes echt nodig heb hoewel ik liever een paar losse planken gehad had maar soms kies ik (nogal tegennatuurlijk) voor praktisch in plaats van mooi!

keuken-8-kl.jpg

keuken-7-kl

Tegels in de keuken

De tegels in de keuken en de bijkeuken zijn zogenaamde ‘witjes’. Ze zijn in verschillende tinten wit en zijn ‘koud’ gezet dus zonder voeg. In de bijkeuken is er nog een rand tussen gezet van oude tegels die ik ooit eens op een rommelmarkt (waar anders?) gevonden had.

keuken-oude-tegels

Hardstenen aanrechtblad

De keuken komt van een plaatselijke keukenzaak en we hebben hem aangepast met stoerdere handgrepen en een blad van Belgisch hardsteen. Mooi maar erg kwetsbaar. Mors nooit met citroen- of sinaasappelsap op het aanrechtblad want dat slaat meteen wit uit! Ik heb gemerkt dat poetsen met een doekje met (olijf)olie een prima remedie is dus met enige regelmaat zet ik het blad in de olie.

keuken-x-verzameling

keuken-silverplate

keuken-plantje

Kleur op de muur

Nog niet zolang geleden bedacht ik dat ik die paar stukjes witte muur in de keuken natuurlijk best een kleurtje zou kunnen geven. Omdat ik meestal zoiets dan gelijk ga doen, koos ik voor heel donker blauw/groen (Ultramatte muurverf Oldtime Rally van Flexa).  Deze verf had ik destijds bij Praxis laten mengen en had ik nog over van het verven van de schoorsteen. Ik ben blij dat mijn vriend heel relaxed is wat dit soort dingen betreft want hij weet nooit als hij thuis komt wat er nu weer veranderd is!

keuken-spiegel

keuken-3

Waar laat ik mijn ‘troep’?

Het is wel duidelijk dat net als de rest van het huis mijn keuken een verzamelplek is van allerlei ‘spulletjes’. Behalve de koffieapparaten (het zijn er 2) staan er alleen maar dingen die ik leuk vind om naar te kijken. Maar een mens heeft toch ook dingen die niet mooi zijn maar wel nuttig, zeker in een keuken? Daar heb ik gelukkig een geweldige oplossing voor. Ik heb een bijkeuken! Daar staat de wasmachine en droger, een grote koelkast/vriezer (in de keuken staan alleen maar een kleine), verder een magnetron, een frituurpan en een voorraadkast. Stylish niet helemaal verantwoord maar OK dan, ik laat er een klein stukje van zien.

bijkeuken-close

keuken-bijkeuken

Keuken binnenkijker #2
Zoals eerder gezegd heb ik nog veel meer keukens in petto in mijn volgende blog. Van superstrak tot iets met wijnkratjes en servetjes op de muur. Dus hou mijn nieuwe blog in de gaten!

Bewaren

Bewaren

2 reacties op “Keuken binnenkijker # 1”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d