Waarom ik een logeerkamer wilde hebben

Ik heb altijd graag een logeerkamer willen hebben. Niet dat ik zo heel vaak logés heb , maar eigenlijk vooral omdat ik het zo leuk vind nog een kamer in te richten. Nou, ik heb me er helemaal op uitgeleefd! 😀 De logeerkamer is heel anders dan de slaapkamer. Dat komt niet alleen door de inrichting maar ook omdat de logeerkamer op het Zuiden ligt en de slaapkamer op het Noorden. Daardoor is ook het licht heel anders.

logeerkamer8

De kamer was oorspronkelijk de slaapkamer van mijn dochter, maar toen die ongeveer 12 jaar geleden het huis verliet, besloot ik hier een logeerkamer te maken. De logeerkamer begon als een totaal witte kamer maar daar kwam al snel verandering in. Ik ben begonnen met het schilderen van brede roze banen op de witte muren.

Het oude Franse ijzeren ledikant dat midden in de kamer stond (heel brocante maar vooral klein een een tikje gammel) heb ik een paar maanden geleden met enige weemoed omgewisseld voor een heel comfortabele boxspring van Ikea.

logeerkamer1

close-up beddegoed.jpg

De tafeltjes naast het bed heb ik op een rommelmarkt gevonden en het fantastische beddengoed heb ik verleden jaar in Engeland gekocht bij Debenhams. Ik had uiteindelijk spijt dat ik niet meer had gekocht maar gelukkig heeft Debenhams een webshop en leveren ze ook in Nederland. Dus nu heb ik ook voor m’n slaapkamer een set van dit kleurrijke en fantasievolle beddengoed.

IMG_4445

Maar laten we even teruggaan naar de logeerkamer.

logeerkamer7

Daar staat  een soort kaptafeltje dat ik al jaren en jaren met mij meesleep naar wat ondertussen het 5e huis is. Het van oorsprong mahoniehout gelamineerde tafeltje is ook niet ontkomen aan mijn verfkwast. Van zachtgeel via wit is die nu matzwart.

logeerkamer.2

Ik vind zwart met een beetje goud een mooie tegenhanger voor de roze muren. Het moet vooral niet te zoetig worden! Hoewel de verzameling porselein in diverse maten en vormen best wel ‘zoetig’ en zeker een beetje kitsch is!

logeerkamer9

De logeerkamer is misschien een beetje overbodige luxe maar zoals je ziet is het voor mij vooral een kamer waar ik ongegeneerd al mijn ideetjes kan uitleven! Heb jij een aparte logeerkamer of slapen logés gewoon op de bank (kan ook natuurlijk)? Een bedbank kan ook een goede oplossing zijn maar het kan ook zijn dat je zo zelden mensen hebt die blijven slapen dat je hier helemaal niet mee bezig bent! Ik ben benieuwd, laat je een berichtje achter?

 

2 reacties op “Waarom ik een logeerkamer wilde hebben”

  1. Hoi Anita,

    Ik ben ook bezig met het maken van een gezellige logeerkamer. Inderdaad heerlijk om nog een kamer in te kunnen richten en ook heel fijn om een goede slaapplek te kunnen bieden na een avond gezellig tafelen.

    Dus wat mij betreft zeker geen overbodige luxe.

    groetjes Quinnie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: