Waarom ik graag servies mix & match

Ik heb een ‘servies tik’. Of ik nou op een rommelmarkt loop of in de Bijenkorf, ik zal en moet allerlei servies oppakken en bekijken. Ik mag van mijzelf eigenlijk geen serviesgoed meer kopen of het moet echt heel bijzonder zijn, want mijn kasten puilen uit. Maar 1 bordje (of 2) of 1 beker (of 2) dat mag nog net. Ik heb een blauw/wit servies en een roze  servies en zolang ik iets koop in die kleuren, kan ik lekker mixen & matchen. Ik vind zo’n ‘samengesteld’ servies ook veel leuker dan alles hetzelfde. Het voordeel is natuurlijk ook dat ik niet in paniek raak als er iets breekt. Ik doe niet aan complete serviezen (haha)

blauw:wit servies

Ik ben erg dol op blauw/wit servies maar ondanks dat ik aardig wat heb, mis ik toch genoeg borden en schalen om meer dan 4 mensen tegelijk te eten te hebben. Nou ontdekte ik Pools aardewerk in allerlei verschillende blauw/wit motieven en dat lijkt mij een leuke manier om mijn blauw/wit verzameling aan te vullen, zonder dat het meteen een saai ‘alles hetzelfde’ servies wordt.

blauw:wit Pools aardewerk

Van datzelfde Pools aardewerk heb ik al een gezellige schaal met haantjes die prima combineert met aardewerk schalen die ik tijdens vakanties kocht in Griekenland en Italie.

IMG_4551

blauw wit servies
Het is wel duidelijk dat ik blauw/wit serviesgoed niet alleen gebruik om van te eten

Behalve blauw/wit servies heb ik ook nog een roze/wit servies waar ik al 35 jaar geleden mee begonnen ben. Dat is echt heel uitgebreid. Met dit servies kan ik makkelijk een tafel voor 8 of 10 personen dekken.

servies mix.s

roze servies

En als ik eenmaal mij kasten induik, komt er nog veel meer te voorschijn. Wie heeft er nu 3 theepotten nodig? Ik niet  maar ik kom erachter dat ik ze wel heb! De 2 kleinere heb ik al heel lang en was ik al (bijna) vergeten, die mooie grote in het midden is van Pipstudio.

IMG_5980

Het is ook weer tijd om mijn ‘winter’ servies te voorschijn te halen. Zwart/wit in combinatie met diepe borden met voorstellingen van wild en gevogelte. Heel toepasselijk voor deze tijd van het jaar.

zart:it mix

Zoals ik in een vorige post al aangaf, heb ik de bovenkastjes in mijn keuken echt nodig. Ik denk dat je nu wel begrijpt waarom.

Ik ben benieuwd of jij ook servies door elkaar heen gebruikt of kies je liever voor alles hetzelfde? Geef je mij een berichtje?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: