‘Peacock chair’ cadeau na weekend klussen

Wat hebben klussen en een ‘Pauwenstoel’ cadeau krijgen met elkaar gemeen? Nou eigenlijk helemaal niets, behalve dan dat het allemaal in één en hetzelfde weekend plaats vond.

tuinsnoeien kopie

Het was hoog tijd voor klussen in de tuin en ik ging ijverig aan de gang met de elektrische heggenschaar, maar was iets te ijverig. In al mijn enthousiasme ‘snoeide’ ik opeens het snoer doormidden. Dat is op zichzelf best knap want het snoer is knaloranje dus erg opvallend tussen al het groen. Dat project strandde dus na 15 minuten. Ik moet misschien een heggeschaar met accu kopen.

kikker in tuin.jpg

hertengewei

Enfin, het was een goed excuus om gewoon te stoppen en even niets te doen.

Een weekend heeft 2 dagen

De volgende dag stond er iets op mijn to-do lijst wat werkelijk het meest ‘niet leuke’ onderwerp is wat je kunt verzinnen: nl. de schoonmaak van mijn keukenkastjes.
Nu niet meteen afhaken want ik kan niet alleen maar leuk bezig zijn met stylen, verven en andere creatieve dingen. Ik hou ook van schoon! Het is ongelooflijk wat er allemaal in die paar kastjes stond.

keukenkastje

Behalve de kastjes grondig schoonmaken was dit ook een goede gelegenheid om de inhoud eens goed onder de loep te nemen. Alles waar een barstje inzat of een stukje uit was ging rigoureus de vuilnis in. En hoe ik ook hou van mix & match: Kopjes,schaaltjes enz.  waar ik niet bijzonder aan gehecht was, gingen in een doos voor de kringloop. Dat gaf me de gelegenheid om de kastjes ook weer wat meer ‘stylisch verantwoord’  in te richten (haha) hoewel je daar niets van ziet als de deurtjes dicht zijn. In ieder geval had ik ook weer plek voor 4 hardstikke leuke theekoppen die ik bij  H&M Home had gekocht.

Hm Home theekop

keukenkast

Na al deze nuttige maar niet erg opwindende bezigheden was het tijd om even bij mijn zoon op bezoek te gaan voor een glaasje wijn en….. om een verrassing op te halen, nl. een speciale stoel die ik al heel lang graag wil hebben!
Neem even de cover voor ogen van het super inspirerende woonboek van VTwonen: Home the joy of interior styling

KT17001PR_p001_Copy_

en kijk wat er nu bij mij in de logeerkamer staat:

peacock chair

peacock chair 2

Voila: mijn eigen ‘peacock chair’ Ik ben er superblij mee. Dit was met recht een geweldige beloning na een weekend ‘huis, tuin & keuken’ klussen doen.

Aan welke huishoudelijke klussen heb jij een hekel en zou je het liefste uitbesteden?
Ik ben benieuwd!

XXX  ANITA

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: