Wooninspiratie uit de USA, deel 2

Vandaag weer thuis van een vakantie in Amerika. Ik hou van reizen: het is heerlijk om allerlei nieuwe ervaringen op te doen. En…na een wat aarzelend begin heb ik ook heel wat nieuwe wooninspiratie opgedaan.  Maar voor mij is het mooie van op reis gaan ook het weer thuiskomen.

woonkamer inspiratieHome sweet home!

Roadtrip

We hebben een 14 daagse trip gemaakt door Southern California en Arizona. Ik heb genoten van de overweldigende natuur die we onderweg hebben gezien  in o.a de Grand Canyon, dat was een geweldige ervaring!

Grand Canyon

Wooninspiratie in ‘Antiques Mall’

Maar behalve genieten van de omgeving en de natuur ga ik waar ik ook ben altijd op zoek naar een woonwinkel, rommelmarkt of antiekcentrum.  In Phoenix ontdekte ik enorm grote  ‘antiques mall’ met meer dan 500 verschillende dealers. Nou is ‘antiek’ in Amerika vooral fifties spullen: komt dat even goed uit!
Het is vooral kijken en genieten want veel meenemen kon ik jammer genoeg niet.

vintage wooninspiratie

vintage wooninspiratie 2

vintage wooninspiratie 4

vintag wooninspiratie

Nou is er natuurlijk wel iets mee naar huis gegaan🙂

vintage wooninspiratie6Een goudkleurige ‘prullenbak’ stond al een poosje op mijn verlanglijstje. Niet het handigste om mee te nemen in het vliegtuig maar hij heeft de reis ongeschonden overleefd!

Wooninspiratie in ‘high end’ woonwinkel

Het andere  uiterste van rondneuzen op deze  antiques mall was een bezoek aan El Paseo een soort Rodeo Drive midden in de ‘Palm Desert’: een winkelstraat vol chique modewinkels en trendy restaurants.  Daar vond ik een geweldige woonwinkel : heel Amerikaans en een beetje over de top maar daar hou ik ook wel van. Hier heb ik mij ingehouden en niets gekocht want het was aan het eind van mijn vakantie en zowel de koffer als de handbagage waren al meer dan vol!

wooninspiratie 2

wooninspiratie 1

wooninspiratie 3

Terwijl ik nog een beetje ‘jetlagerig’ achter mijn laptop zit, kijk ik tevreden naar de nieuwe aanwinst op mijn bureau: het houten, handmade, Navajo poppetje gekocht in een souvenier winkel in een ‘Indian reservation’. Nou is een souvenier winkel niet mijn ideale shop en houd ik over het algemeen niet van toeristen spul, maar deze vond ik meteen te leuk!

wooninspiratie hopiReplica van een Hopi  pop.

Ik ben benieuwd wat jullie meenemen van vakantie. Laat je een berichtje achter?

xxx Anita

2 reacties op “Wooninspiratie uit de USA, deel 2”

  1. Hallo Anita, wij zijn net erhuist van een huis naar een appartement. Wij houden van zwart met geel en jawel van goudtinten. We zijn vorige onze vroegere spullen in een 2dehandszaak gaan verkopen. Ik nam ook een kijkje natuurlijk😉. Daar ontdekte ik een gele stoffen desingn zeteltje voor een prikje van 40euro. Ik met volle kracht het zeteltje door de verkoper laten brengen naar kassa. Toen ik wou betalen kwam ik op een oogslag te zien een gouden ronde luchter gemaakt van papiermache. Hoe leuk was dat doorsnee 80cm. Wij hebben hoge plafonds super die aankopen. Zo vrouwtje ook weer gelukkig😉😁.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d