Wooninspiratie uit de USA, deel 1

Als de titel misschien doet vermoeden dat ik een soort studiereis aan het maken ben: niets is minder waar. Ik ben gewoon, samen met mijn vriend, aan het genieten van een heerlijke vakantie in de USA. Maar als je zo gepassioneerd over wonen bent als ik,  dan kun je het niet helpen dat je voortdurend om je heen kijkt op zoek naar ‘wooninspiratie’.

wooninspiratie

Koffie op Schiphol voor we aan onze 11 uur durende vlucht begonnen. De combinatie roze & goud van mij in die stoel en dat koffiekopje is volkomen toevallig maar wel erg trendy 😎

Nou vind ik Amerika niet een land waar je meteen met wooninspiratie om je oren geslagen wordt, om het zo maar te zeggen.

Dat zal zeker anders zijn in een stad als bijvoorbeeld New York maar wij begonnen onze reis in Riverside, California (een stadje ongeveer 1 uur rijden van Los Angeles). Anders dan Europa met z’n prachtige oude steden, pittoreske dorpen, modern- en vintage design woonwinkels, antiekmarkten etc. is de gemiddelde Amerikaanse  stad veel minder inspirerend en is de doorsnee Amerikaanse smaak heel verschillend van de Europese en in ieder geval van de mijne. Als je ooit het programma  ‘De Bouwbroers’ gezien hebt en dat vergelijkt met bijvoorbeeld ‘ Weer verliefd op je eigen huis’ van VT Wonen, dan snap je meteen wat ik bedoel.

We logeerden in een Mariott hotel : een comfortabel, prettig hotel helemaal gericht op zakenmensen maar qua inrichting niet helemaal gericht op een woonjunkie zoals ik (haha). Maar tijdens één van mijn ‘early morning runs’ kwam ik wel een heel gaaf ‘historical house’ tegen.

wooninspiratie

wooninspiratie

De reden dat wij in Riverside waren was voor het 40 jarig huwelijksfeest van mijn broer en zijn vrouw die daar wonen. De lokatie was hun royale achtertuin.  Dat is toch wel heel heerlijk van het wonen in zo’n klimaat ( het is er in november gemiddeld boven de 20 graden overdag).
Kijk nou hoe prachtig, zeker zo in het avondlicht!

wooninspiratie

Na een verblijf van een paar dagen zijn we begonnen aan een roadtrip naar o.a. de Grand Canyon. We hebben net overnacht in Phoenix. Tijdens mijn morning run kwam ik weer op plekken waar je anders niet zo gauw komt. Dat is nou het voordeel van rennen, behalve natuurlijk dat het goed is voor je conditie en voor een strak lijf! Een hele wijk met huizen in zogenaamde Adobe stijl, met zo’n ‘Lucky Luke’ cactus in de voortuin. Geweldig!

wooninspiratie

Wij gaan weer verder met onze trip. Enjoy my blog! 🙂🙂🙂

XXX ANITA

 

 

Bewaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d