Aftellen tot de verhuizing: ik heb er zin in!

Het aftellen tot de verhuizing is begonnen: nog 4 dagen en dan staan de verhuizers op de stoep. Een middag van te voren beginnen ze al met inpakken. Erg prettig natuurlijk dat ik dat niet zelf hoef te doen maar het voelt ook een beetje raar: ik denk elke keer dat ik toch iets moet doen, al is het alleen maar om de tijd door te komen tot het zover is. Met opruimen en weggooien ben ik nu echt wel klaar. Ik heb zelfs een aantal meubels weggedaan omdat ik mij qua inrichting niet te veel wil laten beperken door spullen die ik al heb maar die eigenlijk niet meer zo passen in een andere omgeving.

houten klepbank
Voor deze leuke bank kon ik geen plek meer vinden in mijn nieuwe huis. Via Marktplaats verkocht ik hem aan mensen die er erg blij mee waren!
Strak schema

De tijd dat mijn meubels even opgeslagen worden (ongeveer 1 week) heb ik als een militaire operatie ingedeeld.
Dag 1 komen de stukadoors het plafond op de beneden verdieping stuken. Deze dag komt ook iemand de laminaat vloer op de eerste verdieping weghalen inclusief de plinten.
Dag 2 wordt de nieuwe vloer geleverd en deze dag plus dag 3 wordt de nieuwe vloer gelegd. In de tussentijd kan het stuukwerk drogen.
Dag 3 komt ‘s morgens ook iemand ter plekke de situatie beoordelen voor het aanleggen van een rookkanaal (daarover later meer).
Dag 4 en 5 kan ik beginnen met het verven van de muren: die groene muur wordt als eerste aangepakt.
dag 6. Hopelijk is het stuukwerk droog (ik denk dat het ongeveer 3 ร  4 dagen moet drogen) dus nu kan het plafond wit gespoten worden.
Dag 7. De verhuizers komen mijn spullen afleveren in mijn nieuwe huis.

Het klink misschien ambitieus en ik realiseer mij dat het mogelijk is dat niet alles helemaal volgens planning gaat. Vooral omdat ik afhankelijk ben van derden. Om een voorbeeld te geven: de stukadoor die ik in eerst instantie had ingehuurd heeft iets gebroken (een schouder, een arm: ik weet het niet meer) maar er is ondertussen al een andere gevonden. Eerlijkheid gebiedt mij trouwens te zeggen dat het mijn zoon Daan is die dat allemaal voor mij geregeld heeft.

aftellen tot de verhuizing
Zo ziet het huis er nu uit. Die groene muur gaat als eerste verdwijnen!
De verhuizing 29 jaar geleden

Op een moment als dit moet ik terug denken aan 29 jaar geleden toen ik ook bezig was met aftellen tot de verhuizing. Op 21 december 1991 kreeg ik de sleutel van mijn huis en 2 januari ging ik als moeder alleen met 2 kindjes verhuizen. In tegenstelling tot nu, waar het alleen maar wat cosmetische aanpassingen betreft, was het destijds echt een ander verhaal. Er moest ontzettend veel gebeuren! Allereerst werd er in een paar dagen centrale verwarming aangelegd. Eigenhandig haalde ik ondertussen alle lelijke tapijttegels in het huis weg en bracht die naar de stort. Met hulp van wat vrienden werd het behang van de muren gehaald (beneden en boven) en werden alle muren en plafonds wit geverfd. Tenslotte legde mijn vader met hulp van mijn zwager een grenenhouten vloer beneden. Die moest nog wel opgeschuurd en gelakt worden (2 of 3 keer, dat weet ik niet meer) en dat heb ik dan weer zelf gedaan. Mijn kinderen (4 en 6 jaar oud) logeerden gelukkig bij oma en opa. Ondertussen was het ook nog Kerst en Oud & Nieuw en ik vind het nog steeds een wonder dat 2 januari het huis al zover was dat alle meubels op hun plek gezet konden worden. Mijn kindjes en ik zaten er ‘s avonds bij alsof we er al jaren woonden. De rest van de renovatie (badkamer, keuken etc) werd daarna in fases aangepakt. Ik verbaas mij er nog steeds over hoeveel ik voor elkaar gekregen heb in zo’n korte tijd dus je begrijpt dat wat mij nu te wachten staat eigenlijk niets voorstelt (haha).

verhuizing
Januari 1992. De dag van de verhuizing stond ‘s avonds alles op z’n plek.
verhuizing
Wat een heerlijke herinneringen heb ik aan die tijd met m’n kinderen!
Back to bussiness

Nu weer even terug naar het heden. Ik heb nog meer dingen op mijn wensenlijst staan (Wat te doen met de witte keuken in mijn nieuwe huis (terwijl ik een zwarte wilde ๐Ÿ˜‰) ) en heb een bedrijf gevonden dat de keuken mat zwart kan spuiten. Ik wacht even met de opdracht geven tot ik de sleutel heb, dan kan ik precies de deurtjes en lades opmeten. Ik heb ook een andere diepe wens van mij in vervulling laten gaan namelijk ‘echt’ vuur. Een knapperig houtvuur op een winterse dag is een romantisch beeld dat ik al ik weet niet hoelang voor ogen heb dus ik heb besloten dat nu werkelijkheid te laten worden. Ik heb samen met Sophie een kachelbedrijf bezocht en heb daar een houtkachel gekocht. Dat zijn beslissingen die ik makkelijk neem: ik zie wat ik mooi vind en dat is het dan. Daarmee ben je er nog niet natuurlijk. Er zit geen schoorsteen in het huis dus er moet een rookkanaal aangelegd worden. Dat is allemaal mogelijk, ik heb daar ook al een offerte voor gekregen (best een kostbaar ‘grapje’) en zoals gezegd komt binnenkort iemand langs om ter plekke een aantal zaken te beoordelen.

houtkachel
Gezellig zo’n haardvuur. Ik heb voor het kleinere model gekozen.
Weg met de groene muur

Verder heb ik nagedacht over de kleuren op de muur want dat groen moet onmiddellijk verdwijnen. Ik heb op dit moment een roze muur (Stylish Pink) in de kamer wat mij goed bevalt en mij in het nieuwe huis ook erg mooi lijkt bij de grijze tegelvloer. Maar het gedeelte bij de keuken wil ik een donkere kleur geven en zoals ik daar nu over denk moet dat heel donker bruin worden. Ik heb kleurtesters van Flexa besteld en die even uitgeprobeerd op een stuk karton. Roze (Stylish Pink) en donkerbruin (Fading Horizon): ik zie het helemaal voor me. Ik had ook een lichter bruin besteld maar die gaat het niet worden. Althans niet in de keuken.

aftellen tot de verhuizing
Combinatie van Stylish Pink en Fading Horizon (de namen alleen al vind ik leuk).
De laatste loodjes

Natuurlijk moeten er ook wat praktische zaken geregeld worden: woonverzekering voor mijn nieuwe huis vanaf 1 december, adreswijziging doorgeven aan Ziggo zodat ik vanaf 1 december (hopelijk) gelijk internet heb en dat soort zaken. Verder ga ik mij de komende dagen vooral bezig houden met leuke dingen: veel wandelen in het Amsterdamse bos (ik moet daar weer een ander bos gaan zoeken) en cadeautjes kopen voor Sinterklaas. Dat laatste is een traditie die we er altijd ingehouden hebben, zelfs toen de kinderen allang volwassen waren. Nu ik een kleinzoon heb (het schattigste mannetje ter wereld!) geeft dat deze traditie natuurlijk een heel nieuwe impuls. Ondertussen fantaseer ik er lustig op los en bedenk ik wat ik allemaal van plan ben in mijn nieuwe huis. Het zal wat tijd nodig hebben voor het weer mijn eigen sfeervolle plek is maar ik heb er zin in!

Ben je benieuwd hoe de verhuizing gaat verlopen en hoe ik dit (bijna) nieuwbouw huis omtover tot mijn unieke woonplek? Of alles gaat zoals ik bedacht heb en of ik mijn plannen nog aan ga passen (misschien wel) ? Blijf mij volgen, ik blijf mijn woonavonturen met je delen.

aftellen tot de verhuizing

12 reacties op “Aftellen tot de verhuizing: ik heb er zin in!”

 1. Heel veel succes met de verhuizing en ik hoop dat je een hele fijne tijd gaat krijgen in je nw huis.
  Ik blijf je volgen, lieve groet Anja Winter

  • Succes met de verhuizing Anita! Ik hoop dat je ambitieuse plannen gaan gerealiseerd worden en dat je de feestdagen kan vieren in het nieuw huis voor de knapperende vuur!
   Ik ben heel benieuwd naar de transformatie van je keuken en deze groene kleur vind ik ook niet bij je stijl passen: het is heel koud en ongezellig met de grijze tegelvloer en de rest van de muren wit.
   Ik ben nieuwsgierig naar de veranderingen die je gaat brengen

   • Dank je Marty. Ik kan niet wachten daar aan de slag te gaan. Ik ga het allemaal delen ๐Ÿ˜€

 2. Spannend spannend wat goed dat je precies weet wat je wilt! Ik zou er wel moeite mee hebben, maar ook leuk om je te volgen met wat je allemaal beslist. Ben erg benieuwd veel succes. Gr. wil

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: