Hoe overleven mijn planten & ik een week zonder huis?

Dat mijn planten en ik een week zonder huis zijn klinkt dramatischer dan het is. Het is niet zo dat ik onder een brug bivakkeer: integendeel! Tijdens de week dat mijn spullen opgeslagen zijn tijdens de verhuizing van Amstelveen naar Oosthuizen logeer ik riant bij mijn zoon en schoondochter (en niet te vergeten mijn te schattige kleinzoon). Waarom er een week zit tussen het inladen van mijn spullen in mijn oude huis en het uitladen van mijn spullen in mijn nieuwe huis kun je hier lezen (Aftellen tot de verhuizing: ik heb er zin in!). Die week opslag is ook precies de reden waarom ik mijn planten niet aan de verhuizers mee kon geven. Ik denk niet dat die een week in een donkere, dichte container zouden overleven. Dat geldt zowel voor alle potten met planten in mijn tuin (ruim 20 stuks) als alle planten in mijn huis en dat zijn er ook niet weinig.

mijn planten
Eén van de vele plantenhoekjes in mijn huis
Zo overleven mijn planten

Gelukkig kon ik mijn tuinpotten al voor de officiële overdracht in de tuin zetten bij mijn nieuwe woning. Mijn kamerplanten kwamen gezellig bij mij in de logeerkamer staan op mijn tijdelijk onderkomen. Met hulp van Daan en de bestelbus van zijn zaak kon deze plantenverhuizing in één keer gebeuren.

Mijn planten
Met hulp van Daan en zijn bestelbus werden mijn planten verhuist (was nog gezellig ook).
Mijn planten
Daar gaan mijn planten.
De ‘echte’ verhuizing

De verhuizing van de planten was is een middagje gebeurd maar de ‘echte’ verhuizing twee dagen later nam wat meer tijd in beslag.

De verhuizing
Twee vrachtwagens met containers voor de deur.

Om half 8 ‘s morgens reden twee enorme vrachtwagens mijn nog donkere straat binnen. Dat vond ik eventjes een emotioneel momentje: nu gaat het echt gebeuren! Maar dat momentje was ook weer snel voorbij want ik was er eigenlijk wel aan toe. De middag ervoor waren twee mannen van het verhuisbedrijf begonnen met inpakken en ik sliep die nacht in een half ingepakt huis. Ik had al wel een koffer met kleren ingepakt en ik kon ‘s avonds nog net een kommetje soep maken maar ik greep ook voortdurend mis. Toch kan ik het iedereen aanbevelen om het inpakken aan professionals over te laten: elk bordje, kopje en vaasje werd zorgvuldig in papier gepakt, ik zou daar zelf het geduld niet voor hebben. Het is natuurlijk een financiële kwestie maar als je er de middelen voor hebt: doen! De verhuisdag zelf kwamen er drie man binnen die (na de koffie en koekjes) zo ontzettend efficiënt aan de slag gingen dat om 3 uur alles in de twee containers zat. Die koekjes trouwens kan ik je ook nog als tip meegeven. Ik heb nooit koekjes in huis omdat ik er zelf niet om geef maar je scoort echt punten als je verhuizers koekjes voor kan zetten en natuurlijk koffie zoveel als ze willen. Maar dit even terzijde, ik was echt super tevreden hoe deze verhuisdag verliep: soepeltjes en zonder enige vorm van stress.

De verhuizing
Dat noem ik nog eens efficiënt inpakken! 1 container vol, op naar nummer 2.
De dag van de verhuizing
‘s Middags was mijn huis helemaal leeg.
Schoonmaken
Natuurlijk moest er ook nog even schoongemaakt worden.
Het nieuwe onderkomen voor mij en mijn planten

Mijn planten en ik hebben een gezellig onderkomen in de werkkamer van Daan & Cha. De planten staan voor het raam en ik heb een luchtbed dat echt lekker ligt, ik kan niet anders zeggen. Nera (mijn hond) is even een weekje uit logeren wat wel zo relaxed is. So far, so good.

Mijn cactussen (en andere planten ) op water kregen een ereplek op de vensterbank in de woonkamer. Nieuwsgierig hoe je dit doet, planten op water?
Dit zijn leuke boeken: Stekken en meer en Plantenliefde.
Mijn planten
De werkkamer is tijdelijk de logeerplek voor mij en mijn planten.
Mijn planten
Mijn planten

Na de officiële overdracht van mijn oude huis en mijn nieuwe huis kunnen de werkzaamheden in Oosthuizen beginnen. Zal alles zo soepeltjes verlopen als de afgelopen dagen? Ik houd je op de hoogte!

Mijn planten en ik
Hier houd ik het best een weekje vol!

8 reacties op “Hoe overleven mijn planten & ik een week zonder huis?”

  1. Wat leuk😁Wij zijn afgelopen woensdag verhuist naar ons huisje op het platte land van de achterhoek. Nu bezig met opruimen, inruimen en stylen. Doe je jou kinderen de hartelijke groeten. En jemig de pemig, wat een mooie vent is Daan.😀

  2. Inderdaad een hele onderneming, verhuizen. En zeker ook emotioneel. Die week kom je echt wel door op deze liefdevolle stek. En dan….op naar een nieuw avontuur!! Heel veel geluk in je nieuwe huis gewenst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: