Kleine klussen week: wat deed ik in huis?

Kleine klussen week: wat deed ik in huis?

Ik had het plan afgelopen week wat kleine klussen aan te pakken. Nu zul jij misschien niet alle kleine klussen die ik deed bestempelen als klein maar laat ik beginnen met een echt klein klusje.

Klusje # 1: wc rol houder ophangen

Kleine klussen
Zwarte wc rol houder. Veel mensen schijnen hun telefoon mee te nemen naar de wc, daar is dat plankje ook erg handig voor.

Niet lachen maar dit moest echt gebeuren. De vorige bewoners van mijn huis hadden de wc rol houder uit de wc meegenomen en als ze dat niet gedaan hadden, had ik die toch niet willen hebben. Ik kreeg van mijn schoondochter een heel handige, trendy zwarte houder cadeau. Van de twee gaatjes in de muur kon ik er één gebruiken en ik moest er één bij boren. Dat ging allemaal heel makkelijk (boren in de voeg) maar ik had iets minder succes met de bijgeleverde schroeven. Ze wilden halverwege geen kant meer op omdat de schroefkopjes waren dolgedraaid: ik kon ze er niet verder in schroeven maar ook niet uit schroeven. Ze met veel geweld met een nijptang er helemaal uittrekken lukte ook niet tot ik van mijn ‘hulplijn’ (nogmaals dank) de voor de hand liggende tip kreeg ze dan maar met geweld de muur in te timmeren met een hamer. Dat werkte, dus nummer 1 van de kleine klussen lijst was gefixed zij het met iets meer moeite dan ik gedacht had.

Kleine klussen
Je begrijpt dat de volgende op de lijst ‘kleine klussen’ zich al aandient. De zwart/wit vloertegels ‘vragen’ erom om de muur boven de witte tegels zwart te verven.

Klusje # 2: plafondlamp vervangen in kleedkamer.

Kleine klussen

In mijn kleedkamer die dankzij de nieuwe zwarte kastdeuren steeds meer wordt wat ik voor ogen heb, bevond zich een ontzettend lelijke plafonnière die ook nog eens heel ongezellig licht gaf. Ik bestelde bij Fonq zwarte spotjes die iets weg hebben van ouderwetse fietslampen. De plafonnière was in no-time verwijderd (en ja, ik zorg dat de elektra uitstaat) maar het monteren van de nieuwe lamp was iets meer werk. Ik moet namelijk wennen aan het feit dat een paar gaten boren in een betonnen plafond niet zo makkelijk gaat als in de gipsplaat plafonds van mijn vorige huis. Dankzij de klopboor die ik voor onbepaalde tijd te leen heb, lukte dat uiteindelijk en kon ik ook dit klusje afstrepen.

Klusje # 3: de oplossing van de ‘kast-zonder-deur’

Ikea Paxkast hack

In mijn vorige blog legde ik uit waarom voor het laatste gedeelte van mijn kledingkast geen deur kon komen (‘Verkeerde’ deuren voor mijn Ikea kledingkast). Ik kondigde ook aan dat ik daar een oplossing voor had. Ik had natuurlijk de verwarming kunnen (laten) verplaatsen maar dat is allemaal te veel gedoe. Ik koos mijn favoriete oplossing: de verfkwast! Ik haalde eerst de lades eruit en gaf daarna de hele kast twee lagen Chalkpaint van Annie Sloan in de kleur Graphite. Daarna nog twee lagen Clear Soft Wax zodat het geheel goed krasbestendig is. Het klinkt meer werk dan het is want de verf droogt snel en de wax breng je erg makkelijk aan met een kwast waarna je er nog even met een doek overheen gaat.

Ikea Pax kast hack
Ook hier volgde er gelijk een nieuw klusje. Ik ben begonnen met de muur grijs te verven maar moet wachten op nieuwe verf (je ziet het afplak band nog zitten). Ik heb ook een donkere radiator ombouw besteld voor die witte radiator.

Klusje # 4: metalen wandrek ophangen

ENHET serie Ikea

Ik had al meer dan een maand een Ikea wandrek liggen, nog ingepakt en wel voor ik er toe kon komen dit in elkaar te zetten en op te hangen in de keuken. Het betreft een nieuwe serie van Ikea ENHET genaamd: stalen frames die je op allerlei manieren kunt aanpassen en die geschikt zijn voor o.a de keuken en de badkamer. Ik zie altijd op tegen het in elkaar zetten van Ikea spullen maar als je netjes de gebruiksaanwijzing volgt, kom je er vanzelf. In het geval van de ENHET serie zijn er bovendien ook instructie filmpjes beschikbaar. Ondertussen ben ik aardig handig geworden met de klopboor dus na het nodige passen en meten hing mijn rekje en nog waterpas ook!

Klusje # 5: verven van kamer muur.

Brave Ground kleur van het jaar 2021

Hoewel het verven van een muur voor menigeen een onderneming is, valt dit voor mij nog onder de noemer ‘kleine klussen’. Na het ophangen van het rekje in de keuken dacht ik: laat ik nog eens een muur verven. Ik heb totaal geen moeite om daaraan te beginnen en nadat ik alles van de muur gehaald had, was ik in een paar uur klaar. Eerst de randen met een kwast en daarna de rest van de muur met een grote verfroller op steel. Dat werkt snel en makkelijk. De verf had ik al een paar dagen geleden besteld in de kleur Brave Ground van Flexa. Ik vond later uit dat dit trendkleur van het jaar 2021 is. Het is een mooie, warme aardekleur die prima combineert met het diep donkerbruin (Fading Horizon) van de keuken en de roze (Stylish Pink) muur aan de andere kant van de kamer. Met hoeveel plezier ik dit ook gedaan heb, ik moet eerlijk toegeven dat aan het eind van die dag ik best wel moe was. Moe maar voldaan zullen we maar zeggen.

Brave Ground/Flexa

Je begrijpt dat er nog veel meer kleine en minder kleine klussen gaan volgen. So stay tuned!

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

13 reacties op “Kleine klussen week: wat deed ik in huis?”

  1. Noem verven maar een klein klusje, ik vind het een mega klus. Moet je jouw kastdeuren zien, super strak, je ben een echte pro.

    • Hallo Tamara, je bent niet de enige die dit vraagt dus ik heb een directe link in mijn blog geplaatst. Als je even terug gaat naar mijn blog en klikt op ‘wc rol houder’ dan kom je gelijk op de goede plek uit 😀

  2. Heeeel erg mooi weer, en zo netjes! Inspirerend ook, ik wil ook aan de slag met de ‘clear soft wax’, maar als ik er op klik zie ik dat er niet bij staan, wel clear chalk paint wax. Is dat hetzelfde?

    • Hallo Angeline, Ik heb de link aangepast. Als je nu erop klikt kom je meteen bij een Nederlandse webshop die deze Clear Wax verkoopt. Succes!

  3. Hey Aniet, wat wordt je huis al mooi. Ik heb heel toevallig net een muur in mijn hal geverfd in Brave Ground van Flexa. Inderdaad een prachtig warme kleur.
    Groetjes Quinnie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: