Kleine klussen week: een inspirerende update!

Ik had het plan afgelopen week wat kleine klussen aan te pakken. Toen ik hier kwam wonen had ik een lijst met wensen. Ik had van al die ideeën een apart moodboard op Pinterest aangemaakt met foto’s van zwarte keukens, houtkachels en stalen deuren (om maar iets te noemen). Maar daar heb ik allemaal professionals voor nodig dus ik ging ondertussen aan de slag met klussen die ik zelf kon doen. Nu zul jij misschien niet alle kleine klussen die ik deed, bestempelen als klein maar laat ik beginnen met een echt klein klusje.

Zo begon ik deze blog zo’n 1,5 jaar geleden. Het leek mij een leuk idee van deze kleine klussen een update te geven. Ik vind dat een interieur moet ‘groeien’ dus terwijl ik vrij rustig ben begonnen, is in die 1,5 jaar tijd mijn interieur steeds verder ‘aangekleed’. Minimalisme: daar doe ik niet aan!

Klusje # 1: toiletrolhouder ophangen

Niet lachen maar dit moest echt gebeuren. De vorige bewoners van mijn huis hadden de wc- rolhouder uit de wc meegenomen en als ze dat niet gedaan hadden, had ik die toch niet willen hebben. Ik kreeg de toiletrolhouder cadeau van mijn schoondochter. Het was een kwestie van 2 gaatjes boren in de voeg zodat de tegels niet kapot zouden gaan en toen was dit kleine klusje geklaard!

kleine klussen
Toiletrol houder van zwart metaal. Veel mensen schijnen hun telefoon mee te nemen naar de wc, daar is dat plankje ook erg handig voor.
toiletrolhouder ophangen

Je begrijpt dat de volgende op de lijst ‘kleine klussen’ zich al aandient. De zwart/wit vloertegels ‘vragen’ erom om de muur boven de witte tegels zwart te verven.

Update

Ondertussen is de muur in de wc zwart geverfd en er hangen zwart/wit foto’s in lijst.

update wc

Klusje # 2: plafondlamp vervangen in kledingkamer.

In mijn kledingkamer die dankzij de nieuwe zwarte kastdeuren steeds meer wordt wat ik voor ogen heb, bevond zich een ontzettend lelijke plafonnière die ook nog eens heel ongezellig licht gaf. Ik kocht zwarte spotjes die iets weg hebben van ouderwetse fietslampen. De plafonnière was in no-time verwijderd (en ja, ik zorg dat de elektra uitstaat) maar het monteren van de nieuwe lamp was iets meer werk. Ik moet namelijk wennen aan het feit dat een paar gaten boren in een betonnen plafond niet zo makkelijk gaat als in de gipsplaat plafonds van mijn vorige huis. Dankzij de klopboor die ik voor onbepaalde tijd te leen heb, lukte dat uiteindelijk en kon ik ook dit klusje afstrepen.

Update

Het spierwitte kamertje is onherkenbaar veranderd. De wand met spiegel is geverfd in Brave Ground, alle prenten zijn uit de kringloop.

kleine klussen update

Klusje # 3: de oplossing van de ‘kast-zonder-deur’

In mijn vorige blog legde ik uit waarom voor het laatste gedeelte van mijn kledingkast geen deur kon komen (‘Verkeerde’ deuren voor mijn Ikea kledingkast). Ik kondigde ook aan dat ik daar een oplossing voor had. Ik had natuurlijk de verwarming kunnen (laten) verplaatsen maar dat is allemaal te veel gedoe. Ik koos mijn favoriete oplossing: de verfkwast! Ik haalde eerst de lades eruit en gaf daarna de hele kast twee lagen Chalkpaint van Annie Sloan in de kleur Graphite. Daarna nog twee lagen Clear Soft Wax zodat het geheel goed krasbestendig is. Het klinkt meer werk dan het is want de verf droogt snel en de wax breng je erg makkelijk aan met een kwast waarna je er nog even met een doek overheen gaat.

kleine klussen. planken verven

Ook hier volgde er gelijk een nieuw klusje. Ik ben begonnen met de muur grijs te verven maar moet wachten op nieuwe verf (je ziet het afplak band nog zitten). Ik heb ook een donkere radiator ombouw besteld voor die witte radiator.

Update

De muur is geverfd in Industrial Grey, de witte radiator is verdwenen achter de metalen radiator ombouw die je makkelijk zelf over je radiator plaatst.

Klusje # 4: metalen wandrek ophangen

Ik had al meer dan een maand een metalen wandrek liggen, nog ingepakt en wel voor ik er toe kon komen dit in elkaar te zetten en op te hangen in de keuken. Ik zie altijd op tegen het in elkaar zetten van Ikea spullen maar als je netjes de gebruiksaanwijzing volgt, kom je er vanzelf. In het geval van de ENHET serie zijn er bovendien ook instructie filmpjes beschikbaar. Ondertussen ben ik aardig handig geworden met de klopboor dus na het nodige passen en meten hing mijn metalen rekje en nog waterpas ook!

kleine klussen. ENHET rek ophangen

Update

Planten geven dit hoekje veel meer sfeer!

Klusje # 5: verven van kamer muur.

Hoewel het verven van een muur voor menigeen een onderneming is, valt dit voor mij nog onder de noemer ‘kleine klussen’. Ik heb totaal geen moeite om daaraan te beginnen en nadat ik alles van de muur gehaald had, was ik in een paar uur klaar. Eerst de randen met een kwast en daarna de rest van de muur met een grote verfroller op steel. Dat werkt snel en makkelijk. De verf had ik al een paar dagen geleden besteld in de kleur Brave Ground van Flexa. Het is een mooie, warme aardekleur die prima combineert met het diep donkerbruin (Fading Horizon) van de keuken en de roze (Stylish Pink) muur aan de andere kant van de kamer.

kleine klussen. muur verven

Update

De houtkachel is er gekomen. en de metalen lockers zijn vervangen door een kast met ‘smalle latjes’ deuren.

Mijn interieur verandert elke keer weer een beetje. Ik vind het ontzettend leuk om daar mee bezig te zijn. Hoe is dat bij jou? Laat je een berichtje achter?

Mijn blog bevat affiliate links.

13 reacties op “Kleine klussen week: een inspirerende update!”

  1. Noem verven maar een klein klusje, ik vind het een mega klus. Moet je jouw kastdeuren zien, super strak, je ben een echte pro.

    • Hallo Tamara, je bent niet de enige die dit vraagt dus ik heb een directe link in mijn blog geplaatst. Als je even terug gaat naar mijn blog en klikt op ‘wc rol houder’ dan kom je gelijk op de goede plek uit 😀

  2. Heeeel erg mooi weer, en zo netjes! Inspirerend ook, ik wil ook aan de slag met de ‘clear soft wax’, maar als ik er op klik zie ik dat er niet bij staan, wel clear chalk paint wax. Is dat hetzelfde?

    • Hallo Angeline, Ik heb de link aangepast. Als je nu erop klikt kom je meteen bij een Nederlandse webshop die deze Clear Wax verkoopt. Succes!

  3. Hey Aniet, wat wordt je huis al mooi. Ik heb heel toevallig net een muur in mijn hal geverfd in Brave Ground van Flexa. Inderdaad een prachtig warme kleur.
    Groetjes Quinnie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d