Welke nieuwe plannen heb ik voor mijn huis?

Je zou misschien denken dat ik op een gegeven moment wel klaar ben met mijn huis. Sinds ik hier een half jaar geleden kwam wonen, ben ik als een gek aan de slag gegaan en heb elke muur in huis een kleurtje gegeven en de tuin helemaal aangepakt om maar wat te noemen. Welke nieuwe plannen voor mijn huis kan ik nog hebben? Nou genoeg dus: ik zal er een paar noemen.

Plannen voor het trappenhuis naar zolder

Ik heb niet alleen de muren in alle kamers van een nieuwe kleur voorzien, ik heb ook het trappenhuis ‘gedaan’. Het behang dat op een deel van de muren zat, heb ik weggehaald en ben daarna gaan verven. De muren met muurverf ( Matte muurverf Industrial Grey) maar sommige gedeeltes en ook de relingen zijn van hout. Dus die heb ik eerst gegrond en daarna gelakt met matte verf (Extra matte lak Industrial Grey).

nieuwe plannen voor het trappenhuis
nieuwe plannen voor het trappenhuis
nieuwe plannen voor het trappenhuis

Ik ben tot de eerste verdieping gekomen en daar opgehouden. Dat komt later wel, dacht ik. Nou dat later is nu. De vorige bewoners zijn vanaf de bouw gestopt met afwerken bij de trap naar zolder. De muren zijn behangklaar zoals dat heet maar verder helemaal kaal. De grijze kleur die ik beneden in de gang en langs de trap heb, ga ik doortrekken.

nieuwe plannen
Deze muren gaan ook grijs worden.

Plannen voor de zoldertrap

Ik ben ook van plan de trap naar zolder te verven. Deze was voorzien van aluminium antislip ‘halvemaantjes’ die ik er meteen afgetrokken heb. Ik heb nu dus een trap met gaten en verkleuringen. Ik zie wel op tegen het schilderen van deze trap want om bij de onderkant van de treden te komen moet ik op een ladder gaan staan die op de trap daaronder rust. Ik ga wel eerst even experimenteren hoe ik dat op een veilige manier kan doen. Mijn kinderen roepen constant: “doe je voorzichtig mam?” dus laat ik maar naar ze luisteren. Ik denk zomaar dat die trap nog even moet wachten!

Nieuwe kleur voor de kast in de hal

Wat ik wel een heel leuk klusje vind waar ik veel zin in heb, is het opnieuw verven van de kast met spiegel die in de hal staat. Die heeft al heel wat kleuren gehad en ik ben weer toe aan wat anders. Ik heb zin om tegen die grijze muur een feller kleurtje neer te zetten.

nieuwe plannen voor groene kast
De kast zoals deze er nu uitziet. dit is de kleur Amsterdam green van Annie Sloan. Ook mooi maar ik ben toe aan wat anders.
groene kast

Ik zit te denken aan een fellere kleur groen zoals Antibes Green van Annie Sloan. Ik heb de verf nog niet gekocht dus ik kan nog van gedachten veranderen maar ik denk het niet.

nieuwe kleur voor kast Antibes Green

Snel styling hoekje

Met al die nieuwe plannen in mijn hoofd die wat tijd en inspanning kosten, heb ik ‘even’ een mooi styling hoekje op mijn eettafel gemaakt. Dat was snel gebeurd met instant resultaat. Het enige wat een beetje tijd kostte, was het zwart spuiten van het terracotta bloempotje waar de cactus in staat. De grote witte bloempot had ik nog, evenals de gekleurde pot die een kringloop vondst was. Ik heb er een zwart metalen plantenstandaard onder gezet. Het grappige, groene bollenvaasje en het zwarte houten dienblad op pootjes zijn van Tablejoy.nl

stylinghoekje

Tot zover de nieuwe plannen voor mijn huis. Er zullen er ongetwijfeld nog meer volgen maar laat ik hier maar mee beginnen. Het resultaat komt op een gegeven moment vanzelf voorbij maar als het een heel mooie zomer wordt, kan het wat langer duren, dan ben ik liever in de tuin 🌞

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: