Mijn slaapkamer styling & the finishing touch

Afgelopen week heb ik the finishing touch in mijn slaapkamer aangebracht. Ik zeg nu wel finishing touch alsof het dan klaar is maar mijzelf kennende zal ik over een poosje wel weer iets nieuws verzinnen. Maar voor nu is het de laatste stap in mijn slaapkamer styling. Als je mijn laatste blog gelezen hebt (Op zoek naar vintage woonaccessoires) weet je dat ik een stapel bloemenschilderijen heb gekocht tijdens mijn trip naar Frankrijk en die moesten uiteraard een plekje aan de muur krijgen. Maar voor ik het daarover heb, eerst nog even een samenvatting wat er tot nu toe aan slaapkamer styling is gedaan.

Slaapkamer styling: de basis

Voor wie het niet weet, ik verhuisde in december (2020) naar dit nieuwbouwhuis. De slaapkamer was een spierwitte ruimte met saai laminaat op de vloer. Om te beginnen heb ik op de hele 1e verdieping het laminaat weggedaan en een pvc vloer laten leggen met beton look. Dat gaf al meteen een mooie, moderne basis voor alles wat ik daarna ging doen. Daarna pakte ik verfkwast en -roller (hoe kan het ook anders) en verfde de muur achter het bed heel donker bruin (Fading Horizon) en de 3 andere muren een warme zandtint (Brave Ground). Achter het bed plakte ik 3 banen behang met bloemen en vogels. Voor de leukigheid knipt ik nog wat losse bloemen en vogels uit en plakte die langs de randen zodat het behang niet zo abrupt eindigde. Ik schreef hier al eerder een blog over (Behangen: op deze manier is het niet moeilijk).

Slaapkamer styling
Behang uit de Museum collectie van Eijffinger, kleur op de muur Fading Horizon van Flexa.
Museum behang Eijffinger
PVC vloer in de kleur Oyster van Floorify.com.

Raambekleding & meer

Nu moest er nog iets voor de ramen komen. Terwijl ik wachtte op de bestelde Top Down Bottom Up plisségordijnen timmerde ik met een paar spijkertjes een lap stof voor de ramen, niet erg charmant maar een mens moet toch wat. Gelukkig lieten de plisségordijnen niet lang op zich wachten. Ook hier schreef ik eerder een blog over (Raamdecoratie kiezen ). Om het plaatje af te maken bestelde ik voor de radiator een metalen ombouw in een bij de muur passende kleur. Zo, de basis van mijn slaapkamer was klaar!

Slaapkamer styling
Verduisterend Top Down Bottom Up plisségordijn (kleur Dusk) van Veneta.nl, radiator ombouw (kleur RAL 7006) van Sentimo.nl.

En de rest…

De twee blauwe kastjes (nou ja, een is meer turquoise) die nog uit mijn vorige slaapkamer kwamen, passen heel goed bij de bruinige tinten van de muur, dus die konden zo blijven. Als ‘nachtkastjes’ heb ik een set tafeltjes die ik ooit op een rommelmarkt kocht. De lampen naast het bed heb ik al heel lang en waren eerst gewoon houtkleur. Ik verfde ze zwart met een goud randje en de goudkleurige lampenkappen vond ik volgens mij bij Loods 5. De peacock chair (een echt 70e jaren icoon) is niet oud maar wel erg leuk en kreeg ik cadeau v an mijn zoon.

Slaapkamer styling
Dit kastje is al heel lang in mijn bezit en heeft al veel verschillende kleuren gehad. Dit is de kleur Giverny van Annie Sloan.
Slaapkamer styling

The finishing touch

Dan komen we nu toch eindelijk bij de schilderijen die opgehangen moesten worden. Er hingen er al een paar aan de muur en die heb ik min of meer als uitgangspunt genomen. Op gevoel heb ik de rest opgehangen. Ik ben daar best een beetje makkelijk in: als het niet helemaal naar mijn zin is, haal ik het spijkertje er weer uit en verplaats het. Als jij gruwt van zoveel nonchalance is er een betere manier om zoiets te doen, het is alleen iets meer werk. Je kunt de maat van de schilderijen nameten en uitknippen uit (kranten) papier en met plakbandjes op de muur plakken tot je tevreden bent met de compositie. Dan pas hang je de schilderijen op. Mijn muur is nog niet vol dus er zal in de loop van de tijd nog wel wat bijkomen en dan zal ik de boel misschien toch weer anders moeten rangschikken.

Vintage bloemen schilderijen
Het lege lijstje hangt er ‘voor spek en bonen’ bij tot ik weer een leuk bloemenschilderij vind.
Slaapkamer styling

Die muur is het eerste wat ik zie als ik wakker word en dat is best lekker wakker worden. Het omgekeerde is trouwens ook waar: het is heel lekker in slaap vallen in dit ‘droompaleisje’.

Slaapkamer styling

Eén reactie op “Mijn slaapkamer styling & the finishing touch”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: