20 jaar slaapkamerstyling: verrassende veranderingen!

Tijdens het opruimen van mijn boekenkast kwam ik een woontijdschrift tegen uit 2002 met daarin een fotoreportage over mijn huis. Dat was destijds heel kleurrijk, zo ook de slaapkamer. Het leek mij een grappig idee om eens 20 jaar slaapkamerstyling op een rijtje te zetten.

Slaapkamerstyling met paarsblauw & wit

Ik was in die tijd dat mijn huis gefotografeerd werd heel uitbundig met kleur: lila in de woonkamer, paarsblauw in mijn slaapkamer en die van Daan en felroze in de slaapkamer van Sophie. De witte hemel boven het bed en het witte beddengoed vormden een fris contrast met die felle kleur.

Slaapkamerstyling met paarsblauwe muur
Paarsblauwe muur: als ik dit zo terug zie, vind ik het nog steeds een mooie kleur! Vergelijkbare kleur is Puur Iris (Flexa).

Frans hotelletje

Een paar jaar later werd mijn slaapkamerstyling een stuk rustiger & romantischer. Toile de Jouy behang op de muur naast het bed, een bijpassend doorgestikt sprei en grijsblauw op de andere muren. Verder een witgeverfd nachtkastje en ladekastje en een kristallen kroonluchter uit de kringloopwinkel. Het hemeltje boven het bed bleef natuurlijk. Dat paste helemaal bij deze romantische uitstraling.

Romantische slaapkamerstyling
Romantische slaapkamerstyling
Toile de Jouye behang vind je o.a. ook in de collectie van Graham & Brown.

Kleur kwam terug

Langzamerhand kwam er toch weer meer kleur in de slaapkamer. Het nachtkastje werd hoogglans turquoise en het ladekastje werd geverfd in een zachte paarsblauwe tint. In plaats van wit beddengoed koos ik nu kleurrijk gedessineerd beddengoed.

Slaapkamerstyling meer kleur
Blurry Blue ladekastje
Het kastje kreeg de kleur Vol Iris (krijtverf van Flexa).

Drastische verandering

Na 15 jaar in een anders gestylde maar toch super romantische slaapkamer geslapen te hebben kreeg ik zin de slaapkamerstyling aan een drastische verandering te onderwerpen. Alle muren kregen een rustgevende groene kleur (Kordaat) en ik koos voor donker beddengoed in groene en blauwe tinten. Het turquoise nachtkastje mocht blijven en het ladekastje kreeg een fellere kleur blauw met een distressed finish. Het hemeltje en de volant rond het bed verdwenen en boven het bed kwam een prent op hout van KekAmsterdam (uitverkocht).

Slaapkamerstyling in rustig groen
distressed ladekastrje
Distressed ladekatje in de kleur Giverny (Annie Sloan Chalkpaint)

Ander huis

Eind 2020 verhuisde ik vanuit mijn 30 jaren woning in Amstelveen naar een nieuwbouwhuis in de polder. Het was dus niet alleen de slaapkamerstyling die veranderde maar het was een totaal andere kamer! In mijn nieuwe huis ging ik voor kleuren die ik nooit eerder gebruikt had. Heel donkerbruin en een lichtere bruine kleur. Ik kon het toch niet laten weer iets met behang te doen. Omdat ik behangen niet echt een leuk werkje vind, koos ik ervoor om maar een paar banen te behangen achter mijn bed (Behangen: op deze manier is het niet moeilijk). Mijn blauw/groene beddengoed kon blijven en ook mijn blauwe kastjes. Ik was eigenlijk aangenaam verrast hoe goed die combineerden met mijn bruine muren.

Slaapkamerstyling in nieuw huis
Turquoise nachtkastje
Slaapkamerstyling met blauw & bruin

Andere bestemming

Ik zal niet gauw meubels wegdoen. Terwijl ik makkelijk afstand doe van kleding als ik het al een poosje niet gedragen heb, ligt dat bij meubels & accessoires anders. Toen ik ging verhuizen heb ik wel rigoureuze keuzes gemaakt omdat ik dat het moment vond om afscheid te nemen van alle dingen die mij geen ‘joy’ meer brachten. Meubels en accessoires die bleven kregen soms wel een andere bestemming in mijn nieuwe huis.

Houten tafeltje

Het houten tafeltje naast het bed (het is eigenlijk een oud schooltafeltje) verhuisde naar mijn zoon en kwam 15 jaar later weer terug. Ik verfde de poten zwart en gebruik het nu als plantentafel in mijn woonkamer.

tafeltje naast bed werd plantentafel
Houten tafeltje werd plantentafel.

Witte spiegel

De grote spiegel hing in mijn vorige huis boven de schoorsteen. Hij hangt nu in mijn slaapkamer of liever gezegd hij staat nog. Dat ding is zo loodzwaar dat ik er nog niet aan toegekomen ben om hem op te hangen.

Deze grote spiegel wacht er nog op om opgehangen te worden.

Prent op hout

Voor de afbeelding op hout boven het bed had ik in mijn nieuwe slaapkamer geen plek meer. Die verhuisde naar de werkkamer.

Schilderijplank
Het makkelijke van een schilderijplank is dat je heel makkelijk schilderijen, foto’s etc. kunt veranderen zonder gaten in de muur te maken.

Ik ben benieuwd welke stijl en/of kleuren jou het meest aanspreken. Je kunt bij ‘reacties’ een berichtje achterlaten!

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link bestelt ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

VT Wonen FonqHemaBlokkerPraxisWoonexpressSanitairkamerPlantje.nlKees Smit.nl Riverdalenl.com Catawiki

2 reacties op “20 jaar slaapkamerstyling: verrassende veranderingen!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: