Supertip voor uniek & persoonlijk wooncadeau

Mijn dochter Sophie was afgelopen week jarig en wilde graag een leren jasje cadeau dat we samen hebben uitgezocht. Daarnaast wilde ik haar ook nog als verrassing een persoonlijk cadeautje geven. Daar hoefde ik niet heel lang over na te denken. Zij is een kersverse moeder (mijn kleindochtertje is nu 7 maanden) en elke ouder vindt het volgens mij geweldig om een cadeau te krijgen met de afbeelding van hun schatje. Met mijn voorliefde voor alles wat met interieur te maken heeft, koos ik voor een wooncadeau namelijk iets voor aan de muur.

Foto kiezen

Ik ging eerst op zoek naar de perfecte foto voor mijn wooncadeau. Ik heb ontzettend veel foto’s van mijn kleindochter en had dus even last van keuzestress. Zij is zo’n schattig poppetje dat eigenlijk alle foto’s leuk zijn. Ik krijg bijna dagelijks foto’s via Whatsapp toegestuurd maar die hebben niet altijd een voldoende hoge resolutie om op groot formaat af te drukken. Ik moest mijn dochter vragen om mij de foto in hoge resolutie toe te sturen via email waardoor ik de verrassing misschien al een beetje verklapte.

Foto bewerken

Ik wilde van deze foto een zwart/wit afbeelding maken. Dat doe je eenvoudig door de verzadiging helemaal naar beneden te brengen. Dan wordt de foto zwart/wit maar het zijn dan allemaal grijstinten wat een beetje saai kan zijn. Ik heb daarom het contrast verhoogd waardoor er meer zwart in de foto komt. Daar kun je een beetje mee ‘spelen’ tot je tevreden bent met het resultaat.

Welke wanddecoratie?

Ik had dan wel verzonnen dat mijn wooncadeau een wanddecoratie zou zijn maar daar is ook nog heel veel keuze in. Wat ik erg mooi vind en wat ook nog eens heel trendy is, is een canvasdoek in houten baklijst. Bij de zwart/wit foto koos ik natuurlijk een zwart houten baklijst.

wooncadeau
Deze foto in lijst heeft eerst nog een paar dagen bij mij op tafel gestaan voor hij richting Sophie ging.

Wooncadeau naar Sophie

Voor de verjaardag van Sophie verbleven wij met z’n allen een paar dagen in een schattig kasteeltje in Limburg. Daar had ik dit cadeau niet mee naar toegenomen, dat ging ik brengen toen we weer thuis waren.

Blij met wooncadeau
Sophie is superblij met dit cadeau en de kleine Xoë-Xophia ook, zo te zien!

Eenmaal uitgepakt moest er natuurlijk een mooi plekje gevonden worden. Qua kleur past de foto prachtig in hun wit/grijze keuken. Hoewel men er vaak niet aan denkt om foto’s of schilderijen in de keuken op te hangen is dit juist een heel leuke manier om een persoonlijke sfeer in je keuken aan te brengen. Terwijl ik gewoon overal meteen een spijker in sla, is mijn schoonzoon iets voorzichtiger met de muren dus de foto staat nog even op het aanrecht.

foto op canvas als wooncadeau

Dit cadeautje was een groot succes. Bij het geven van een cadeau gaat het er volgens mij vooral om dat je laat zien dat je erover heb nagedacht en er extra aandacht aan heb gegeven. Dus ben je op zoek naar een persoonlijk cadeau voor je vader, moeder, kind of vriend(in)? Zoek eens tussen je (vakantie)foto’s naar een mooie foto. Mijn tip zou zijn om die zwart/wit te laten afdrukken want op die manier krijgt zelfs een gewoon vakantiekiekje een ‘artistieke’ uitstraling.

Wooncadeau in de keuken

Deze blog is een samenwerking

2 reacties op “Supertip voor uniek & persoonlijk wooncadeau”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: